Hvad skal jeg servere til anden Mortens aften? Det er I flere, der har spurgt om. Jeg har derfor fundet en stribe gode og grønne forslag til Mortens aftens menuen frem, som vil være lækkert til and.
Der er lidt for enhver smag. Lidt knas i form af friske råkostsalater og nogle varmere og lidt tungere typer grøntsagstilbehør. Selv vil jeg foretrække at lave en af hver. Altså både en råkostsalat og en gang varmt tilbehør.
Mangler du anden, kan du bruge denne opskrift på hel andesteg, de altid lækre langtidsstegte andelår eller du kan lave denne lækre opskrift med andebryst.
Og til tilbehør til and, kan du se her, om der ikke er noget, du kan bruge.
Vælg mellem disse:
- Lun rødkålssalat med mandler og urter
- Rødkålsråkost med tahindressing og knas – tahindressing vinder bare altid, og jeg synes, den går dejligt til and.
- Persillerodsfritter – måske min favorit af rodfrugtfritterne
- Røsti af knoldselleri med bacon og parmesan – Mortens aften eller ej, dem her skal du prøve! Jeg elsker dem!
- Hokkaidofritter med bacon – i den lidt tungere ende men simpelthen så lækkert her om efteråret.
- Græskarmos med parmesan og timian – den lækreste mos, jeg nogensinde har smagt, og den slår enhver kartoffelmos med flere længder.
- Bagte blomkålsris med dukkah – denne er lidt mere i den neutrale ende men er super dejligt tilbehør til den lidt kraftige and.
- Syrlig blomkålssalat med rucola og knækbrødsknas – denne er oplagt, hvis man har lyst til noget frisk og syrligt modspil til den fede and. Vi plejer at bruge den til påskelammet men den fungerer lige så fint til and.
Opskrift her: Lun rødkålssalat med urter og mandler
Opskrift her: Rødkålsråkost med tahindressing og knas
Opskrift her: Persillerodsfritter
Opskrift her: Ovnbagte røsti af knoldselleri med bacon og parmesan
Opskrift her: Hokkaidofritter med bacon
Opskrift her: Græskarmos med timian og parmesan
Opskrift her: Bagte blomkålsris med dukkah
Opskrift her: Syrlig blomkålssalat med rucola og knækbrødsknas
Mums, mums og mere mums.
Hvor er dine forslag til grønt tilbehør dog lækre og indbydende. Jeg har lyst til at løbe ud i køkkenet og gå i krig med det samme.
Og nu fandt jeg ideer til grønt til juleaften.
Jeg har et kæmpe rødkål i køleskabet, og det skal jeg da lave salaten med tahin med her i weekenden.
Og valget i USA – pu ha altså, det orker jeg næsten ikke at tænke på.
Rødkålssalater er bare så herligt på denne her årstid. Og tahindressing og knas er en genial kombi!
Og ja, valget… suk!