5 x aftensmad til madplanen


Er du typen, der laver madplan og køber ind efter den og rent faktisk følger den, så bukker jeg mig dybt i støvet. Jeg er nemlig selv så utrolig dårlig til den slags. I de få og korte perioder, hvor jeg får det til at lykkes, oplever jeg, at der er mange penge at spare på madbudgettet, fordi man slipper for de der næsten daglige ture til supermarkedet. Og man vil med garanti spise lækrere mad, når der bliver færre hovsa-måltider!

Nå, men første skridt er jo at lave planen. Andet skridt at handle ind til den og tredje skridt at følge den. Jeg plejer at knække nakken på punkt 3. Hvad nu, hvis jeg ikke vil have laks om onsdagen? Jeg må simpelthen lære at være mindre lyststyret..

Hvorom alting er. En madplan her i huset kunne se sådan her ud:

Og hvis man nu ved på forhånd, at man skal spise så lækker mad tilaftensmad hele ugen, så bliver det jo automatisk en god uge!

Skal der også en lille dessert på bordet i weekenden, kan jeg anbefale at holde den simpel og tage en portion af sæsonens sidste danske jordbær sammen med en venlig klat flødeskum rørt med vaniljepulver. Ingen dikkedarer, bare virkelig dejlig dessert.

5 x LCHF aftensmad - madplan
jordbær med vaniljecreme

Vil du se flere madplaner, finder du dem her: MADPLANER

Skal jeg hjælpe dig i gang med Keto?

Få hjælp fra mine madplaner, komplette kostplaner til vægttab eller mit populære Keto kursus.

Se mere her >>

 

24 kommentarer til “5 x aftensmad til madplanen”

Skriv en kommentar

 1. Her har vi prøvet at lave madplaner. Det klarede vi cirka i to uger :D Så nu får vi fra Aarstiderne i stedet – dejligt at nogen tænker de store madtanker for en, aaah!

  Svar
 2. Hejsa.
  Har længe haft problemer med opskrifter uden hvedemel mm, da jeg er nøddeallergiker. Mandler, valnødder og hasselnødder er de værste. Hvad kan jeg substituere dem med i et dine ‘rugbrød?
  Men

  Svar
  • Måske ville det være bedst for dig helt at gå udenom brød og brøderstatninger? Alternativt kan du bruger kerner i stedet.

   Svar
 3. Den eneste grund til at vores madplan virker og jeg fortsætter med den er fordi den ikke er skrevet i sten.
  Jeg bytter rundt på dagene hvis det alligevel ikke passer eller vi har lyst til noget andet. De retter vi ikke får lavet kommer bare på listen med Ideer, så kan de bruges en anden uge :)
  Jeg ser den som muligheder for mad, i løbet af en uge og det er mere end ok at afvige. Jeg forventer ikke at følge den slavisk og derfor virker den ;)

  Svar
  • Det er jo lige præcis sådan, man skal gribe det an! Tak Pernille, for reminderen. Jeg vil virkelig, virkelig give den et forsøg!

   Svar
   • Næsten alt vores kød/fisk kommer fra fryseren, så det er nemt at lade være med at tage det op hvis vi kan se at det ikke kommer til at gå efter planen.
    De indkøbte grønsager bliver sandsynligvis alligevel brugt til den mad vi laver i stedet for :)

    Svar
 4. I perioder kører det, men det er efterhånden længe siden. Jeg handler gerne med sanserne og det der frister, ser godt ud o.lign. Men jeg prøver så at gå efter madmuligheder til 3-4 dage og så vælger jeg fra mulighederne, det jeg har lyst til.

  Kh.
  Anne-Marie

  Svar
 5. Sådan en type er jeg, Jane, men jeg synes ikke du skulle tage at prøve det af frygt for, at du bliver ligeså ensporet som os andre ;-) ;-) Tak for al din uundværlige inspiration.

  Svar
 6. Man kan købe glassene på http://www.sylteglas.dk
  De har dem som regel i syltesæsonen i Netto, men de er lige så billige hos sylteglas, og udvalget er meget større. Husk at købe gummiringe og clips seperat.

  S.

  PS. Gå efter dem, der er skrå, så de kan stables.

  Svar
 7. I perioder kører det virkelig godt for mig med de madplaner – jeg må straks i gang igen :-) Denne madplan ser alt for lækker ud – så jeg laver bare en copy-paste, tror jeg. Flere af disse indlæg skal være meget velkomne ;-)
  Hav en vidunderlig weekend, søde Jane <3

  Svar
 8. Jeg stemmer også for at du skal lave madplan hver uge :-). Jeg gør det faktisk og det er super nemt at handle ind en gang om ugen (supplere dog med frisk grønt i løbet af ugen) og jeg sparer mange penge på det…Problemet er at finde på hver eneste uge og især med to børn som nævner samme tre retter uge efter uge :-) Så fortsæt endelig med at give inspiration. Nu har jeg i hvert madplanen til næste uge igen. (Jeg har selvfølgelig både planlagt og handlet til næste uge)

  Svar
 9. Jeg har prøvet at lave madplan men det ender altid med for megen mad da jeg er totalt impuls og spontanstyret, hvilket bevirker hurtige middagsaftaler og kulturoplevelser som gør at jeg ikke altid kan nå at komme hjem at spise. Derfor har jeg som regel bare noget grønt jeg kan lave til et stykke kød når jeg er hjemme. Hvis jeg har taget kød op og ikke får det spist gør min kæreste det, da han for det meste er hjemme til aftensmad. Men jeg bliver altid misundelig på folk der kan planlægge sådan og bliver inspireret så kom gerne med flere ugeplaner

  Svar
 10. Hej Jane, ja hvor ville det være dejligt, hvis man kunne tage sig sammen til at ja, lave en madplan, og som du skriver faktisk følge den!!! Jeg er nok ligesom dig lyststyret, også kommer der altid noget i vejen, tidsmæssigt, så det virker uoverskueligt at skulle stå i køkkenet! Har dog en plan om at jeg endnu engang her i efteråret vil forsøge mig med en madplan, tror jeg kommer til at skæve meget til dine opskrifter i forbindelse med planen og udførsel af den, også er det jo godt din hjemmeside er fyldt med gode opskrifter!

  Svar