Mad til nybagte forældre – 5 spiselige barselsgaver


Hvad er verdens bedste barselsgave? MAD! Der findes ikke noget bedre for en nybagt mor at have gæster, der kommer med mad og stiller det i køleskabet eller putter det i fryseren. Sådan havde jeg det i hvert fald. Og jeg husker tydeligt, at de allerbedste gæster var dem, der kom med maden og gik igen uden at forvente selskab eller andet. Ja, det lyder måske asocialt, men vi var mildt sagt riiiimeligt pressede, da vi stod der med babytvillinger.

I min verden var det den bedste barselshave, jeg kunne få.

AMNING ER HÅRDT ARBEJDE!

At amme er også et hårdt job og at amme tvillinger er ikke ligefrem en mindre opgave. Jeg husker, hvordan jeg bare sad der i sofaen og var helt udmattet af at min krop skulle producere flere liter mælk hver dag.

Jeg spiste og spiste og spiste. Mest franskbrødsmadder med pålægschokolade og andet hurtig mad, men jeg kan ikke huske noget tidspunkt i mit liv, hvor jeg har været så sulten og spist så meget. Eller været så mager. De to små sugede alt liv ud af mig, så at sige.

PASTA OG TAKEOUT

Til aften fik vi pasta med kødsovs eller takeout. Heldigvis boede vi dengang på Frederiksberg lige ved Værnedamsvej, så vi havde masser af lækre muligheder. Cofoco stod for min aftensmad flere gange om ugen i det år eller i hvert fald så ofte, at jeg selv her 10 år senere stadig ikke kan spise deres bønnesalat eller kartoffelmos.

Men idéen med at give den nye familie spiselige gaver er stadig god. Når man pludselig er udfordret på søvn og overskud, bliver det endnu vigtigere at få godt med energi og god næring indenbords.

Har du en babyramt familie i din nærhed, så overvej at forkæle dem med en spiselig gave. Jeg har samlet et par velegnede forslag herunder.

5 GODE SPISELIGE BARSELSGAVER

Og er man helt ovenpå, så efterlader man lige en hel eller halv chokoladekage i køleskabet. Det kunne jo snildt være den lækre raw chokoladetærte

Grøntsagsfladbrød med blomkål og broccoli - Kan bruges til alting! Sandwich, burgerbolle, hotdogbrød eller som bund i en minipizza. Glutenfri, helt naturlig og LCHF. --> Madbanditten.dk

Grøntsagsfladbrød med blomkål og broccoli
Lækre til en hurtig sandwich og så kommer der samtidig lidt skjult grønt indenbords

Glutenfrie fiskefrikadeller lavet af friskhakket fisk og hjemmerørt remoulade. Kan du forestille dig en lækrere frokost? Nej vej? Få opskriften på begge dele her: Madbanditten.dk
Fiskefrikadeller med hjemmerørt remoulade
Kan lunes og spises til aften eller kan spises kolde stående foran køleskabet.

Karameliseret hvidkål med spicy oksekød -- data-lazy-srcset= madbanditten.dk” width=”651″ height=”651″>
Karameliseret hvidkål med oksekød
Denne blogs mest besøgte og likede opskrift. God, sund, nem og velsmagende. Genial til nybagte familier.

Lækker low carb lasagne med aubergine og masser af skjulte grøntsager -- data-lazy-srcset= Madbanditten.dk” width=”651″ height=”868″>
Lasagne fyldt med grøntsager
Alt-i-et-fad. Denne ret skal bare varmes og så er der kød, grønt og fedt i én ret. Nemt og hurtigt.

Rabarberkylling i karry -- data-lazy-srcset= Madbanditten.dk” width=”651″ height=”651″>
Rabarberkylling i karry
Også et fad, der bare skal varmes i ovnen. Og så et virkelig lækkert twist på den almindelige kylling i karry.

BRING THE CHOCOLATE, PLEASE!
Er du endnu mere overskudsagtig, og vil du gøre den barslende familie endnu gladere, så laver du også lidt sødt, som fx denne lækre raw chokoladetærte her nedenfor.

Søvnunderskud og den nye situation øger lysten til søde sager, og med denne kage kan den nye familie stille sin trang til sødt og få et skud fornyet energi i en dejlig kage lavet uden raffineret sukker.

Tærten kan holde sig længe i køleskab og kan også fryses i små portioner.

Raw chokoladetærte - fyldig og intens chokoladesmag med 100% naturlige ingredienser. Opskrift her --> Madbanditten.dk

Raw chokoladetærte

ELLER OVERVEJ EN BOGGAVE
Har du heller ikke hverken tid eller overskud til at lave mad til den nye familie, så er her endnu en god idé til barselsgave: Nemlig min nye bog. MADGLAD  – Lær dit barn at elske rigtig mad.

Bogen handler om at give børn gode madvaner og så er den fyldt med mere end 80 gode, nemme og sunde hverdagsopskrifter uden tilsat sukker og gluten.

Find bogen i din boghandler eller køb den online, fx her: Saxo.com (adlink)

MADGLAD - lær dit barn at elske rigtig mad! - Af Jane Faerber

Mangler du inspiration til morgenmad og frokost?

… og har du en airfryer? Så er min nye e-bog lige noget for dig. Her får du 30 nye Keto-opskrifter på morgenmad og frokost, du kan lave i din airfryer. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt.

Du sparer 20% lige her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

2 kommentarer til “Mad til nybagte forældre – 5 spiselige barselsgaver”

Skriv en kommentar

  1. Det er verdensbedste idé! Det ville jeg ønske nogen havde givet os – shit vi spiste nærmest bare rugbrødsmadder eller slet ikke de første 6 mdr. :)

    Svar