5 LCHF-begynderfejl


Det er januar, og det er sæson for slankekure. Hvis jeg var i tvivl om det, skulle jeg bare kaste et blik på min mailboks, som i de sidste dage er vokset med ca. 300 %.

Mit svar til dem, som har valgt LCHF som januars slankekur er som regel noget i retning af: Tillykke! Du har valgt en vej, som kan vise sig at holde lang tid efter januar er forbi!

For jeg synes, det er rigtig dumt at gå på slankekur, men jeg synes, det er rigtig klogt at ville lave nogle justeringer i sin kost, som kan føre til vægtnedgang.

Forskellen ligger for mig at se i, om man er parat til at acceptere, at ens nuværende vaner har ført vægtøgningen med sig, og man derfor er parat til at vinke farvel til dem. For hvis man tror, at man skal tilbage til de vaner, som har givet en problemer med vægten i første omgang, får man svært ved at vinde på den lange bane. Tror jeg.

5 hyppige begynderfejl på LCHF

Men, men, men… lad os nu komme til sagen! Er du en af dem, der søger LCHF for vægtnedgang, så får du her 5 normale begynderfejl, som mange begår.

Begynderfejl er måske lidt et dumt ord, for det signalerer, at noget er forkert, og hvis der er noget, vi gerne vil af med, så er det følelser som skyld og skam i forbindelse med mad.

Så se i stedet punkterne her som en måde, hvorpå du kan lære af andres erfaringer og derved springe hurtigere i mål selv.

LCHF giver ellers fint plads til individuelle tilpasninger, for vi har alle forskellige mål.

De 5 LCHF-begynderfejl her er ting, der kan spænde ben for dig, der gerne vil ned i vægt. Måske kan du nikke genkendende til nogle af dem.

1. DU SPISER FOR MANGE LOW CARB-BRØD OG -KAGER

Da du fandt ud af, at LCHF betød farvel til brød og kager, overvejede du, om du ikke skulle vælge et andet system, hvor den slags var tilladt.

Men så fandt du ud af at man sagtens kan bage både lækre brød med nødder og kerner og kagerne! Mand, nogle lækre kager, man kan lave, når smør og chokolade pludselig er endt på pluslisten! Dette er en overordentlig hyppig begynderfejl.

Men sagen er, at hverken kagerne eller brødet bør spille en særlig stor rolle (om nogen overhovedet) i din nye kost, hvis du gerne vil gå ned i vægt. Det bør til gengæld store mængder ovenjordsgrøntsager, kød af god kvalitet, fede mejeriprodukter (primært fløde og ost) og naturligt fedt som smør, kokosolie eller olivenolie.

2. DU SPISER FOR LIDT FEDT

For de fleste går det nemt nok at skrue ned for kulhydraterne, men det er straks sværere at spise mere fedt! Vi har i årevis lært, at fedt feder, og at fedt er usundt, og det kan være enormt grænseoverskridende at invitere smør og fløde og olie tilbage på tallerkenen.

Men fedt er er hele nøglen i LCHF. Det er derfor, det hedder High Fat. Det er i fedtet, vi finder vores mæthed, vores energi, den indre ro, det stabile blodsukker og vægttabet ikke mindst. Hvor paradoksalt det end kan lyde. Men det skyldes, at det øgede fedtindtag gør dig mæt længe, så du faktisk ender med at spise mindre (dvs. færre kalorier) end du ville, hvis du havde spist mindre fedt.

3. DU SPISER FOR FÅ GRØNTSAGER

At dæmonisere grøntsagerne, fordi de indeholder kulhydrater, er i mine øjne en stor misforståelse. Selv hvis du gerne vil i ketose, kan du spise rigtig, rigtig mange ovenjordsgrøntsager, før det bliver et problem. Sandsynligvis flere end du kan tygge dig igennem.

Jeg tror heller ikke, der er nogen, der er blevet hverken tykke eller syge af at spise en gulerod ind imellem, selvom den vokser under jorden, men det er klart, at gulerødderne ikke skal udgøre størstedelen af grøntsagsindtaget, hvis kulhydraterne skal holdes på et helt lavt niveau.

Når du fylder halvdelen af din tallerken med ovenjordsgrøntsager (og her mener jeg ikke et salatblad med fire skiver agurk) men en god stor salat, råkost eller tilsvarende, så sikrer du samtidig, at du får bunkevis af vitaminer og mineraler. Og det har betydning for dit velvære og din energi og i sidste ende for, hvor meget lyst du har til at fortsætte med din nye kost.

4. DU SPISER FOR LIDT / FOR MEGET

Det her er et punkt, hvor vi fungerer utroligt forskelligt. Nogle bliver så mætte af den fede kost, at de kommer til at underspise, mens andre slet ikke kan mærke mæthedsfølelsen og derfor kommer til at spise for meget.

At underspise er dumt på den lange bane, da det vil betyde, at du vil føle dig træt og energiløs, opleve dårligere søvn og dårligere velbefindende. Altsammen ting, der gør det sværere at holde ved på den lange bane.

Spiser du for meget, kan det være svært at gå ned i vægt. Hvis du har været på gentagne sultekure, kan det være, du oplever, at din krop nu siger et stort JA TAK til al den næringsrige mad, du nu byder den, men at den glemmer at melde ind med mætheden, fordi den tror, den skal skynde sig at få fyldt depoterne op, nu hvor der endelig er mad.

Måske er du bare et sted midt imellem og har lidt svært ved at regne portionsstørrelser ud og tør ikke helt stole på kroppen endnu. Der er ingen hurtig genvej her. Det tager tid at lære at mærke kroppens signaler. Start med at overveje, om du virkelig er sulten, når du laver dit mellemmåltid. Er du ikke sulten, så lad være med at spise.

5. DU ER UTÅLMODIG

For du er stadig i slankekursmode, og hvis LCHF ikke giver hurtige resultater, så skal du skynde dig videre til den næste kur. Det er jo januar, og der er ingen tid at spilde! Du hopper derfor på vægten dagligt og bliver frustreret, når vægtpilen ikke peger ned ad. Måske glider bukserne ned, imens du står der på vægten, men det betyder ingenting, når tallet på vægten er uændret.

Hvad kan jeg sige? Giv det tid! Tallet på din badevægt fortæller intet om, hvad der sker inde i dig. Utålmodigheden kan også handle om, at du ikke har været helt opmærksom på det her, der kaldes “overgangsbesvær”. Altså denne her periode, hvor din krop er ved at skifte fra kulhydratforbrænding til fedtforbrænding og derfor er lidt i undtagelsestilstand. Læs godt op på det, så du er rustet til at komme hurtigere igennem det.

Vil du gerne dykke yderligere ned i LCHF? Så læs mere her:

Hvad er LCHF?

LCHF – generelle spørgsmål

LCHF og vægttab

LCHF – fedt og kolesterol

Overgangsbesvær

LCHF og ketose

Må jeg spise (…) på LCHF?

Trænger du til en frisk start (der virker)?

Når man starter en kostomlægning med vægttab som mål, er det ret vigtigt, at man oplever hurtige resultater. Man har brug for at se ‘bevis’ for, at det, man gør, virker. Ellers er det for nemt at give op igen.

Slip for gætteriet og få en god start med min super-effektive (og supernemme) Keto kostplan.

Find Keto kostplanen her >>

Følg med på Instagram

Ved du, at du kan følge Madbanditten.dk på Instagram? Her deler jeg alle nye opskrifter, jeg udgiver.

Du er også velkommen til at følge min private Jane Faerber-profil. Her er mindre mad men mere hverdag, rejser og træning❤️

Skriv dig op til min lørdagsmail og jeg sender dig en madplan for 0 kroner.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

84 kommentarer til “5 LCHF-begynderfejl”

Skriv en kommentar

 1. Hej
  Jeg vil gerne bestille en madplan til 5 uger.

  Jeg er en kvinder på 36 år og har taget 10kg på de sidste 6 mdr. Jeg tror at det hænger sammen med min rygestop og spisning af alt for mange kager på arbejde.

  Jeg er 160 cm høj
  Væger pt. 62 kg
  Spiser ikke svinekød.
  Håber du kan hjælpe mig.

  Vh
  Aida J Mesic

  Svar
 2. Hej Jane
  Så er jeg også hoppet med på LCHF, og jeg har allerede efter 1 uge meget mere energi og har ikke længere lyst til cola, slik, Chips osv, som før blev indtaget i varierende mængde dagligt ? MEN jeg synes ski da, at jeg tager på. Jeg ejer ingen vægt, men det kan føles/ses…. Jeg har købt din opstarts-guide – den laaange – og jeg synes, jeg følger den sådan nogenlunde. En håndfuld spinat under maden til hvert måltid, ca 100-150 gram kød eller æg eller lidt af en kombi, masser af ovenjordsgrønt, ca 1-2 spsk mayo eller andet fedt. Ingen kager eller andet LCHF-lækkert… Drikker ca 2 liter vand og et par kopper kaffe dagligt… Dog føler jeg mig ikke længe mæt i løbet af dagen. Føler mig “sukkerkold”. Jeg tror, mit problem er morgenmaden, hvor jeg ikke føler rigtig sult, men ryster indeni som når man går sukkerkold. Der drikker jeg så vand. Skal jeg prøve at spise mere fedt om morgenen? Jeg er nok generelt lidt bange for det fedt. At det bliver for meget… Hvad tænker du? Jeg nyder denne mad og den gode energi, men jeg ønsker at tabe mig 6-8 kg – ikke at tage på ?

  Svar
  • Jeg tror, at din “følelse af at tage på” handler om noget andet. Det kræver stadig 7000 kcal i overskud at tage et kilo fedt på og med guiden og den mad, du beskriver kommer du jo slet ikke i nærheden af det. Så mit gæt er at det handler om det psykologiske i at skulle spise fedt igen.

   Din følelse af uro eller sitren indeni vil jeg gætte på kommer af at du enten 1) spiser for lidt 2) er i ketose (det kan godt give lidt sitren i starten) eller 3) har ubalance i væske og saltbalance. Særligt sidstnævnte ville jeg gå med først. Tag 0,5 tsk salt i et glas vand to gange dagligt, foruden den salt du putter på din mad. At spise ekstra salt er afgørende på LCHF i den første tid.

   Og ellers minder jeg om at din krop lige nu er i en overgangsfase, hvor den er ved at lægge om til fedtforbrænding. Det er en proces, der tager nogle uger, og i den periode kan du sagtens opleve forskellige symptomer. Læs evt. mere her: Overgangsbesvær

   Svar
   • Tak for svar ? det giver god mening mht salt. Jeg drikker jo en del, der vel renser alt ud… I nat har jeg ikke kunnet sove pga uro, og jeg har haft en voldsom murren i mine ben, så jeg var klar til at sige, at nu var det nok med det. Men trods manglen på søvn, er jeg ikke træt nu – og så holder jeg fast. Mht vægt aner jeg ikke, hvad jeg vejer, men maven er i hvert fald vokset, så bukserne har det lidt sværere ved at kunne lukkes… Min krop har altid reageret tydeligt ved ændringer, så det får lige nogle uger mere ??

    Svar
 3. Kære Jane

  Tak for dit fine svar.

  I min verden er indtag af hurtige kulhydrater (og dermed højt blodsukker) det eneste som kan udløse stor insulinrespons i forhold til mad, hvilket er præcis det, jeg ikke kan tåle (spiser metformin for at stabilisere insulinniveauet), så det er helt nyt for mig, at proteiner spiller en rolle. For mig handler det ikke om vægten, for jeg er ifølge BMI undervægtig og har altid været det, men om de sygdomme eller forværring af sygdomme, der følger i kølvandet på forhøjet insulinniveau. Har heller ikke hørt om insulin index før, men kender godt til GI, GL og SI. Skal vist have undersøgt det hele lidt nærmere ;-)

  Svar
 4. Hej Jane

  Det kom i den grad bag på mig, at proteiner skulle kunne påvirke blodsukkeret i samme grad som kulhydrater. Kan du uddybe mekanismerne nærmere, for jeg kan slet ikke få det til at passe med den viden jeg har fået tilegnet mig igennem årene og min egen sygdomshistorie? Måske misforstår jeg dig, men sidder da lige nu med frygt for, at jeg lige så godt kunne sidde med en stang chokolade i stedet for en bøf (sat meget på spidsen) ;-)

  I al fredsommelighed

  Tina

  Svar
  • Hej Tina
   Det er heller ikke rigtigt, at protein påvirker blodsukkeret, men protein kan udløse insulinrespons, hvilket også er det, der står i indlægget her. Insulin kender du sikkert, som hormonet, som hjælper blodsukkeret med at falde (blive lagret/brugt til energi rette steder) efter indtag af kulhydrater. Insulin er ikke kun en dårlig ting og kroppen bruger det til en række funktioner og ikke kun til at sænke blodsukker og lagre fedt. Med insulin i blodet på low carb (fx ved low carb low fat) vil kroppen have sværere ved at nå i ketose, hvilket mange gerne vil i nærheden af for vægtnedgang på LCHF.
   I fravær af kulhydrater kan kroppen omdanne aminosyrer fra protein til glukose (blodsukker) via glukoneogenese. Det er en god ting, og det foregår også på LCHF, hvis man skulle vælge at spise 0 gram kulhydrat.
   Noget andet interessant, synes jeg, er insulin indexet. Det kan sammenlignes lidt med det glykæmiske index, men i stedet for at vise madvarers påvirkning på blodsukker, viser det madvarers påvirkning på insulinudsondring. Her finder du fx visse mejeriprodukter, som har lavet GI men som scorer på højde med hvidt brød i insulin indexet. Igen, det behøver ikke være dårligt, men det er interessant, om et stort indtag af mejeriprodukter kan være årsag til udebleven vægtnedgang/ketose hos dem, der ikke lykkes med vægtnedgang på LCHF. Dette er bare mine tanker og spekulationer.
   Det blev lidt rodet. Håber, du alligevel kan bruge svaret til noget. Og jeg synes i øvrigt stadig, at en bøf er bedre end en chokoladebar. Undtagen til fredagshyggen, der ville jeg nok foretrække chokoladen ;-)

   Svar
 5. Så sandt, så sandt …. her i hytten er ALT der ligner kornprodukter, mælkeprodukter, bælgplante-produkter og alm. sukker (jeg spiser lidt kokossukker, en sjælden gang) reduceret til det min mand absolut VIL ha’, og det må han så om, selv savner jeg det ik’; energiniveauet er steget, sovemønstret i et roligt, sundt leje, dårlige ånde minimale, ‘rya-tænder’ nærmest ik’-eksisterende … og mange andre gode ting er sket, for slet ik’ at nævne at kiloene rasler på det nærmeste af, bare de 10 første dag smeltede 2,5 kg, næsten uden at jeg opdagede det.

  Og efter at ha’ gået strengt paleo/LCHF, har jeg opdaget at madlavningen rent faktisk er blevet nemmere, da der ik’ ska’ bages op eller ned (sovse), men at maden ska’ være så frisk og enkel som overhovedet muligt, og når der så ska’ steges en steg, ja så passer den jo sig selv i timer, så ka’ jeg hygge med grøntsagerne, en ½ time før servering …. genialt! :-D

  Svar
 6. Hej Jane
  Du nævner din mailboks, men jeg synes ikke, det er lykkedes mig at finde et sted at skrive mail her på bloggen.
  Er den et andet sted, eller er jeg bare blind?
  Jeg plejer at gå på bloggen fra min mobil, måske er det derfor?
  Hilsen Connie

  Svar
 7. Hej hvor ser jeg hvor meget jeg må spise og må man komme noget i sin kaffe kar købt bogen mæt og slank syntes ikke jeg stødte på dette?

  Svar
  • Hej Laila
   En vigtig del i hele idéen med LCHF er, at du skal lære at tage vare på dig selv i stedet for at regne med at jeg gør det for dig. Jeg kan derfor ikke fortælle dig, hvor meget “du må spise”. Hvordan skal jeg kunne vide, hvor meget du har brug for at spise? Jeg ved ikke, om du vejer 60 kilo eller 100 kilo, hvor sulten du er, om du lever aktivt eller er stillesiddende, om du spiser to måltider om dagen eller fire etc. På LCHF spiser vi, til vi er mætte (ikke propmætte, bare ikke sultne mere) og så spiser vi først igen når sulten melder sig. For de fleste gælder det, at mellemmåltiderne ryger ud til fordel for lidt større hovedmåltider. I Mæt&Slank giver jeg et forslag til en tallerkenfordeling, du kan gå ud fra, indtil du føler dig tryg ved at stole på din krops signaler og regulering af appetit. Kaffen kan du drikke sort eller putte en sjat fløde eller kokosolie i.
   Rigtig god vind!

   Svar
 8. Hej!
  Jeg finder din side, dine råd og skrivemåde lækker og interessant. Jeg er meget hurtig blevet fan, og faldt over denne artikel. Jeg er slet ikke i tvivl om at jeg underspiser – jeg starter dagen med 2 æg og bacon, og så bliver jeg simpelthen ikke sulten før til aften igen. Til aftensmad spiser jeg ofte kun halvdelen af, hvad jeg plejede at kunne indtage. Ift. morgenmad kunne jeg selvfølgelig spise mindre, men så føler jeg mig heller ikke mæt? Jeg har spist LCHF i 3 uger ca. Har du en idé, et godt råd? Jeg befinder mig sydpå, så det kan også have lidt med varmen at gøre :)
  Sara

  Svar
  • Hej Sara
   Det tror jeg ikke, du behøver være så bekymret for. Varmen tager også min appetit. Det vigtigste er at du er mæt og tilfreds og ikke pludselig oplever sukkertrang og den slags. Mange spiser kun to måltider om dagen og det er ok. På den lange bane kan du blive nødt til at holde øje med om du får energi (kalorier) nok, men det er helt fint at spise lidt nogle dage og mere nogle andre :)

   Svar
 9. Hej Jane,
  Tak for svar ang. nødder og kerner.
  Jeg fandt i efteråret ud af, at jeg fik aaaaalt for meget omega 6 ift omega 3 (ved i en periode at taste al mad ind i madlog.dk) så jeg gik ombord i fiskeolie og hørfrøolie. Jeg tror, det er en klassisk fejl – og faktisk en halvfarlig en på sigt. Desuden kan det forværre smerter særligt fra inflammatoriske tilstande i systemet.
  Desuden vil jeg anbefale de af jer herinde, der ikke kan tabe sig, at overveje, om der kunne være en form for intolerance overfor f.eks. mælk (dvs ofte også ost, fløde), typer af kød eller lign.
  Jeg er egentlig ret konservativ og har aldrig været den store tilhænger af det alternative , men efter år i smerter pga en inflammationssygdom i lænden, gik jeg efter anbefaling low carb, som reducerede mit morfinpræp. medicinforbrug til 1/5 på 1 1/2 måned. (Jep, du læste rigtigt) Efter noget tid droppede jeg så også mælk, fløde og ost, hvilket reducerede mine smerter yderligere. Efter at have indtaget de 3 fødevarer igen i anledningen af julen, steg min smerter voldsomt igen. Dermed var det nemt at konstatere, at de 3 ting ikke gør noget godt for mit system.
  Jeg er altså ikke veganer og spiser stadig kød, dig ikke svinekød, men rigeligt med fisk, okse, æg, and og kylling.
  Jeg sørger for rigeligt med fedt gennem kokosolie, hørfrøolie og fedt fra and og okse.
  Jeg er pt på spiontogt på ris-/ og soyapiskeløde for at blive klog på om det kunne være godt.

  Svar
  • Ps. Intolerance / allergi skaber væskeophobning i kroppen. Det kender I måske fra Gluten-, hvede-, og laktoseallergi.

   Svar
 10. Kære Jane.

  Tak for en super god og overskuelig bog. Jeg har været på LCHF i 2 uger og er utrolig motiveret og fuld af gå-på-mod med et vægttab for øje. Gerne den lidt strikse i starten. Jeg læser mange steder, at de fleste taber sig i begyndelsen. Desværre bliver jeg mere og mere forvirret og goggler og googler, hvorfor jeg ikke taber mig. Snarere tager jeg stille og roligt på. Jeg spiser kun kulhydrater i form af råkost og ovenjordsgrøntsager, en håndfuld mandler, ostestave og flødeskum i kaffen. Masser af olie på salaten eller hjemmelavet pesto. Den græske yoghurt har jeg skåret væk. Protein får jeg i form af æg, kød eller fisk. Jeg er en af dem der bliver sulten imellem måltiderne og ender med hovedpine om eftermiddagen, når jeg henter børn, fordi jeg er SÅ sulten og prøver at holde igen. Ellers spiser jeg nok 3 små mellemmåltider foruden 3 hovedmåltider. Æggemorgenmad har jeg meget svært ved at spise, så her til morgen lavede jeg dine proteinpandekager og piskede en dl.fløde til flødeskum også til kaffen. Jeg spiser nok mellem 1.5 og 2 dl fløde om dagen. I kaffe og i mad. Er det fløden, som er synderen?? Eller hvad forgår der? Hvor meget fedt ville du spise til et måltid. Hvorfor er jeg sulten? Tusind tak hvis du kan hjælpe mig..
  Fra den forvirrede Julie

  Svar
  • Mit bud til dig Julie vil være at prøve at slå hjernen lidt fra og lade din krop styre tempoet. Hvis du hele tiden søger svar alle mulige steder, mister du evnen til at mærke hvad din krop fortæller dig. Og det kan være enormt stressende konstant at operere med tanker om “nu skal tabe mig” eller “hvorfor taber jeg mig ikke!”. Gid det tid, slip kontrollen. Stol på at din krop godt kan fortælle dig, hvad der skal til, når den får lov til at komme til orde.

   Det er ikke meningen, du skal være sulten, men det er heller ikke meningen at du både skal sætte din hovedmåltidsstørrelse op OG fortsætte med mellemmåltiderne og lige kaste et par kopper kaffe med fløde ind imellem også. Så vil du sandsynligvis spise for meget og enten blive vægtstabil eller stige i vægt. Er du sikker på, det er rigtig sult? Sult og mæthed føles utroligt forskelligt på LCHF og på kulhydratrig kost. Prøv evt. at drikke din kaffe med fløde som mellemmåltid og se om det ikke rækker, hvis du ikke kan undvære det.

   Hvis du har mange strikse slankekure i bagagen, er din forbrænding sandsynligvis nedregulereret og din appetit opreguleret. Det er selvfølgelig uheldigt men det er ren overlevelsesmekanisme fra kroppens side. Og du kan have brug for at spise din krop tryg hver dag i en periode og måske endda tage et par kilos vægtopgang for at få spist din forbrænding op igen. Det ved jeg godt ikke var det svar, du søgte… og jeg skyder også lidt i blinde her…

   Sidst men ikke mindst kan det tage tid for appetitten at regulere sig. For de fleste sker det dog inden for de første par uger.

   Svar
   • Hej Jane. Tusind tak for et grundigt svar :-) Jeg skal prøve at slippe hovedet for det er bekymrende, når bukserne begynder at stramme. Jeg tror også, at jeg rent faktisk får for mange kalorier indenbords. For mig er det tydeligt at det er sult – hul i mavenagtigt. Jeg vil gerne prøve at komme i ketose og derfra spise LCHF moderat men det kræver at jeg kender min krops signaler bedre. Før hen har jeg spist meget sundt og fedtfattigt parret med en masse søde sager og hjemmebagt brød. Over 3-4 år tog jeg 10 kg. på. Jeg må udstyre mig med tålmodighed og spise færre måltider for det må da kunne lade sig gøre også for mig;-)
    Mine børn og jeg spiste blomkålspizza til aftensmad og de var ved at falde i svime over den. Tak for det :-)

    Svar
 11. Er det ok at spise hjemmelavet bearnaisesovs : økoæggeblommer, økopiskefløde, økosmør, esdragon og lidt bearnaiseessens ? Hvis ikke, hvorfor?

  Svar
   • Jo det skal der. 1/2 pk. smør, 1/4 piskefløde, 4 æggeblommer, piskes lige op til kogepunktet. Estragon og essens i, dette kan erstattes af citronsaft til f.eks fisk.

    Svar
    • Det har jeg aldrig hørt om! Bearnaise består i min verden af æggeblommer, smør, hvidvinseddike, skalotteløg og estragon. Og salt og peber :)

     Svar
 12. Du har ret – måske :-)
  Bliver lige nødt til at vide:
  Hvordan med feta og hytteost?
  Og hvis jeg vil dippe grøntsager i mit frikvarter – så er det simpelthen græsk 10% el creme fraiche 38. Det virker vildt det er – er godt nok spændt om jeg tager 10 kg på :-)
  Holder du evt. Kurser, hvor man kan blive sat godt igang og få svar på de spørgsmål der opstår?

  Svar
  • Feta er fin og hytteost kan også være ok. Vælg 4% og lad den ikke udgøre hele måltidet. Og ja til 10 og 38% ;)

   Jeg holder desværre ikke kurser men jeg holder foredrag og har også skrevet en bog, som grundigt gennemgår principperne :)

   Svar
 13. Hej Jane
  Har brugt de sidste mange timer på at læse en masse på dine sider – og senere i dag vil jeg gå i boghandleren og købe dine bøger. Så vil jeg forberede mig og starte op i weekenden
  Men jeg kan ikke undvære min pepsi Max som er min eneste stimulans :-)
  Kan jeg leve efter LCHF og stadig drikke min Max?
  Hilsen Camilla

  Svar
  • Tjaah.. Det kan så blive din variant af lchf ;) Men det er fint at tage tingene i etaper. Hvem ved? Måske mister du lysten til pepsi max af sig selv :)

   Svar