5 gode takeaway steder


Som jeg tidligere har luftet, har der været en pæn del take away på menuen herhjemme den sidste måneds tid. Årsagen er, at jeg har ligget vandret for at få LCHF året rundt klar til tryk (vi sender til tryk på mandag), og samtidig har Søren været lagt ned af en stribe budgetmøder. Virkelig dårlig kombi, men ingenting bliver bedre af at slå sig selv oveni hovedet med det.

I stedet har vi nu fået konstateret, at en diæt med overvægt af kaffe, chokolade og takeout heller ikke er hverken holdbar eller attraktiv på den lange bane, og så kan vi jo langsomt vende tilbage til de gode vaner, når overskuddet igen melder sig.

Keto / Low Carb take away

Der er jo heldigvis masser af muligheder for rimelig, eller endda god takeout, når man bor i København. Herude i Valby, hvor vi bor, er mulighederne dog begrænsede, så vi har kørt lidt længere efter maden. Stederne, vi har købt mad fra, er dyrere end en shawarma nede fra hjørnet. Den kan såmænd da ellers være ok i ny og næ, men når man har en periode, hvor der er takeout på menuen ofte, er det rart at få noget rigtig mad på tallerkenen.

Her er en liste over vores 5 favorit takeout-steder:

1. WOK
Byens bedste thai-takeout, som jeg endda har skrevet om tidligere her på bloggen. Udover at maden er utroligt velsmagende, har WOK sølvmærke i økologi. Det betyder, at 60-90% af maden er dokumenteret økologisk. Jeg bestiller næsten altid rød panang karry med kylling, som er uhørt lækker og i så venlig en portionsstørrelse, at jeg ikke behøver ris for at blive mæt.

WOK, Vesterbrogade 103, 1620 København V

Rød thai-curry - Madbanditten.dk

2. HALIFAX
Herude i Valby har vi fået en Halifax, som er en burgerkæde. Halifax serverer burgere af ordentlig kvalitet og af ordentlige råvarer. Du bygger selv din burger ud fra nogle sammensatte forslag, og det er så nemt som ingenting at bestille uden brød og med salat i stedet for fritter. Personalet er imødekommende og søde, og vi går tit derned og spiser i restauranten, men man kan også hente maden med hjem. Luuurve!

Halifax, Skolegade 9, 2500 Valby

3. DELIGRECO
En ny favorit er den græske deli inde på Gl. Kongevej. Her er græsk salat med feta og oliven, gyros, saftige græske hakkebøffer og diverse gryderetter. Det kan kræve lidt særbestilling at lave maden kulhydratfattig, men det er besværet værd.

Deli Greco, Gl. Kongevej 170, 1850 Frederiksberg 

4. ORGANIC INDIA
Navnet siger det hele: Øko-indisk takeout. Masser af lækre krydrede retter og endda særlige Paleo-retter på menukortet bestående af kød, grønt og nødder.

Organic India, Vesterbrogade 169, 1800 Frederiksberg

5. DET SUNDE KØKKEN
Dette sted har jeg et lidt sentimentalt forhold til, da jeg boede i nærheden, dengang jeg var på barsel og spiste derfra mindst en gang om ugen. Konceptet er rôtisserie-kyllinger og salater fra montren, og det er hurtigt, sundt og nemt.

Det Sunde Køkken, H.C. Ørstedsvej 37 A, 1879 Frederiksberg

Men der findes jo SÅ mange flere gode steder. Hvad er din favorit, når der skal takeout på bordet? Fortæl mig det her nedenfor eller på Facebook.

Sommerabat på Keto kostplan ‘den fleksible’

Få et superfleksibelt værktøj til at spise Keto med henblik på vægttab.

Læs alt om kostplanen her >>
(og spar 18%)

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

40 kommentarer til “5 gode takeaway steder”

Skriv en kommentar

 1. Når man ik helt med god vilje bliver nødt til at flytte fra KBH (og alle ens ynglings spisesteder) til Helsingør, var glæden stor da vi opdagede Sushi Taro. En lille hyggelig sushirestaurent, der laver noget af det bedste sushi jeg har smagt, og som altid ser super lækkert ud, selv når man får det som takeaway. Kan helt klart anbefales hvis man er på disse kanter.

  Svar
 2. Jeg arbejder i Valby hver torsdag, og take out til frokost er fra Encke & Duers tæt ved Tingstedet – på ved op til Spinderiet. De har en kæmpe salat-disk som man vælger fra, det er nemt at gå udenom kulhydrater, og man kan vælge laks eller frikadelle til. Virkelig godt og rimeligt i pris.

  Svar
 3. Selvom jeg ikke bor i Kbh har jeg helt klart et favorittakeawaysted når jeg er der, nemlig Encke & Deurs! Og de bor jo lige netop i både Valby og på Vesterbrogade helt oppe ved Pile Alle næsten… En lunchbox med 4-5 økosalater og et stykke laks, det er såååå godt : )

  Svar
  • Hvor fedt med hele to anbefalinger af det sted. Jeg må flovt indrømme, at jeg ikke har prøvet det. Det må jeg prøve næste gang!

   Svar
 4. Genialt indlæg! Jeg savnede virkelig nogle nye steder på repertoiret :)
  Jeg er meget glad for Crazy Chicken og lignende steder, der som Det Sunde Køkken laver rôtisserie-kyllinger og salater. Burgersteder, hvor man kan bestille uden brød (eller bare pille det fra) er også et hit – vi har et ok sted på Amager, som hedder New York Sandwich.
  Men det sidste nye hit er Bones på Amagerbrogade, hvor man kan bestille en dejlig bøf eller steg med sovs, hvidløgssmør osv. og så selv blande en pæn portion salat ved afhentning. Det er selvfølgelig i den lidt dyrere ende af takeaway, men ca. 100 kr. pr. mand synes jeg alligevel var ok for så god kvalitet.

  Svar
 5. Jeg er meget glad for Jacobs Pitabrød i Aarhus. Hos dem kan man købe en lækker salat med flammegrillet kød, og prisen er ikke så slem:)
  Hos Fika, en take away cafe på Jægergårdsgade, har de mange salater, suppe og en lækker glutenfri brunch.

  Svar
 6. Cofoco le marché (der ligger i alle bydele efterhånden) laver skøn luksus-take away – og man kan nemt undvære brødet og kartoffelmosen eller tilkøbe en bønnesalat, hvis man gerne vil have tilbehør. Det er heller ikke i den billige ende.

  Svar
  • Oh yes! Vi boede tæt ved Værnedamsvej, da jeg var på barsel og vi spiste derfra mindst en gang om ugen. Det var genialt med deres skiftende retter og en god måde at få ordentlig mad, når man levede i en tvillinge-kolik-bobbel. Til gengæld fik jeg på et tidspunkt så meget nok af både bønnesalaten og kartoffelmosen, at jeg faktisk ikke har spist der siden. Og det er 8-9 år siden nu. Måske på tide at give dem et nyt forsøg :)

   Svar
 7. Vores lokale pizzaria har også retter som græsk bøf, kalvesnitchel, oksemørbrad og kylling på menuen. De servere med en slags kartoffel og garniture. Jeg beder bare om at få ekstra garniture i stedet for kartoffel. Garnituren består af sæsonnens grøntsager stegt i olie og lidt Soya og et smager virkelig godt.

  Svar
 8. Jeg er SÅ enig – Halifax er bare bedst. Og deres chipotle…! Men jeg var på Haché for nylig (trods protester blev jeg nedstemt :-D) og tænkte, at jeg ville vælge noget der ikke var en almindelig burger, så jeg ikke ville sidde og sammenligne med halifax inde i mit hoved :-D Jeg bestilte deres umamiburger, som er lavet på lammekød, som lowcarb. Og den var virkelig god! Så god, at jeg faktisk gerne gør det igen :-)
  Og så har jeg forhørt mig hos min yndlings indiske restaurant, Maharaja på Amagerbrogade (findes vist nogle flere steder i byen), og der er hverken gluten eller sukker i deres retter – hurra!

  Svar
 9. Det er helt sikkert nogle gode steder du har fundet dig! Jeg har også i mange år sværget til Halifax. Men som LCHFer er jeg nu klart begyndt at foretrække Hachè (hache.dk). De har netop en restaurant i Valby og en i Rømersgade lige ved Nørreport.

  De har lowcarb burger som en mulighed på kortet. Deres salat er langt bedre end Halifax’ og deres forskellige former for “burgerfyld” eller hvad man skal kalde det, er endnu lækrere. Du skal tage og prøve deres umami.

  Valby restauranten ligger kun 400 m nede af Valby Langgade fra Halifax ved Tingstedet.

  Svar
  • Jeg har spist på Haché en enkelt gang i den filial overfor torvehallerne. Jeg synes, det var markant dårligere end Halifax, jeg fik low carb burgeren, men det kan være, jeg skal give dem en chance til.

   Svar
   • ren & stærk i Mejlgade i Århus er virkelig godt. De kører efter paleoprincippet overvejende, men kan sagtens passe ind i LCHF. De kører lokale økologiske råvarer hvor det kan lade sig gøre. De er virkelig et besøg værd, og alle kan være med på priserne (sagt af mig, som er på SU).

    Svar