5 fryserfavoritter – fem lækre fryseegnede retter


En af de ting, jeg har meget glæde af, er at lave store portioner og så enten spise det samme i flere dage eller fryse det ned. Jeg E L S K E R at have aftensmad, der bare skal varmes op, så det eneste, jeg skal lave er noget tilbehør.

Nogle dage laver jeg virkelig meget mad, fordi det nu engang er mit job, så når det kommer til aftensmad, hænger madlavning mig langt ud af halsen, og så er det totalt i orden bare at kunne nappe noget fra fryseren.

Her har jeg samlet nogle af de frysevenlige opskrifter, jeg ofte producerer store portioner af. Nogle gange laver jeg bare dobbelt portion som en del af en almindelig madlavning, mens jeg andre gange producerer til fryseren i weekenden.

5 fryseegnede retter:

Sunde fryseegnede opskrifter

Chili con carne er genialt at fryse og det samme er thai-suppen virkelig også. Dengang jeg gik på arbejde (altså almindeligt væk-fra-hjemmet-kontor-arbejde) var thaisuppen ofte min yndlingsmadpakke. Jeg frøs den ned i portioner og tog en ud dagen før, jeg ville have den med på arbejde. På kontoret varmede jeg den i mikroovn eller i en gryde og så puttede jeg en smule kødrest i eller lidt kogte linser, hvis jeg ikke havde en kødrest. I suppen var både grøntsager og fedt, så det var helt genialt. Og jeg lover jer, at mine kolleger kiggede misundeligt på min “mærkelige madpakkke”

Fiskefrikadeller kan man også lige så godt lave mange af. Jeg laver af og til store portioner i ovnen. De bliver lidt mere gummiagtige og lidt blege i det, men det er alt sammen glemt, når der er rigeligt med remoulade til. Kylling i karry, hvad enten det er rød karry, eller traditionel kylling i karry er også genial at have i fryseren til travle dage.

Sidst men ikke mindst er falafler, enten almindelige falafler eller de grønne broccolifalafler også fryseegnede. Efter en tur i ovnen er de så gode som nye.

Fryseretter til aftensmad

Andre gode og nemme forslag på fryseegnede retter er de fleste gryderetter, også boller i karry som jo er virkelig besværligt at lave men som alle børn elsker. God idé at lave kæmpe portion, når man nu alligevel står der og skal koge kødboller.

Kødsovs er jo helt oplagt, og det samme er alle typer kødboller og frikadeller, både de klassiske og kyllingefrikadellerne. Du kan finde alle mine nemme opskrifter til fryseren lige her Mad til fryseren.

Har du nogle retter, du producerer stort af til fryseren? Så giv lige et tip herunder!

Trænger du til en frisk start (der virker)?

Når man starter en kostomlægning med vægttab som mål, er det ret vigtigt, at man oplever hurtige resultater. Man har brug for at se ‘bevis’ for, at det, man gør, virker. Ellers er det for nemt at give op igen.

Slip for gætteriet og få en god start med min super-effektive (og supernemme) Keto kostplan.

Find Keto kostplanen her >>

Keto kostplan testimonial

Skal jeg sende dig en gratis Keto-madplan (aftensmad)?

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

12 kommentarer til “5 fryserfavoritter – fem lækre fryseegnede retter”

Skriv en kommentar

 1. Kan alt LCHF mad fryses? ? Er hjemme omkring afstensmadstid, de fleste dage så ville være rart hvis man bare kunne hive noget ud af fryseren de dage… ?

  Svar
 2. Tak for en rigtig god blog-jeg har et spørgsmål,jeg er vild med honninghjerter,nu er det snart jul, så måske du har en lchf opskrift på sådan nogen?På forhånd tak

  Svar
 3. Vinter boost suppen tilbereder jeg gerne en stor portion af, så der er til fryseren. Suppe er altid dejligt at have i fryseren til de dage, hvor aftensmaden hurtigt skal være klar :-)

  Svar
 4. Mousakka, tærter, chili con carne og falafler. Thai kylling er min favorit. Jeg køber stort ind på tilbud og laver 5 portioner med krydderier og det hele. Fryser i poser som jeg maser flade = tager max en time at tø op og så steget jeg ellers frikadeller af dem :-)

  Svar