4000 ton bland-selv slik til påsken, tak! (ikke en joke!)


Den kommende påske er sammen med julen en af årets absolutte højsæsoner for slikspisning. Butikkerne bugner allerede nu af billige påskeæg og slik i lange baner. For vi skal jo hygge os.

Efterhånden har vi mange højtider året igennem, hvor vi skal have lov at hygge os. Og med hygge menes der åbenbart at spise slik.

4 millioner kilo slik

Coop i Norge forventer at sælge 2000 ton bland-selv slik i ugerne op til påske. Det er 2 millioner kilo slik.

Der er priskrig på slik i Norge, og derfor er prisen så lav som 2,30 kr pr. 100 g slik. Rema 1000-kæden er med i konkurrencen om billigst slik og udtaler, at deres forventede salg ligger “et godt stykke” over Coops.

Så nu har vi altså at gøre med minimum 4000 ton bland-selv slik, dvs. 4 millioner kilo slik. Og vi har endnu ikke medregnet påskeæg, chokolader etc. Det er kun bland-selv, der er tale om her.

Hele historien er jo absurd, og jeg bliver ved med at vente på, at nogen skal råbe Aprilsnar! – eller hov, vi satte et par nuller for meget på! Det kan jo ikke lade sig gøre… Tallene har jeg i øvrigt fra denne artikel

“Folk skal jo hygge sig”

I Norge bekymrer det da også nogle sundhedseksperter, men de bliver selvfølgelig straks talt til rette med dette udsagn:

I påsken skal folk have lov at hygge sig og fylde deres påskeæg op.

Nemlig! Sagt af sundhedsministeren, i øvrigt.

Der er ingen, der skal komme her og tage vores hygge fra os! Vi skal jo have lov at hygge os og alt med måde og alt det der.

Jeg vil nu alligevel mene, at vi er et godt stykke ude over det. Det er en sær verden, vi lever i.

LÆS MERE:

Tema om sukkerstop

Er du frisk på en lille (vægt)udfordring?

Det er nu, du skal i gang, hvis du skal opnå et ansvarligt vægttab før sommerferien. Jo tættere på sommerferien, vi kommer, jo mere uansvarlige (og uholdbare) bliver strategierne.

Min vægttabsprotokol, Sommerklar med Madbanditten, hitter helt vildt i øjeblikket – skal du prøve den?

Læs om den her: Sommerklar med Madbanditten

Skal jeg sende dig en gratis Keto-madplan (aftensmad)?

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

13 kommentarer til “4000 ton bland-selv slik til påsken, tak! (ikke en joke!)”

Skriv en kommentar

 1. Øv Jane…:(
  Jeg var lige blevet så stolt af mig selv…klarede enda julen uden slik, kage , sukker i de helt taget og sodavand…og fandme om jeg så ikke ryger i ungernes klamme taber rester af påske æg…og nu er jeg junkie på 3 dag og kæmper for at komme ud af det….god damn it…!!!!!!!

  Svar
  • Æv æv, men op med humøret. Tilgiv dig selv og kom videre. Der er ingen større skade sket og tilbagefald er en helt naturlig del af processen. Se evt. videobloggen her om “cheat days”, den er lidt opmuntrende: https://www.madbanditten.dk/lchf-ketose-og-cheat-days/

   Følg evt. min sukkerfrie guide her: Sukkerfri guide – indtil du føler dig “stabil” igen – og hvad du end gør, så LAD VÆRE med at spare på kalorierne i håb om at minimere skaderne. Enhver begrænsning eller reduktion i kalorier vil ramme dig i nakken som en boomerang. Now is not the time…!

   Svar
 2. Jeg forstår ikke at du gider at skrive om det. Det bliver så negativt. Du er meget bedre når du skriver om det du syntes man skal spise i stedet for det modsatte.

  Svar
  • Sorry, Sofie. Jeg forstår godt, hvad du mener. Jeg håber, du trods alt synes, at der er mest indhold som handler om, hvad jeg synes, vi kan eller bør gøre fremfor hvad vi ikke bør. Det bestræber jeg mig i hvert fald på, at der skal være.

   Svar
 3. Jeg venta egentlig bare på at vi skulle bli latterliggjort over grensene. For det er latterlig. En kilo godteri for 25 kr. Da begynner det jo å bli Tyskland priser. På lørdag var jeg i butikken, rema 1000 som er med i priskrigen. Jeg skulle på jentekveld og ville gjerne ha med meg noe godt å tygge på. Kjøpte meg en atkinsbar og sa i frustrasjon til dama i kassa: denne lille sjokoladebaren koster faktisk mer enn en kg godteri! Hun kunne jo ikke noe for det men noen måtte jeg si det til. Jeg er i hvert fall ikke med på sukkerkjøret. Min fireåring har fått lov til å kjøpe litt smågodt nå på lørdag. Til helgen drar vi til Danmark for å feire påske og koser oss heller med å besøke familien til min kjære danske så kan mine landsmenn kose seg med smågodtet sitt ;)

  Svar
  • Det er skræmmende, synes jeg. For alle elsker jo, når noget er billigt og med bland selv slik kan vi fortælle os selv, at vi jo bare gemmer det og så holder det længere og sådan. Desværre tror jeg ikke, det gælder i særligt mange tilfælde. Købt = spist.

   Svar
 4. Det er så vanvittigt! Jeg har det tilbagevendende problem med mine børnekor, at de ofte kommer til kor med munden, tasken og lommerne fulde af bland-selv-slik, som de har købt på vej fra fritidshjemmet til kirken (der er ca. 200 meter). Det er ikke engang overdrevet, at jeg nærmest fysisk må pille kæmpestore vingummier på størrelse med pitabrød ud af munden på dem og forklare dem, at man altså ikke kan synge med munden fuld af slik. Sjovt nok er der ofte meget større koncentrationsproblemer de onsdage, end de gange hvor der ikke er blevet købt bland-selv-slik på vejen. Jeg er simpelthen så utroligt træt af slik! ;)

  Svar
 5. Alt med måde – ja, men 500 g pr mand eller hvor meget der kan være i sådan et æg er da vist langt ude over et alm. “Lidt af hvert”, især fordi mange af modtagerne vejer 20-30 kg

  Svar
  • Altså, jeg er jo uenig i alt med måde. Jeg vil fx helst ikke spise hverken toiletrens eller rottegift med måde, og faktisk vil jeg heller ikke spise bland-selv slik med måde (dog hellere end de andre to, hvis jeg skulle blive tvunget til at vælge), men det er jo et personligt valg ;-)

   Men uanset, så er det her jo helt overdrevet.

   Svar
 6. Haha… det er sandt. Men når hyggedage tæller fredag, lørdag, når vi har det godt, når vi har det skidt, når vi har besøg, når vi er ude og spise, når vi skal fejre, når vi har trænet, når vi er på ferie, når det er højtid… så bliver det pludselig flere særlige hyggedage end almindelige dage ;-)

  Svar
  • Præcis! “Vi skal jo hygge os, unde os lidt godt og vi skal også passe på, det ikke bliver for fanatisk”. Alle tre sætninger, der får mig til at ryste på hovedet….

   Svar