3 nye mål (forsigtige indsatspunkter) for ugen


Jeg er lidt forsigtig med ugemålene i denne uge, for de sidste par uger har simpelthen været så skøre her på min side af skærmen, at jeg halter bagefter med sådan cirka alt. Denne her uge er endnu en lidt skør en i rækken, men så lysner det vist nok også.

De vigtigste ting for mig er derfor at få styr på søvnen. Nok ligger jeg i min seng tidligt hver aften, men jeg har for mange aftener, hvor jeg har svært ved at sove uden at vågne for mange gange. Det skyldes en kombination af en overkogt hjerne, tankemylder og nogle vinduer i mit nye soveværelse, der er virkelig dårligt lydisoleret, tror jeg.

Mine mål – eller måske rettere forsigtige indsatspunkter for denne uge her:

1 – Holde 20-30 minutters pause hver dag
Weekenden har været fuld af gæster, og den sidste tid har budt på mere aktivitet end jeg egentlig kan rumme, så i denne uge vil jeg gerne fokusere på at holde 20-30 minutters aktiv pause. Med aktiv pause mener jeg 20-30 minutter, hvor jeg bevidst ingenting laver. Normalt ordner jeg vasketøj eller surfer på internettet i mine pauser, men denne pause vil jeg gerne have er helt fri. 20-30 minutters hvilen af hjernen.

2 – Være mere obs på fodmaps
Jeg har oplevet, at det faktisk giver ok bedring i min mave, når jeg kombinerer LCHF med low fodmap, og selvom det føltes svært i starten, er det ikke så svært længere. Men efter en weekend med for meget alkohol og mad med virkelig mange fodmaps (hello tzatziki), er det tid at kigge den vej igen. Livet er simpelthen for kort til at have ondt i maven, og jeg kan slet ikke begynde at beskrive, hvor meget det påvirker min livskvalitet negativt.

3 – Foodpreppe
Jeg er ikke den store foodprepper. Det skyldes, at mit arbejdsliv foregår herhjemme, og jeg jo på den måde er ret priviligeret. Det er derfor ikke så vigtigt for mig at foodpreppe som dengang jeg gik på “almindeligt arbejde”. At have holdt et stort middagsselskab i weekenden, har gjort, at mit køleskab bugner af lækre rester, og det gør det bare SÅ nemt at få spist noget ordentligt mad. Så den tanke vil jeg gerne føre over i noget foodprepping. Forventningerne er små, men alt tæller. Også bare at have skrællede gulerødder stående i et glas vand i køleskabet. Når jeg videre end det, er det også bare toppen.

Hvad med dig? Er du klar til at sætte nye mål for ugen?

PS: Husk at formulere dem positivt! Dvs. fokuser på hvad du gerne vil gøre og ikke hvad du ikke vil gøre. Det gør en ret stor forskel!

Lad mig gøre dit sunde liv ENDNU nemmere!

Med MadbandittenPLUS får du:

 • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
 • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
 • adgang til værktøj, hvor du kan lave egne madplaner og få indkøbsliste
 • færdige madplaner, jeg laver
 • velkomst e-bog Den Store Keto-guide (værdi 149,-)
 • adgang til at læse eksklusive sundhedsartikler og guides
 • adgang til at lytte til min podcast

OG jeg fjerner alle reklamer fra siden🥳

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

31 kommentarer til “3 nye mål (forsigtige indsatspunkter) for ugen”

Skriv en kommentar

 1. Fine mål!

  Jeg lever efter Low Fodmap og har gjort det i 2,5 år.. Jeg har også kombineret med LCHF i perioder, og jeg synes egentlig det er gået nogenlunde, men det kræver da lige lidt ekstra tanker i planlægningen :D For mig er det LCHF, der mest er udfordringen :P Jeg tænker, at der er en del vane i det :)

  Jeg har kig på din nye e-bog, og er nysgerrig efter, om den mon kan du, hvis man kombinerer netop LCHF og Low Fodmap? :)

  Tak for en smadder god – og altid hyggelig – blog!

  Svar
  • Jeg har ikke taget højde for fodmaps i den nye e-bog, så du vil selv skulle bytte ud, men jeg overvejer at lave en, der netop kombinerer LCHF og low fodmap som en hjælp til dem med maveproblemer.
   Og tak for de pæne ord :)

   Svar
 2. Dejligt at du deler dine mål med os :)

  Her er mine 3 for denne uge
  – drik mere vand!
  – husk at vande de fine nye stauder i haven, når der er så varmt
  – husk at det at være imellem-jobs giver noget ekstra mig-tid, der skal nydes

  Svar
 3. Også tre ganske forsigtige mål herfra i en uge med rejsen på work og alt for mange aftaler generelt (altså efter min smag).
  Jeg skal drikke min hjemmelavede ingefærsaft hver morgen
  Yoga to gange
  Huske at kysse min kæreste noget mere.

  Svar
 4. Er virkelig blevet inspireret af det med ugentlige mål!

  Her er mine:
  1. Komme afsted til træning 3 gange
  2. Undlade at blive stresset over rapporter/de større afleveringer i skolen nu presser sig på
  3. Spørge mig selv dybt inde, når jeg kommer hjem fra skole, hvad jeg egentlig har lyst til, så jeg ikke spilder tiden og får dårlig samvitighed.

  Svar
 5. Rigtig god ide med 3 ugentlige mål!

  Mine mål:
  Drik 2 liter vand om dagen
  Sig “nej tak” til fristelser
  Start op til TRX igen

  Har lige været på ferie med 2 veninder, så skal tilbage på sporet og en mave der er glad ☺

  Svar
 6. Hej Jane!
  Jeg har et pørgsmål vedr. din kostplan/vægttabsplan: Kan den også bruges af vegetarer? Og så håber jeg, ligesom Mette ovenfor, at du har lyst til at dele dine erfaringer med low fodmap…jeg synes det er totalt uoverskueligt…

  Mine mål for ugen:
  Drikke min. 2 liter vand om dagen
  spise grøntsager til alle måltider
  Meditere 10 min. om dagen

  Svar
  • Hej Trine
   Bum bum.. ang. kostplanen så umiddelbart nej. Der indgår kød/fisk/fugl hver dag. Spiser du fisk, kan det gøre det, men ellers vil det være meget bytteri, tror jeg. Da kostplanen er striks med henblik på ketose og/eller vægttab, indgår der heller ingen bønner, linser etc.
   Jeg mener dog sagtens, at du kan gå ned i vægt med en vegetarisk lchf, men lige netop denne kostplan tror jeg vil være for langt fra.
   Og jeg skal gerne dele fodmap-erfaringer, når jeg har fået lidt flere :)

   Og gode mål for ugen! <3

   Svar
 7. Du har inspireret mig til at gå i gang med 3 fokusområder også, så tak for det:) Jeg er i gang med at forberede mig til efteråret og dermed vinterdepressionen, som er årligt tilbagevendende i større eller mindre grad.. Derfor handler september om at få indarbejdet de gode vaner, for det sker sgu ikke, når jeg er helt nede og energiforladt at jeg lige får lyst til at finde ekstra tid om morgenen til lysterapilampen eller går ud og løber en tur.

  Derfor er mine 3:
  Huske at tage vitaminerne hver morgen.
  Specielt D-vitamin er vigtig for mig. Ellers får jeg et ordentligt underskud, hvilket ikke hjælper synderligt på energiniveauet.
  Huske minimum. 20. min lysterapi hver morgen.
  – Det hjælper! Men det at sætte sig ned på sin flade i 20 min hver morgen kan være lidt af en udfordring. Så jeg forsøger at få vanen allerede nu, hvor morgerne stadig er ok lyse og det ikke er så svært at komme op.
  Huske en halv time ude hver dag (udover cykeltur til og fra arbejde).
  – En gåtur, en cykeltur, en løbetur – det er sådan set lige meget. Men jeg kan mærke det gør en stor forskel, hvis jeg kommer udenfor hver eneste dag, så mine dage ikke bare er en pendulfart mellem kontor og hjem.

  Svar
 8. Jeg arbejder med 6 ugers mål ud fra inspiration af denne artikel* (nederst)

  Få trænet 2-3 gange om ugen
  Gerne to måltider med lchf om dagen.
  Ingen sodavand man-tors ( har indtil for 2 uger siden, gerne drukket 0.5l cola om dagen de sidste 15 år). Jeg var ret glad for din sukker afvendig blog, samt jeg nu lige har fået lånt madglad på biblioteket, og læst noget af det omkring mæthed\sukker. Det var dejligt oplysende. Hvorfor hedder retten egenlig “flyvende jakob?”??

  *sixpack på 6 uger – Jacob Søndergaard

  Svar
 9. Åh, hvor er jeg altså vild med din måde at sætte mål på. Du gør dem både rare og hyggelige. Mine mål er at læse mindst 10 minutter hver dag i en god bog og at planlægge og forberede aftensmaden, så der er mest mulig tid til at bruge eftermiddagene udenfor i solen med ungerne.

  Svar
 10. Jeg er med denne gang!

  I denne uge vil jeg:
  – Spise 300g grønt i løbet af min arbejdsdag hver dag
  – Tage til træning 2 gange
  – Fjerne ukrudt i vores forhave

  Svar
   • Hej Jane. Er LCHF ok for mig : Er 62 år dyrker Kung Fu og qi gong, spiser mavesyre fordi min enzymproduktion blev ødelagt af 6 år med gigtmedicin og mavesyrehæmmer. Hilsen jette

    Svar
    • Hej Jette
     Jeg kan desværre ikke rådgive ved medicin og sygdom men jeg kan ikke se nogen umiddelbar grund til hvorfor LCHF skulle være værre end anden kost. Det er jo bare almindelig mad.
     KH. Jane

     Svar