3 nemme og realistiske mål for ugen


Nogle gange bliver det her med sundhed sådan noget kompliceret og højtravende noget, hvor man skal spise mindst 1 kg grøntsager om dagen, spare max på kalorierne og træne mindst 6 gange om ugen, for ellers kan det være ligemeget. Og det er simpelthen så fjollet at sætte barren så højt, når nu meget mindre sagtens kan gøre det.

Forstå mig ret. Det er ganske fint at sætte sig høje mål, men ikke hvis det betyder, at man hele tiden føler sig som en fiasko, fordi man ikke når dem.

Denne uge synes jeg derfor skal handle om at få succes på sundhedsfronten, og succes får du ved at sætte realistiske mål og nå dem.

Tre nemme og realistiske mål for ugen kunne fx være:

 • at spise 300 g grøntsager hver dag
 • at drikke 2 liter vand
 • at gå i seng senest kl. 22.00

Jamen hvorfor kun 300 g grøntsager, når myndighederne siger, vi skal spise 600 g grønt og frugt og sundhedspersoner siger, vi skal spise både 1 og 1,5 kg?

Fordi 300 g er bedre end 0.

Og fordi – hvis nu du har glemt det – vitaminer og mineraler kommer ikke fra grøntsager alene. Kød og æg er faktisk utroligt næringsrigt også, det samme er mejeriprodukter og nødder og alle de andre ting, du går og spiser.

Grøntsager har ikke monopol på vitaminer. På ingen måde faktisk. De er dog næringsrige, bestemt, og jeg anbefaler, at du spiser dem. Rigtig gerne dagligt. Og 300 g tror jeg, de fleste kan spise uden alt for meget besvær.

300 g grøntsager ser sådan her ud:

300 g grøntsager - sådan ser det ud

At drikke nok væske er også en super forudsætning for et godt velbefindende. Om det lige er 2 liter er ikke så afgørende. Det kan være, du kun har brug for 1,5 liter, eller at du har brug for 2,5 liter.

Personligt har jeg oplevet gode ting ved at sætte mit væskeindtag op. Også selvom jeg syntes, at jeg drak nok vand i forvejen. Men en ekstra halv liter om dagen har givet mig bedre koncentration, pænere hud (sgu da vigtigt, når man nærmer sig 40) og flere daglige toiletbesøg – og ikke bare for at tisse det ud, forstås!

Vitaminvand - hjemmelavet - 3 gode og realistiske mål for ugen her:
Find flere idéer til at smagssætte dit vand her: Pimp dit vand på 7 måder

At komme i seng senest 22.00 er nok det sværeste punkt på listen her. Altså ikke for mig, for jeg er gammel og træt, og mit “sovevindue” fortæller mig, at det er sengetid hver aften mellem kl. 21.20 og 21.30. Jo, det er pænt tidligt, men det er der, min naturlige træthed indtræffer.

Går jeg i seng der, falder jeg som regel nemt i søvn og sover, indtil jeg vågner af mig selv ved 6-tiden næste morgen. Men jeg ved godt, at det ikke falder alle lige naturligt at gå så tidligt i seng.

Men prøv at prioritere din søvn i denne uge. Se på, hvornår du skal op og tæl så 7-9 timer baglæns. Der har du din sengetid.

MARKER NÅR DU NÅR DINE MÅL

Der er en lidt barnlig fornøjelse ved at kunne markere opnåelse af et mål. Det kan være at strege et punkt på en liste ud eller i disse moderne tider, et hak på en liste på din iPhone.

Jeg har her brugt app’en Wunderlist, som fungerer glimrende til det formål. Når et mål er opnået, forsvinder det fra listen. Om aftenen fjerner jeg hakkene fra mine “udførte opgaver” og starter igen næste dag.

Brug din iPhone til at hjælpe dig med at nå dine mål - her med appen Wunderlist

Hvad siger du? Er du klar til at sætte tre realistiske mål for ugen og nå dem? Bare sørg for, at målene er formuleret positivt – altså som noget, du vil gøre fremfor som noget, du ikke vil gøre.

Og lad mig gerne høre om dem i kommentarfeltet herunder.

linje.png

Vil du have mere inspiration til et sundere liv, så tilmeld dig mit nyhedsbrev.

Ja tak, tilmeld mig nu!

Mangler du inspiration til morgenmad og frokost?

… og har du en airfryer? Så er min nye e-bog lige noget for dig. Her får du 30 nye Keto-opskrifter på morgenmad og frokost, du kan lave i din airfryer. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt.

Du sparer 20% lige her >>

Lad mig gøre dit sunde liv ENDNU nemmere!

Med MadbandittenPLUS får du:

 • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
 • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
 • adgang til værktøj, hvor du kan lave egne madplaner og få indkøbsliste
 • færdige madplaner, jeg laver
 • velkomst e-bog Den Store Keto-guide (værdi 149,-)
 • adgang til at læse eksklusive sundhedsartikler og guides
 • adgang til at lytte til min podcast

OG jeg fjerner alle reklamer fra siden🥳

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

21 kommentarer til “3 nemme og realistiske mål for ugen”

Skriv en kommentar

 1. På min opslagstavle i køkkenet hænger min daglige TO DO-liste.

  Der står:

  1) Stå op

  2) Vær smuk

  3) Gå i seng

  Jeg er ikke sikker på, at jeg når alle tre mål hver dag men to ud af tre er da også godt, ikke?! :-D

  Jeg må lige overveje om grønt, vand og søvn skal på også ;-)

  Svar
 2. Dit indlæg kom virkelig på et godt tidspunkt. Vi har haft lidt efterslæb fra sommerferien hvor alting har været mere løst, så nu trænger jeg til at få lidt mere struktur på hverdagen. Mine mål handler derfor alle om at komme tilbage på rette spor. Jeg kunne sagtens sætte højere mål for mig selv, men hele pointen i at sætte nemme mål er at de skal være nemme.

  1. Tilbage til at gå de 10.000 skridt om dagen der får mig til at føle mig sej hver dag jeg opnår det.

  2. Lave mad hjemme min. 4 dage om ugen. Det er både noget jeg elsker og som er langt billigere end at spise ude eller bestille take-out, som den ellers har stået meget på hen over sommeren.

  3.Gå i seng senest kl 23. og stå op i ordentlig tid. Specielt det med at stå op er svært for mig, næsten ligemeget hvor meget jeg sover.

  Svar
 3. Från och med imorgon:
  1. 2 liter vatten/dag
  2. Ät långsamt (att sänga i mig maten är en ond vana som lever kvar från restaurang- & reseledaryrket)
  3. I säng senast klockan 22:00 (förutom lördag då jag får besök av min väninna från Paristiden. En lång, blond, galen och helt underbar kvinna ;) )

  Svar
 4. Hej Jane, jeg har nu været på LCHF en måned og vil bare sige tak. ?
  De 3 mål jeg har taget til mig og bruger hver eneste dag og som bare fungerer for mig er:

  1. Spis til du er mæt – ikke til tallerknen er tom (hvilket faktisk også var den sværeste da det ligger så dybt i opdragelsen)

  2. Spis når du er sulten (at kende forskellen på faktisk sult og eksempelvis kedsomhed, tørst osv)

  3. Det er ikke fordi at jeg aldrig må spise det, jeg spiser det bare ikke idag… Lyder måske skørt, men ved at noget ikke på sin vis er forbudt for evigt, så frister det faktisk ikke på samme måde…

  Har aldrig sovet så godt om natten, haft så meget energi og følt at noget var bare det helt rigtige for mig.

  Så tak for dine supergode bøger, din gode blog og for at jeg har lært LCHF at kende…

  Selv mine børn tager hellere et æble med peanutbutter fremfor fredagsslik, og hvidkålstrimler under kødsaucen fremfor pasta…

  Fedt fedt fedt …

  Svar
 5. Hej
  Jaaa! Jeg vil også være med. Mine “nemme” mål er:
  – Tilmelde mig et online kursus, hvor jeg skal arbejde med mig selv i en måned.
  – Jeg vil højest spise tre ting/måltider om ugen, som ikke er low carb (og det er en stor forbedring)
  – Jeg vil minimum gå 5 km om ugen.

  Svar
 6. Jeg er med, jeg vil prøve at spise langsommere, spise 300gr grønt, komme igang igen med at drikke grøn og urtete. Super ide.

  Svar
 7. Jeg er med! Punkt 1 og 3 opfylder jeg uden problemer hver dag. Jeg er A-menneske og spiser stort set kun kød, æg og grøntsager til alle måltider. Det sværeste punkt for mig er væske (vand) indtaget. Før jeg startede med at spise LCHF følte jeg stort set ingen tørst – medmindre jeg svedte meget. Kunne uden problemer løbe en halvmarathon uden at indtage vand og uden at føle voldsom tørst bagefter. Det har omlægning til LCHF ændret (!), og jeg føler pludselig tørst allerede om morgenen når jeg vågner. Jeg er en af dem, der helt klar skal på den anden side af 2 l. dagligt for, at jeg mærker de positive effekter du også nævner. Den får lige ekstra opmærksomhed denne uge, for har jeg ikke fokus på det, så kommer jeg ikke op på de min. 2 liter om dagen…
  Tak for inspirationen – igen ???

  Svar
 8. Jeg er med. Jeg låner bare dine mål i denne uge.
  Det er lidt snyd, for jeg tror det med vandet er indenfor mit normalindtag.
  Men den med kl. 22 bliver svær!

  Svar
 9. Jeg er med!
  I seng inden 22 hele ugen – det betyder at jeg skal have spist mit sidste måltid kl. 20.30.
  Drikke mere vand – Jeg drikker 1,5-2 liter vand om dagen, men det er ikke nok – for jeg er altid tørstig. Så målet må være 2,5-3 liter om dagen.
  Jeg skal tage mit kosttilskud, både morgen og aften HVER dag i denne uge – for jeg har en tendens til at springe lidt i det.

  og så er wunderlist downloadet!

  Svar
 10. Jeg er også med:

  1) Jeg vil starte hver dag med at dyrke morgenyoga i en solstråle (forhåbentlig) på stuegulvet! P.t. laver jeg seks solhilsener hver morgen (ej, det passer faktisk ikke; jeg gør det nemlig kun i hverdagene!), og jeg vil gerne øge det til at lave minimum tolv styks hver morgen. Så er kroppen lissom i gang!

  2) Jeg vil gå mindst 10.000 skridt hver dag – også i weekenden, hvor jeg ellers altid er tilbøjelig til at være ekstra sløv. Håber, at min hund vil gøre mig selskab nu, hvor sensommervarmen atter er nogenlunde vovse-venlig!

  2) Jeg vil drikke minimum 2 liter vand hver dag. Det forsøger jeg egentlig altid på at få gjort, men jeg trænger vist ekstra meget til at få renset ud i kroppen i dag efter en weekend med alt for meget alkohol til Vi Elsker 90’erne …!

  Ha’ en dejlig uge :)

  Svar
 11. Super god start på ugen. Jeg har vandret hele weekenden på Hærvejen så jeg føler mig oplagt til at være med.
  1. Drik mere vand- det bliver sværere for mig at holde fast i de gode drikkevaner når det bliver koldere
  2. Flere grøntsager- så føler jeg mig klarere og friskere
  3. Gå i seng kl 22 alle de dage det kan lade sig gør

  Svar
 12. Jeg er i gang med en lignende proces, men tager en dag af gangen. Det hjælper mig at bryde målet op, sådan at jeg tænker “bare for idag”. Som stressramt er det ekstra vigtigt også at gøre målene konkrete og begrænse hvor mange mål jeg sætter. Dagens mål idag er;
  At spise lowcarb
  At drikke 8 glas vand
  At sætte mig ned i stilhed og mærke efter hvordan jeg egentlig har det og hvad der skal til for at få det bedre.
  Tak for dine ærlige og inspirende oplæg!

  Svar
 13. Jeg er med… Helt sikkert!
  Jeg vil slukke min tørst i vand – så jeg får mere energi og alt hvad der ellers følger
  Jeg vil spise mere grønt – så jeg får mere energi
  Jeg vil sørge for at få 8 timers sammenhængende søvn – så jeg får mere energi
  Alt i alt kan det kun give bonus ?

  Svar
 14. Jeg er SÅ klar! Mine mål for denne uge er:
  ☆ At spise dét der gør maven glad
  ☆At huske at drikke (Hvorfor er dét så pokkers svært?)
  ☆ At lave lette retter, der giver mere eftermiddagskvalitid med bettemand ♡

  God uge!! (;

  Svar
 15. Ih, Sikke en god måde at starte ugen på ? jeg vil gerne være med.
  Mine 3 sunde mål er:
  – At spise hvert måltid langsomt (jeg kan nemlig spise aftensmad på 7 minutter)
  – at spise, når jeg er sulten istedet for et klokkeslæt
  -at drikke mindst 2 l vand hver dag
  3-2-1: Go!

  Svar
  • Fantastisk! Den med at spise langsomt tager jeg i næste uge! er du gal, jeg er dårlig til det! Nogle gange er det som om min krop stadig tror, jeg har babytvillinger og derfor er nødt til at skovle mad ned, hvis jeg vil have noget at spise. Suuuuuk!

   Svar
   • Ja, det er mærkeligt, ikk. Jeg kan sagtens spise langsomt, når jeg har gæster, fordi vi taler undervejs og der er naturlige pauser i måltidet. Men når vi bare er os selv, er det ikke så nemt

    Svar