3 kærlige remindere i den søde juletid


Hvor dejlig julen end er, kan den nogle gange også være en perfekt storm af stress, vintertræthed, svære relationer, triggere og overflod af stimulanser. Det gør nemt julen til en perfekt storm, som nemt trigger uhensigtsmæssig adfærd eller som får vores mindst stolte sider op i os.

Ej okay, nu hvor jeg lige læser det, lyder det jo supernegativt. Jeg ville bare prøve at forklare, hvorfor fx sunde vaner kan være svære at opretholde i julen. Der er langt mange flere ting på spil end bare det faktum, at de søde sager står fremme konstant.

Og så ville jeg faktisk bare komme med tre kærlige remindere her til juleferien.

Du ved det sikkert godt, men her kommer de alligevel:

3 ting, du ikke behøver forsvare eller forklare… nogensinde

1. Hvordan din krop ser ud

Du står ikke til regnskab for nogen ift. hvordan du ser du.

Hvad din vægt siger og om den er gået op eller ned er ingens sag foruden din egen.

Og du er aldrig forpligtet til at italesætte, hvordan din krop ser ud for at få andre til at få det bedre med sig selv eller med din tilstedeværelse. Og det gælder, uanset om du er tyk eller tynd.

2. Hvad du spiser (eller ikke spiser)

Hvad du vælger at spise eller ikke spise er din private sag. Det gælder både hvad du spiser til hverdag og hvad du spiser til fest.

Du skylder ingen en forklaring på, hvorfor du vælger ting til og fra og hvis nogle har et problem med dine valg, er det deres problem og ikke dit.

3. Dine øvrige livsvalg

Hvordan du lever dit liv er din egen sag og kun din sag. Hvilken beskæftigelse, du vælger at have, hvilken partner, du har, hvad du vælger at tro på, hvilke prioriteringer, du har i dit liv, hvilke forhold, der gør dig lykkelig er altsammen din egen sag og ingen andens.

Det lyder måske nok indlysende, men hvis du tager et øjeblik og mærker efter tror jeg godt, du kan finde en situation eller to, hvor du alligevel finder dig selv i færd med at forklare eller forsvare dig. Og det behøver du faktisk ikke.

Og selvom vi elsker vores familie og venner, er det også ofte der, vi skal finde vores største triggere. Tre dybe vejrtrækning og mantraet ‘mit liv – mine regler’ kan være en stor hjælp.

Uanset om du havde brug for at høre dette eller ej, vil jeg ønske dig en rigtig dejlig juleferie♥

Sidste Keto-kursus før sommerferien

På mandag starter forårets sidste Keto Kickstart kursus, så hvis du vil reservere en plads på det sidste kursus før sommerferien, skal du tilmelde dig nu. Kurset starter:

  • Mandag d. 15. april

Reserver din plads her

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

2 kommentarer til “3 kærlige remindere i den søde juletid”

Skriv en kommentar

  1. Med et dårligt helbred har jeg i årevis hørt på , at jeg burde tabe mig! 4. August sagde en læge det igen, men hun sagde også, du er multiallergiker , og så så gav alting mening ! Nu tyve kilo lettere går vi julen i møde, og nej, jeg frygter ikke de ekstra kilo, for det jeg kan tåle at spise feder ikke ?? men pyt, livet er meget andet end mad! Og så lige , nok engang , tak for dig! Dine kostvejledninger følger jeg og piller så det ud, som jeg ikke tåler, og det går så godt! Glædelig jul til dig og dine!

    Svar