En lang uge er gået og du trænger til noget sødt at styrke dig på. Med ‘du’ mener jeg selvfølgelig mig selv – haha! En af dagens store beslutninger er derfor at vælge, hvilken af disse tre frække fredagshapsere, jeg skal have i dag.
I den gode sags tjeneste kunne jeg jo melde mig til at smage på dem alle. Tage en for holdet og det der!
Niveauet af selvopofrelse har ingen grænser her! ;-)
CHIA-KNÆKBRØD MED SMØR OG CHOKOLADE
Denne er min favorit i øjeblikket, og de er lidt farlige for mig, for stopklodsen er i risikozonen for at ryge sig en tur.
Men kombinationen af de knasende knækbrød, den søde og let bitre chokolade og det salte smør er simpelthen bare guddommelig. Jeg dør lidt her…
LCHF-OREO
2 stykker mørk chokolade med en skive kold smør i midten.
Det var oprindeligt Henriette, der i tidernes morgen introducerede mig for denne, og det skal hun ikke høre et ondt ord for. For nogle er denne lidt grænseoverskridende at give sig i kast med, men de modige belønnes, vil jeg sige.
DEN “DOVNE SNICKERS”
Det var en læser her på bloggen, som engang kom op med navnet “den dovne Snickers” for chokolade med en klat peanutbutter på.
Det er til dem, der ikke orker at lave hverken Snickers eller Snickers-fudge eller Snickers-stykker.
Ja, vi går ikke ned på Snickers-opskrifter lige foreløbigt her på bloggen. Faktisk har vi også en mandelkage med Snickers-topping, men den smager lidt mærkeligt.
Den dovne Snickers her er lavet på ca. 1 minut: Knæk chokolade – smør peanutbutter på – spis!
Det var tre frække fredagshapsere herfra.
Hvilken er din favorit?
Av, den dovne snickers skulle du ikke have afsløret, jeg er vil med ideen om snickers, chokolade, peanuts og karamel, med selve produktet nej tak til dårlig chokolade
åh, hvor rart at jeg ikke er den eneste der har sådanne syndige
indfald. jeg lavede (i hemmelighed) den der med kernebrød og chokolade forleden dag.
og nu når jane siger det er ok – er jeg da ret lettet :-) tak, du!
Jeg ville så gerne ha været i Allerød og høre – men alt var jo udsolgt ☺️ Positivt for dig og øv for mig …
Chokolade og ost har en kemi der gør at det bare er utrolig lækkert -også selvom det ikke helt lyder sådan.
Prøv fx to skiver gruyereost og så et stykke chokolade i midten.
Jeg er personligt vild med chokoladen fra socialfoodies
Den er rørt længe, så selv den mørke med høj cacaopct. er cremet.
Vælger man den grottelagrede gruyere 12 md har den saltkorn i….det er bare en himmelsk bid
Udvidelse af den dovne Snickers: Drys lidt peanuts oven på peanutbutteren.
For søren de ser gode ud de hapsere! Jeg spiser ikke LCHF, men elsker at finde inspiration herinde og især til dejlige snacks! Alt med peanutbutter og/eller chokolade er ren guf i min mave :D ;)
Pyt med LCHF. Alle kan bruge sundere opskrifter på søde sager :)
Uhm, oreo-chokoladen er fabelagtig! Minderne suser tilbage til dengang, jeg var barn og smurte tandsmør på franskbrødet og to lag pålægschokolade uden mor så det, selvfølgelig ;) Tænk at det er okay at spise og så endda uden brødet, som alligevel var så kedeligt:) I am happy!!
Præcis! Det var jo ikke brødet, der gav god smag til den kombi! Haha!
Mums, snickers-fudge er genialt
Min favorit er faktisk (tynd) chokolade med kokossmør og en lille smule salt
Ellers er jeg til den med chokolade og peanutbutter.
GUF GUF
Nam nam :)
Hej Jane
Jeg var i allerød og høre dig igår. Det var godt, ikke så meget nyt under solen da jeg er vild med LCHF principperne også inden det egetlig var noget der hed LCHF da var det bare med lidt mindre fedt men stadig uden kulhydrater…. MEN det var en fornøjelse at opleve dig live og få gentaget principperne endnu engang.
Tak for en super blok :-)
Hvor er det dejligt at høre og pænt af dig at sige det. Tak Pernille :)
Ser rigtig lækkert ud. Garanteret noget der vil falde i god smag til gæsterne.
Tak for godt foredrag i går :)
Velbekomme, Anne! :)
Jeg er fuldstændig nybegynder her – er det bare ren smør I bruger? Og helt mørk chokolade? Jeg havde aldrig troet jeg smagte et stykke chokolade igen. Og jeg ved udmærket godt det ikke er disse snacks jeg skal leve af, men jeg overrasket…..
Lene du skal kigge kulhydrat-indhold – jo højere kakao% jo færre kulhydrater er min erfaring – og så kan vi alle tåle en firkant eller to – engang i mellem :-)
Men kan det virkelig passe man bare sådan kan lægge smør imellem chokolade? Det lyder jo umiddelbart helt forkert.
Hvorfor ikke? Glem alt om gamle konventioner. Bare se på kulhydraterne og smag om du kan lide det.
Bacon dyppet i mørk 80% chokolade er et hit!
Åh ja, good one! Jeg har bagt chocolate chip cookies med bacon og de er megagode :)
Hvor lyder det fantastisk! Jeg skal prøve dem alle 3 :)
God fredag!
Holder af en Skive mørk chokolade med en tyk Skive ost – lidt ala din med smør
Det har jeg fået foreslået før men jeg kan simpelthen ikke finde mod til at prøve det. Det lyder virkelig mærkeligt men på den anden side spiser jeg jo rask væk figner og andre søde ting sammen med ost. Hmm…
hej. Jeg ville høre når man er på antabus ,må man så bruge bearnaise essens til kolde sovse tak for alle de gode opskrifter mvh ulla
Hvis du mener færdigkøbt bearnaise essens er der så vidt jeg kan se ikke alkohol i.
Hjemmelavet kan være lavet med bl.a. hvidvin, men mon ikke det kan udelades?
Min favorit er hurtigudgaven af snickersfudge: Mørk choko, smør, peanutbutter. I mikroovnen i 30 sekunder, rør rundt og spis direkte fra skålen. Jeg tænker, at man kunne variere alle dine ved at tilføje enten pb eller smør – det er nemlig kombinationen af dem alle tre, jeg er vild med :)
Årh ja! Måske er der lige en lille del af mig der, der fortryder at jeg ikke har mikroovn :)
Lyder dælme godt hvor meget af hver kommer du i?☺️