21 dages yoga challenge


Nåmen, kan I huske, da vi prøvede at lave push up challenge? Hvordan gik det egentligt? For mit vedkommende ikke fantastisk. Eller det skal jeg måske modificere lidt. For jeg nåede aldrig i mål med at lave armbøjninger hveranden dag, og jeg er vist også kun nået til uge 5 i programmet, selvom jeg startede i november, og alle mine armbøjninger foregår stadig på knæene.

Men jeg er faktisk blevet stærkere, og på ét af vores feriebilleder ude fra Thailand så det næsten ud, som om man kunne skimte en muskel i min overarm! Og én gang på ferien lavede jeg faktisk også programmet og besluttede mig til lige at prøve kræfter med en rigtig armbøjning. Og jeg ku’ sgu! To faktisk! Og jeg prøvede ikke så hårdt igen, for det var jo ferie.

Men før jeg startede programmet, kunne jeg jo ikke tage én eneste voksenarmbøjning uden at splatte helt sammen i udmattelse. Så det kan man da kalde fremskridt. Jeg har derfor besluttet at udråbe den udfordring til en succes! Og kipper lidt med flaget for indsatsen. Også for jer andre, som jeg godt ved var langt sejere end mig! Jow, jow…

Små stik af lykke

Og nu bliver det lige lidt langhåret. Ude i Thailand føler jeg mig helt anderledes. Der er en ro i min krop, som jeg slet ikke kan genkende herhjemmefra, og jeg kan mærke mig selv langt bedre. Jeg kan mærke forskel på sult, tørst, træthed, sorg, glæde, rastløshed, kedsomhed, og jeg kan mærke små stik af lykke.

Det føles i øvrigt som små bobler i maven, hvis du skulle have glemt det. Herhjemme har jeg tit så travlt, at jeg bliver helt signalforvirret og ender med at tolke ethvert signal som et fysisk behov for chokolade. Lyder det bekendt? Godt så! Så skal du læse videre. 

Ro til min hverdag herhjemme

På min ferie (og alle de andre ferier, jeg har haft derude) bruger jeg derfor en del tid på at spekulere over, hvordan jeg kan få overført noget af den dejlige ro til min hverdag herhjemme. Og det er ikke, fordi det hele skal være zen og lotusstilling, men bare at kunne mærke sig selv lidt bedre, ville være en forbedring.

Det udmønter sig altid i forskellige idéer og tiltag. Nogle er helt praktiske og sådan noget som at farmor og farfar skal hente ungerne en fast dag hver uge, mens andre kan handle om at se mindre TV eller slukke for PC’en, indtil ungerne sover. Og så er der de mere ambitiøse, og dem vender jeg lige tilbage til…

Thai-massage og passiv yoga

Jeg fik en del thai-massage derude. For de af jer, der ikke har prøvet thai-massage, så er det en kombination af massage, pres og udstrækning, hvor man har en lille thai-dame, som kravler rundt ovenpå en, imens hun strækker ens krop ud i stillinger, man kun havde drømt om var mulige. En slags passiv yoga, om man vil. Og det er simpelthen så pragtfuldt.

Jeg har i årevis gerne villet i gang med yoga, for jeg er sikker på, at bedre fleksibilitet i kroppen og mere vejledning i at bruge åndedrættet vil give mig en øget kropsbevidsthed, som jeg vil have stor gavn af. Jeg elsker tanken om yoga. Jeg kan lide tanken om, at man bruger kroppen, som den er beregnet til, og jeg holder endda af de mere spirituelle dele, som at man frigør energier eller giver plads i kroppen til, at de kan strømme frit. Yoga, det lyder da bare alletiders! Eneste problem er bare, at det er fuldkommen rædsomt at udføre, når man – som jeg – er stiv som et bræt. Og derfor kommer jeg sjældent særligt langt i mine bestræbelser på at komme i gang med det.

All in på yoga

Men denne gang skal det være anderledes! Jeg er gået all in på yogafronten og har lånt og læst bøger om yoga og buddhisme, for man skal ikke beskylde mig for at gøre noget halvt, når det endelig er.

Jeg har sågar investeret i en rigtig yogamåtte, et yogabælte og et par skridsikre strømper, og så har jeg siden vores hjemkomst, stået op før familien (i vores rytme betyder det kl. 5 – jep, makker, kl. 5!!) og har lavet yoga i fred og ro i stuen. Og hold nu op, hvor er det vildt at mærke de hurtige fremskridt, der sker.

Både i selve dagsformen, altså hvor meget man kan strække sig fra første øvelse til sidste men også de fine fremskridt fra dag til dag. Herudover så giver det en virkelig særlig følelse i kroppen at blive varmet op og strukket igennem fra morgenstunden. Det opvejer faktisk, at vækkeuret skal ringe en halv time tidligere end ellers.

Det hører måske med til historien, at jeg 1) er A-menneske af dimensioner og elsker at stå tidligt op, og 2) har haft jetlag den sidste uge og derfor har været vågen fra ved 3-4 tiden alligevel. Men ikke desto mindre har det været pragtfuldt, og jeg er gået i seng om aftenen og har glædet mig til jeg skulle op og lave yoga. Det er faktisk rigtigt.

Solhilsen i 25-30 minutter

Kender I solhilsnen? Det er denne her:

Dette illustrerer en halv solhilsen. Bagefter gentages øvelserne med det modsatte ben, så der er balance i kroppen. I alt laver man så mellem 3 og 12 solhilsner pr. dag. Jeg har lavet lidt opvarmende øvelser først for overhovedet at kunne bevæge mig krop ud i stillingerne og har derefter lavet 3-4 solhilsner.

I alt har det taget mig 25-30 min., inkl. afslapning og udstrækning til sidst. Hvis man er mere øvet, kan man helt sikkert nå mere på den samme tid, men jeg er lidt klodset i det endnu.

21 dages yoga-challenge

Og så var det egentligt, at jeg ville udfordre jer, verdens bedste og sejeste læsere, til en 21 dages yoga-challenge. Siger man ikke, at det tager 21 dage at skabe en ny vane? Stå op en halv time tidligere hver dag i 21 dage og lav det antal solhilsner, som din krop kan holde til. Ville det ikke være en skøn udfordring? Og hvis min stive krop kan indfinde sig i noget, der bare tilnærmelsesvist ligner en yogastilling, så kan din også!

Min gulerod er, at når jeg har gennemført mine 21 dages morgenyoga, så melder jeg mig til et yogahold, hvor jeg kan få rigtig undervisning og lære det af en professionel. Tid er jo en ubegrænset ressource i mit liv. Eller noget…

Nu er mit eget problem så, at en pokkers gammel museagtig skade i mit tommelfingerled er blusset op. Det sker sjovt nok, hver gang jeg laver nogle vægtbærende øvelser. Som f.eks. armbøjninger eller nu også solhilsnen. Og jeg var faktisk lige blevet så glad for øvelserne. Så lige nu overvejer jeg, om jeg skal ignorere smerten (det ved alle jo, er det klogeste!), eller om jeg skal sammensætte nogle øvelser, som ikke er vægtbærende og lave dem i stedet. Det sidste er nok det bedste. Men så er det jo lidt sværere at lave en decideret challenge.

Men hvad siger I? 21 dage med 20-30 minutters valgfrie yogaøvelser udført hver morgen på tom mave inden morgenmaden? Hvem vil være med?

Kom nu… du vil jo gerne! :-)

Lad mig gøre dit sunde liv ENDNU nemmere!

Med MadbandittenPLUS får du:

 • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
 • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
 • adgang til værktøj, hvor du kan lave egne madplaner og få indkøbsliste
 • færdige madplaner, jeg laver
 • velkomst e-bog Den Store Keto-guide (værdi 149,-)
 • adgang til at læse eksklusive sundhedsartikler og guides
 • adgang til at lytte til min podcast

OG jeg fjerner alle reklamer fra siden🥳

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

19 kommentarer til “21 dages yoga challenge”

Skriv en kommentar

 1. Så fik jeg også overbevist mig selv om at dette skulle prøves. Hold da op, hvor er min krop bare stiv og ikke særlig medgørlig, men det må vel bare betyde at den har godt af at blive strukket lidt ud ;-)

  Svar
  • Ej, hvor godt, Linda! Altså ikke stivheden men morgenyogaen. Min krop er også virkelig stiv om morgenen, men det er simpelthen fantastisk at starte dagen med at blive varmet op og strukket igennem. Den følelse kan følge en hele dagen :-)

   Svar
 2. I december begyndte jeg at gå til yoga to gange ugentligt, og er fortsat med det. Det er virkeligt utroligt at gå fra at være stiv i hele kroppen, til at kunne lave en foroverbøjning og nå fødderne med det samme…. :) Det vigtigste er bare at lytte efter kroppen og lade være med at presse sig for hårdt fra starten.
  I januar omlagde jeg min kost og fandt hurtigt frem til din side, som har givet mig masser af god inspiration og mod på at spise LCHF. Efter selv at have spist god, sund mad i en måneds tid annoncerede min kæreste i sidste uge, at nu var han også med 100%. Han kunne se hvor godt det havde gjort mig og syntes det var på tide at han prøvede selv.

  Tak for inspirationen til endnu en ting, der bare gør fantastisk godt. Jeg har i dag lavet 5 solhilsner fra morgenstunden, og har det skønt lige nu :-)

  :-D Hav en dejlig weekend!

  Svar
  • Ej, hvor er det godt at høre, Margrethe. Jeg er i gang med at finde et yogasted, som har tider og hold som passer mig. Jeg glæder mig sådan til at dykke yderligere ned i det.

   Og din historie med din kæreste er bare så rigtig. Det handler nemlig ikke om at prædike sundhed, men om at gøre gode ting for sig selv. Når andre ser, hvor godt det virker, får de selv lyst til at prøve. Det virker i øvrigt også på børn. Jeg bliver f.eks. simpelthen så glad og stolt, når min datter på 6 beder mig huske at lave olieshottet til hendes morgenmad ;-)

   Svar
 3. Dét lyder som en rigtig god udfordring, det kunne da være jeg skulle melde mig til..
  Men.. jeg har ikke prøvet yoga endnu, så kan ikke nogle stillinger..
  Hmm.. Jeg må undersøge sagen :)

  Svar
  • Hej Tina
   Du skal være rigtig meget velkommen! Jeg er også helt yoga-jomfru og har kun prøvet enkelte stillinger via en hjemmetrænings-dvd. De fleste stillinger kan jeg slet ikke udføre, fordi jeg er alt for stiv, så der er bestemt plads til forbedringer. Der findes også masser af introduktioner på youtube. :-)

   Svar
 4. Jeg ville virkelig ønske, at jeg kunne tage imod udfordringen, men mine stive, gigtramte lemmer nægter simpelthen position nr. 4 og 5 (8 og 9) men sikke dog en herlig idé og udfordring! Jeg vil ønske jer rigtig god fornøjelse og følge med fra sidelinien ;o)

  Svar
  • Æv, med stive, gigtramte lemmer. Jeg kan som sagt heller ikke lave solhilsnen i øjeblikket, så jeg er i gang med at finde nogle øvelser, jeg kan erstatte den med. Bare det at få varmet kroppen op og få den strukket den godt igennem fra morgenstunden, gør også en positiv forskel :-)

   Svar
 5. Du lokker Jane!
  Det er lige før jeg hopper på. Jeg har jo en DVD med Yoga øvelser til morgen, middag og aften som ligger og venter på mig.. jeg er dog igang med oplæring til mine ekstra timer i et fitness center, så søvnen vejer tungest på scalaen i denne uge, men lur mig om ikke jeg kan overtales i næste uge!!!

  Svar
  • Hej Charlotte
   Jeg har også dvd’en med yoga til hele din dag og den er virkelig skøn. Morgenyogaen består her netop af Solhilsnen. Når man er blevet tryg med øvelserne, synes jeg, det er nemmest at lave den uden dvd. For selvom underviseren er skøn, så er det nemmere at følge sit eget tempo end hendes. Jeg prøver at overtale dig i næste uge… ;-)

   Svar
 6. Jeg synes det lyder som en praktfuld ide! – En måde lige at starte dagen på med at være 100 % til stede, helt med sig selv!
  Jeg er dog lidt angst for det der med at stå tidligere op.. Men hvis DU kan, ja, så kan jeg vel også??
  Det skal klart prøves, fra i morgen tidlig af!
  Juhuu..

  Svar
  • Yes, godt Helle! Og det der med at stå tidligere op er faktisk ikke slemt på denne årstid. I vores familie har vi godt nok en horribel tidlig start, men inden længe vil jeg lave yoga til synet af solopgang. Bedre start på dagen skal man da lede længe efter! :-)

   Svar
  • Øj det var svært at komme op i morges.. jeg er SÅ TUNG i kroppen for tiden, pga meget dårlige madvalg!
   – Men skønt var det, selvom det ikke var smukt.
   Jeg stod der med måsen i vejret, og var allerede ved at planlægge frokost og tøjvalg til 4 årig, og fik øje på en popcornpose inde under sofaen, og blev forstyrret af katte der enormt gerne vil være med.
   SÅ! Jeg skal vist øve mig liiidt på det der med at være mindfuld i de næste 20 dages morgenyoga!

   Jeg åbnede faktisk døren ud til terassen, og lod den skønne morgenluft strømme ind. Hallo. Det er snart forår!
   – Og det var egentlig dejligt lige at sige godmorgen, til alle yder-dele af kroppen. Godmorgen tæer. Godmorgen Krop. hvorfor er du så stiv og træt, har jeg ikke været sød ved dig? Nej det har jeg vist ikke!

   Svar
   • Jeg kan godt afsløre, at der ikke er noget smukt ved min udførelse af yogastillingerne. Det er jo derfor, det er en fordel at få det overstået, før resten af familien står op ;-)

    Jeg er normalt ikke god til mindfullness, men her om morgenen, synes jeg faktisk, at det går ok med at tømme hovedet for tanker og bare udføre øvelserne. Måske fordi jeg udfører dem i mørke og ikke kan se, at det flyder omkring mig.

    Tippet med terrassedøren vil jeg tage til mig. Det lyder simpelthen dejligt at få lidt frisk luft og fuglesang med ind også :-)

    Svar
 7. Hmmm, tror næsten jeg må tage imod udfordringen:) Har faktisk gjort det regelmæssigt en overgang og det var rigtig skønt, så måske kan det her få mig op af sengen igen! Hvornår starter vi? Fra i morgen?

  Svar