Dessertkage med chokolade og hasselnødder

Denne dessertkage med chokolade og hasselnødder har en nutella-agtig nøddebund med et intens lag chokoladeganache ovenpå. Det er den slags kage, der smelter på tungen og efterlader så fyldig en fornemmelse, at en tynd skive er nok til at tilfredsstille selv den vildeste chokoladetrang. Og det kommer altså fra en stor chokoladeelsker.

Nutella-agtig dessertkage

Hemmeligheden bag den lækre smag i denne dessertkage med chokolade ligger i hasselnødderne. Jeg har nemlig brugt de lækre Piemontehasselnødder. De er virkelig dyre, men de er hver en krone værd. Selv spist alene, smager de af en mild nutella og de er min redning, når jeg har lyst til sødt.

Jeg køber dem hos Exotic Mix, hvor jeg faktisk helst køber alle mine nødder. Deres nødder er de bedste og mest friske, jeg har smagt og det er en ganske usponsoreret anbefaling. En af deres sælgere inde i Torvehallerne, introducerede mig en dag for Piemontehasselnødderne og siden er de røget med i kurven hver gang. Min virtuelle kurv, for jeg handler oftest hos dem online.

Men men… måske er det snobberi. Du kan selvfølgelig fint lave kagen med almindelige hasselnødder. Men du skal lige riste dem en tur i ovnen så først og nulre skindet af dem først, så du får den dejlige hasselnøddesmag frem.

Men skal du en dag imponere gæster med en intens, chokoladelækker dessertkage, er denne opskrift din ven.

Dessertkage med chokolade og hasselnødder

Dessertkage med chokolade og hasselnødder

5 fra 2 stemmer
Føj til favoritter Udskriv Pin
12 personer
|
1 d

Ingredienser

Nøddebund

  • 200 g hasselnødder fra Piemonte eller afskallede og letristede
  • 1 spsk kakaopulver
  • 80 g smør
  • 2 æg
  • 50 g Sukrin Gold kan fint erstattes 1:1 med almindelig sukker
  • 1 nip salt

Chokoladeganache

  • 3 dl fløde
  • 200 g chokolade 70%
  • 1 nip salt

Pynt

  • evt. lidt hakkede piemontehasselnødder

Sådan gør du

Nøddebund

  • Opvarm ovnen til 170 grader.
  • Hak nødderne til mel (groft eller fint, som du foretrækker) i foodprocessor, minihakker eller med en kniv. Hæld dem i en skål.
  • Rør kakaopulver og salt ind i melet.
  • Smelt smør i en kasserolle.
  • Pisk æg let med Sukrin Gold.
  • Rør det smeltede smør ind i nøddeblandingen og vend herefter æggemassen i, til du har en lysebrun, lækker masse.
  • Hæld massen i en smurt springform (20 cm) med bagepapir i bunden og glat den ud med en dejskraber.
  • Bag bunden i 15-20 minutter. Tag ud og lad afkøle helt.

Chokoladeganache

  • Hak chokoladen groft.
  • Opvarm fløden i en kasserolle, til den når kogepunktet. Sluk med det samme, du ser bobler.
  • Rør chokoladen og det lille nip salt ud i den varme fløde med en ske eller en dejskraber. Først vil det se grynet ud, men fortsætter du med at røre, vil den ende med at være glat og lækker.
  • Hæld chokoladeganachen over den afkølede nøddebund og glat overfladen.
  • Sæt kagen i køleskabet i mindst 4 timer men allerhelst natten over. Min var en tur i fryseren, fordi jeg lavede den flere dage inden jeg skulle bruge den.
  • Pynt kagen og skær den ud i tynde skiver ved servering.

Noter

Prøv også at lave nøddebunden med 100 g mandler og 100 g pekannødder (og uden kakaopulver). Det giver en virkelig lækker nøddebund med skøn karamel-ahorn-agtig smag.

Server dessertkage med chokolade for dine gæster

Denne intense chokoladekage er den perfekte gæstekage. Den kan laves dagen før – mange dage før faktisk – og på dagen kræver den intet andet af dig, end at du tager den ud af fryser/køleskab, hakker lidt (piemonte)hasselnødder og skærer den ud i tynde skiver.

Hvis du har frosset den, skal du tage den op et par timer inden og så er den klar. Er den i køleskab, kan du skære den direkte derfra.

Tip: Få fine kanter med kageplast

Jeg er virkelig ikke den store bager, og jeg er bestemt ikke den store kunstner. Men her havde jeg husket at bruge kageplast, og det gør altså en forskel, hvis man gerne vil have lidt fine kanter.

Kageplasten satte jeg i siden på formen, efter bunden var afkølet, og før jeg hældte chokoladeganachen i. Jeg fjernede den igen, da jeg tog den op af fryseren, og imens den stadig var frossen og lod den tø op uden.

Til gengæld er der et stykke til bagedysten for mit vedkommende i at få glattet overfladerne ordentligt ud, men det kamuflerede jeg med nødderne ovenpå – haha. Bloggertrick hermed videregivet!

Dessertkage med chokolade og hasselnødder
Dessertkage med chokolade og hasselnødder

Få 7 dage gratis af MadbandittenPLUS

Få energiberegninger på alle Madbandittens opskrifter, egen favoritside, færdige madplaner med indkøbsliste og slip for forstyrrende annoncer.

Start 7 dages gratis prøveperiode nu

 

9 kommentarer til “Dessertkage med chokolade og hasselnødder”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. 5 stars
    Simpelthen en lækker opskrift. Den er så tung og fyldig og man nøjes med kun en lille portion. Jeg skar resterne ud i små tern og frøs dem ned

    Svar
  2. 5 stars
    Jeg lavede kagen i går, og brugte kokossukker i stedet for SukrinGold. Det er en sygt god kage – den bedste lowcarbkage jeg har lavet til dato! Tak for opskriften, og godt nytår :-)

    Svar