Hjemmelavet tomatsauce

Her får du opskriften på hjemmelavet tomatsauce sammen med mine bedste tip til at få mest mulig smag ud af din tomatsovs. Når du laver denne lækre tomatsovs selv i stedet for at købe den på glas, får du nemlig en helt anden smagsoplevelse.

Hjemmelavet tomatsauce med hemmelig ingrediens

Indrømmet, jeg køber tit bare tomatsovs. Jeg synes, man kan få rigtig mange helt udmærkede på glas. Men hvis det skal være ekstra lækkert, laver jeg den selv.

Det kan betale sig at lave tomatsaucen fra bunden. Den hemmelige ingrediens er… smørret. Det giver tomatsaucen mere dybde i smagen og den lækreste konsistens. Så udelad den ikke.

En smule tilsat sødme er også en virkelig god smagsforstærker.

Og resten kan du faktisk varierer. Skru op og ned for urterne efter lyst og behov. Gør det samme med hvidløg. Prøv også med finthakkede grøntsager (fx squash og aubergine) i, osv. Kun fantasien sætter grænser, når du skal lave hjemmelavet tomatsovs.

Hjemmelavet tomatsauce

Hjemmelavet tomatsauce

Udskriv Pin
|

Ingredienser

  • 800 g tomater friske eller fra dåse
  • 50 g løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 spsk oregano
  • 1 spsk basilikum
  • 1 spsk rød balsamico
  • 2 tsk Worchestershiresauce kan udelades
  • 0,5 tsk røget paprika kan udelades
  • evt. en smule sødning
  • 0,5-1 dl vand
  • olivenolie til stegning
  • 30 g smør
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Skær tomaterne i lidt mindre stykker hvis du bruger friske tomater.
  • Hak løg og hvidløg.
  • Opvarm lidt olie i en gryde til middel varme.
  • Sauter løg og hvidløg til de bliver lidt klare i farven.
  • Tilsæt resten af ingredienserne og lad det koge op. Skru ned for varmen og læg låg på
  • Lad saucen simre i ½-1 time.
  • Tag gryden af varmen. Blend saucen med en stavblender, til den er glat.
  • Smag til og juster evt. med sødning, salt eller andet.
  • Tilsæt smørret og lad det smelte ud i saucen.

Hvor kan jeg bruge hjemmelavet tomatsauce?

Tomatsovsen kan du bruge i alle retter, hvor der er brugt tomatsauce. Helt oplagt er jo grøntsagsspaghetti, på din pizza (jeg fik kyllingepizza forleden – jeg glemmer hvor godt det smager altså – wow!), i din kødsovs og i alle andre gryderetter, hvor der er brugt tomatsovs.

Jeg bruger den også under fx torsk i denne opskrift, hvor den virkelig giver liv til den anonyme fisk.

Prøv også at røre en anelse fløde eller mascarpone ud i den lige inden den er færdig. Det giver ligesom smørret, en fantastisk afrunding af smagen.

hjemmelavet tomatsauce

Årets julegave-idé❤️

120 lækre, sunde og mættende opskrifter til alle dagens måltider + lidt ekstra lækkert til de særlige lejligheder.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

0 kommentarer til “Hjemmelavet tomatsauce”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?