Bagt græskar med yoghurtsauce og pinjekerner

Bagt græskar med yoghurtsauce og pinjekerner er superlækkert tilbehør med et strejf af mellemøsten. Græskar bagt i ovnen smager jo altid godt, og her er den gode smag toppet med en yoghurtdressing med hvidløg og ristede pinjekerner. Supernemt tilbehør, men med virkelig meget smag.

Bagt græskar med yoghurtsauce og et strejf af mellemøsten

Jeg har drysset lidt sumak ud over græskarret for at understrege den mellemøstlige inspiration. Hvis du ikke kender sumak, er det et krydderi, du kan få i etniske grønthandlere og måske kan du også finde det i større supermarkeder. Det har en aromatisk og let syrlig smag.

Hvis jeg bruger det i dressing fx, ville jeg sige, at det kan erstattes af lidt citronskal, men det ville jeg ikke gøre her. Her kan du bare udelade det. Giv evt. græskarret et ganske let strøg af spidskommen eller dukkah, hvis du gerne vil have lidt ekstra smag på.

Yoghurtdressingen og de ristede pinjekerner synes jeg dog ikke, du skal udelade. De hæver virkelig det bagte græskar fra hverdag til wow!

Bagt græskar med yoghurtsauce og pinjekerner

Bagt græskar med yoghurtsauce og pinjekerner

5 fra 1 stemme
Udskriv Pin
4
|
30 min

Ingredienser

  • 6-800 g hokkaido græskar
  • 1 spsk sumak

Yoghurtsauce

  • 120 g græsk yoghurt
  • 2 fed hvidløg
  • 0,5-1 øko-citron saften herfra, efter smag
  • salt og peber

Tilbehør

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 220 grader varmluft.
  • Vask græskarret grundigt, halver det og fjern kernerne.
  • Skær græskarret i tern. Behold bare skrællen på. Den kan fint spises.
  • Fordel græskarternene på en bageplade beklædt med bagepapir og bland det med olivenolie, salt og peber.
  • Sæt bagepladen i ovnen i ca. 30 minutter til græskarret er blevet mørt og har fået god farve. Drys med sumak.

Yoghurtsauce

  • Riv hvidløget fint og bland det sammen med græsk yoghurt og citronsaft. Smag til med salt og peber.
  • Rist pinjekernerne på en tør pande til de har fået lidt farve.
  • Fordel dressingen over græskarret og drys med pinjekerner, koriander og mynte.

Hvad spiser man til opskriften på bagt græskar?

Denne opskrift er jo tilbehør, hvilket betyder, at du skal have en proteinkilde på tallerkenen, før det bliver et komplet måltid.

Noget krydret kød vil gøre sig rigtig godt her, så vi bliver i det mellemøstlige. Det kunne fx være marineret kylling på pind eller de lækre krydrede kødspyd koftas. Du kan også lave en omgang krydrede kødboller og spise dem til.

Du kan dog også vælge at holde proteinkilden helt enkelt og fx bare spise en god hakkebøf eller et stykke kylling eller fisk til. Uanset er det det bagte græskar, der virkelig kommer til at løfte din middag.

Bagt græskar med yoghurtsauce og pinjekerner

Årets julegave-idé❤️

120 lækre, sunde og mættende opskrifter til alle dagens måltider + lidt ekstra lækkert til de særlige lejligheder.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

2 kommentarer til “Bagt græskar med yoghurtsauce og pinjekerner”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. 5 stars
    Virkelig skøn opskrift! Specielt det med sumak drysset på, giver et rigtigt interessant modspil til græskaret, og så er kombinationen af koriander og mynte bare fantastisk! Tak for en dejlig opskrift.

    Svar