Kylling i hvidløgssmør

Kylling i hvidløgssmør er en fantastisk måde at tilberede kyllingen helt perfekt, så den er både mør og saftig og fyldt med smag. Vink farvel til tørt og kedeligt kyllingebryst med denne opskrift.

Kylling i hvidløgssmør – nem og lækker hverdagsmad

Jeg bruner lige hurtigt kyllingen og herefter svitser jeg hvidløg i smør sammen med lidt hvidvin (eller bouillon) og en lille smule balsamico. I denne lækre sovs færdigsteger jeg så kyllingen. Det er jo virkelig en enormt lille indsats med tanke på hvor lækker smag, man får ud af det.

Kyllingebryst er noget, vi bare spiser igen og igen, og det er jo dødkedeligt i sig selv. Et lille trick som dette med at servere kyllingen direkte i hvidløgssmør er bare med til at gøre det en smule mere interessant.

Kylling i hvidløgssmør

Kylling i hvidløgssmør

Udskriv Pin
2
|
20 min

Ingredienser

  • 300 g kyllingebryst
  • 1 tsk tørret timian
  • 0,5 tsk paprika
  • 1 tsk løgpulver
  • 2 fed hvidløg
  • 50 g smør
  • 1 dl hvidvin eller kyllingebouillon
  • 1 spsk rød balsamico
  • persille
  • smør til stegning
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Bland de tørrede krydderier sammen med lidt salt og peber.
  • Opvarm en pande med lidt smør på til middel varme.
  • Brun kyllingen godt af et par minutter på hver side, drys med krydderierne.
  • Skru ned for varmen og læg kyllingen til side på en tallerken et øjeblik.
  • Hak hvidløgene fint. Hak persillen.
  • Smelt smørret på panden og tilsæt hvidløg og lad det stege med et øjeblik.
  • Tilsæt vin og balsamico og læg kyllingen tilbage på panden. Lad det småstege/simre i et par minutter, til kyllingen er akkurat gennemstegt.
  • Tilsæt persillen, lige inden kyllingen er færdig. Smag til.
  • Server fx med broccoli, grønne bønner, squashpasta eller lignende.

Hvad serverer man til kylling i hvidløgssmør?

Du kan servere kyllingen med det helt enkle tilbehør, jeg foreslår i opskriften, eller du kan vælge at gå skridtet længere og gøre lidt mere ud af det. Som tilbehør kan du så enten servere bagte blomkålsris eller den lækre græskarmos med parmesan og timian eller måske de grønne bønner med hvidløg og mandler for dobbelt op på hvidløgsoplevelsen.

I sommerhalvåret ville jeg skære kyllingen op i skiver og bruge den i en salat, måske med en rørt cremefraichedressing til. Det ville virkelig give en lækker og fyldig måltidssalat.

Kylling i hvidløgssmør

Godt med hvidløg, godt med smag

Holder hvidløg snuen for døren i vintersæsonen? Jeg ved det ikke, men der er noget ved den kolde tid, der giver mig lyst til at skrue op for både hvidløg, chili og ingefær. Har du det også sådan?

Årets julegave-idé❤️

120 lækre, sunde og mættende opskrifter til alle dagens måltider + lidt ekstra lækkert til de særlige lejligheder.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

0 kommentarer til “Kylling i hvidløgssmør”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?