Porretærte med bacon

Porretærte med bacon serveret med en grøn salat er en virkelig dejlig frokost. Her er det en helt klassisk tærteopskrift, der er lavet Low Carb. Porre og bacon i en tærte er bare altid en vinder

Porretærte med bacon – Low Carb & glutenfri

I denne opskrift er bunden lavet med mandelmel og Pofiber i stedet for hvedemel. Det bliver utroligt vellykket, hvis jeg selv skal sige det, og samtidig nedbringer det jo kulhydratindholdet betragteligt. Tærten er samtidig naturligt glutenfri, da der ikke er brugt nogle kornprodukter.

Jeg synes, at madtærter er en af de opskrifter, hvor vi bytter til Low Carb, uden at det koster på oplevelsen. Som du måske ved, gider jeg sjældent at spise Low Carb-brød af den simple grund, at jeg ikke synes, de smager godt. Men det er omvendt med tærter. Jeg synes, de smager utroligt lækkert.

Porretærte med bacon

Porretærte med bacon

5 fra 1 stemme
Udskriv Pin
4
|
30 min

Ingredienser

Bund

Fyld

  • 400 g porrer
  • 100 g bacon
  • 4 æg
  • 100 g hytteost
  • 0,5 dl sødmælk eller vand
  • 50 g revet ost fx emmentaler
  • 1 tsk salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 180 grader varmluft.
  • Bland alle ingredienserne til bunden sammen og tryk den ud i en tærteform ca. 20 cm i diameter.
  • Forbag bunden i 10-15 minutter, til den er blevet let gylden.
  • Tag bunden ud.
  • Skær baconen i tern og steg den sprød på en pande. Læg til side et øjeblik.
  • Skær porren i skiver på ca. ½ cm tykkelse og sauter dem et øjeblik på panden, så de bliver en smule blødere.
  • Pisk æggene sammen med mælk, hytteost, salt og peber.
  • Fordel porre og bacon over bunden og hæld æggeblandingen over.
  • Drys med osten.
  • Sæt tærten i ovnen igen og bag i ca. 15 minutter til den er gylden på toppen.
  • Server fx med en frisk grøn salat.

Tærte med porrer og bacon – eller med dit yndlingsfyld

Er porrer og bacon ikke lige din ting som fyld i tærter, så kan du nemt skifte det ud med det fyld, du kan lide.

Jeg har tidligere lavet masser af andre tærter. Her er fx en madtærte med kylling og bacon, en fransk quiche lorraine (bacon og ost) og så skal vi heller ikke glemme den spændende og ret andeledes madtærte, hvor jeg har brugt blomkålspizzabunden som tærtebund.

Frokost, der giver en rar følelse i maven

Denne opskrift på porretærte med bacon er mere klassisk, og jeg vil næsten garantere, at du kan servere den for ikke-Low-Carbere uden at de vil smage nogen forskel.

Måske vil de dog komme til dig bagefter og sige, at det vel nok var rart ikke at afslutte måltidet med en tung, opppustet følelse i maven og så kan du sige ja og foreslå dem at stikke forbi boghandlen på vej hjem og købe min bog.

Perfekt plan, ikke?

Årets julegave-idé❤️

120 lækre, sunde og mættende opskrifter til alle dagens måltider + lidt ekstra lækkert til de særlige lejligheder.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

2 kommentarer til “Porretærte med bacon”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




    • Det er også altid en lækker kombi. Eller laks og asparges (når de kommer i sæson igen). Også sååå godt❤️❤️

      Svar