Paris’ overdækkede passager

Paris’ overdækkede passager gemmer på en hel skjult verden, som er så utrolig fin. Næsten som en lille rejse tilbage til en forsvundet tid. De sidste to ture, jeg har haft til Paris, har jeg gået på opdagelse i passagerne og i dette indlæg vil jeg opfordre dig til at gøre det samme, hvis du er så heldig at besøge byernes by.

Sådan finder du Paris’ overdækkede passager

Hvis du bruger Google Maps til at navigere rundt i Paris, vil jeg anbefale dig at plotte disse passager ind på dit kort. Tit vil du nemlig komme forbi dem helt automatisk på din færd igennem byen, og nogle gange vil det bare kræve enkelte justeringer, som at du tager en vej frem for en anden.

Fordi de overdækkede passager ligger inde mellem bygninger, kan de være nemme at misse, når man går rundt. Og det er bare brandærgerligt at sidde og kigge på kortet i slutningen af dagen og opdage, at man er gået lige forbi sådan en fin, skjult skat.

De fineste overdækkede passager i Paris

Her er de fine overdækkede passager i Paris, jeg nåede forbi på mine sidste to besøg. Jeg forestiller mig at denne guide opdateres, når jeg støder på flere fine passager.

Passage de Grand Cerf

Passage de Grand Cerf ligger mellem rue Dussoubs og rue Saint-Denis i det 2. arrondissement. Den er nem lige at svinge forbi, når du alligevel skal besøge Les Halles og Rue Montorgueil.

Tjek evt. lige åbningstiderne, så du ikke gik forgæves. Jeg fik forgæves to gange men boede lige rundt om hjørnet, så det var ikke den store katastrofe.

Passage de Grand Cerf -145 rue Saint-Denis – 75002 Paris

Paris overdækkede passager
Passage de Grand Cerf

Passage des Panoramas

Passage des Panoramas er den ældste af Paris’ overdækkede passager, og den løber mellem Boulevard Montmartre og Rue Saint-Marc. Den er et godt sted at starte, da du kan gå igennem den og videre ind i Passage Jouffroy og herfra videre ind i Passage Verdeau. Det kan være lidt svært lige at holde styr på hvornår man skifter fra de ene til den anden. Men pyt, det er en skøn udflugt, hvis man skulle befinde sig i Paris på en regnvejrsdag.

Du finder her en masse butikker, restauranter og barer. Ingen, som jeg har prøvet dog.

Passage des Panoramas – 11 Bd Montmartre – 75002 Paris

Passage des Panoramas- Paris overdækkede passager
Paris overdækkede passager
Passage des Panoramas

Passage Jouffroy

Passage Jouffroy er en af de mest besøgte passager i Paris. Den ligger i det 9. arrondissement og løber mellem Boulevard Montmartre og Rue de la Grange-Batelière. Den byder på en masse liv i form af butikker (mange af dem lidt til den turistede side), men også ældre bog/papirbutikker med de originale facader.

Men du finder også herinde Paris voksmuseum Musée Grévin og det fine Hôtel Chopin, som ligger side om side. De er en skøn lille overraskelse inde i den lange passage.

Passage Jouffroy – 10-12 Bd Montmartre – 75009 Paris

Paris' overdækkede passager
Paris overdækkede passager Hotel Chopin
Hotel Chopin

Passage Verdeau

Passage Verdeau løber mellem Rue de la Grange-Batelière og Rue du Faubourg-Montmartre. Den ligger i forlængelse af Passage Jouffroy, som ligger i forlængelse af Passage Panoramas, hvilket vil sige, at du kan gå igennem de tre passager lige efter hinanden.

Passage Verdeau er den mest stille af dem. Her er antikbutikker, gallerier og spisesteder. Bestemt stadig fin og værd at besøge.

Passage Verdeau – 6 rue de la Grange-Batelière – 75009 Paris

Paris overdækkede passager
Paris overdækkede passager

Galerie Vivienne

Galerie Vivienne er den måske mest ikoniske af de overdækkede passager i Paris. Den ligger i det 2. arrondissement tæt ved Palais Royal. Den byder på fine gulvmosaikker, butikker og restauranter med fine facader.

Den har tre indgange fra både Rue des Petits-Champs, Rue de la Banque og Rue Vivienne. Den skulle være helt fortryllende pyntet til jul, har jeg hørt.

Galerie Vivienne – 4 rue des Petits-Champs – 75002 Paris

Paris overdækkede passager - Galerie Vivienne
Paris overdækkede passager - Galerie Vivienne
Paris overdækkede passager - Galerie Vivienne

Galerie Véro-Dodat

Galerie Véro-Dodat ligger i det 1. arrondissement et spytkast fra Louvre og forbinder Rue Jean-Jacques Rousseau og Rue du Bouloi.

Jeg kom forbi ved et tilfælde, da jeg boede lige rundt om hjørnet fra den. Den huser mest antikbutikker og gallerier og gør ikke helt så meget væsen af sig som de andre.

Galerie Véro-Dodat – 19 rue Jean-Jacques Rousseau – 75001 Paris

Galerie Véro-Dodat

Rue St-Honoré – Rue de Castigliones

Den sidste her er ikke en overdækket passsage som så. Det er mere en buegang/arkade ud mod vejen. Når jeg har taget den alligevel, er det fordi den er superfin men også fordi det er et kendt fotospot.

Jeg har både set bryllupsportrætter taget her og noget, der lignede optagelse til en reklamefilm.

Find denne perle startende i krydset mellem Rue St-Honoré og Rue de Castigliones
Par på vej til fotografering i arkaden.

Besøg Paris’ overdækkede passager

Jeg håber, dette indlæg har givet dig lyst til at gå på opdagelse i de overdækkede passager i Paris. Det giver lige en ekstra dimension til den i øvrigt så fine by.

Find alle mine guides til Paris her: PARIS – GUIDES OG DAGSBOGSINDLÆG

Årets julegave-idé❤️

120 lækre, sunde og mættende opskrifter til alle dagens måltider + lidt ekstra lækkert til de særlige lejligheder.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

2 kommentarer til “Paris’ overdækkede passager”

Skriv en kommentar

 1. Ej, gode tip, Jane. Tak for det! Jeg skal til Paris i slutningen af måneden og besøge gode venner. Men det er godt med nogle gode ideer, når jeg skal ud og udforske byen selv. Har været i Paris en del gange efterhånden, men kendte slet ikke alle de her fine passager. Tak!

  Svar
  • Årh heldige dig❤️

   Og jeg er helt i samme båd. Jeg har også først rigtigt opdaget passagerne fornyligt. Simpelthen så dejligt at man kan opholde sig så meget i den by og stadig opdage noget nyt og fortryllende :)

   Svar