Cajun krydderi – hjemmelavet krydderiblanding

Cajun krydderi er et af mine yndlings-blandingskrydderier. Jeg bruger det både som krydderi, når jeg steger kylling eller kål eller i sammenkogte retter som fx gryderetter. Det gør bare alting lidt lækrere.

Hjemmelavet cajun krydderi

Jeg skal samtidig indrømme, at cajunkrydderi er en af dem, jeg plejer at købe. Jeg synes nemlig, at cajunblandingen fra Urtekram har ramt den lige i rumpetten. Men fornyligt troede jeg, den var udgået, fordi jeg længe ikke havde kunne få den der hvor jeg handlede. Og så måtte jeg jo lave min egen opskrift.

Siden opdagede jeg så, at den ikke var udgået men bare taget ud af sortiment, hvor jeg handlede, men nu har jeg så en opskrift på hjemmelavet cajun krydderi også. Den stiller sig op i samlingen af mine andre krydderiblandinger, som indtil videre indbefatter mexicansk krydderi, kebabkrydderi, garam masala og græsk krydderi.

Her har jeg lavet til bare en enkelt ret, men du kan bare gange op og lave et helt glas af gangen.

cajun krydderi

Cajun krydderi

Udskriv Pin
3 spsk
|
2 min

Ingredienser

 • 2 tsk hvidløgspulver
 • 2 tsk løgpulver
 • 1 tsk oregano
 • 1 tsk røget paprika
 • 1 tsk timian
 • 1 tsk cayennepeber
 • 1 tsk havsalt
 • 1 tsk stødt peber

Sådan gør du

 • Afmål og bland alle krydderierne sammen. Stød det evt. sammen i en morter.

Bland dine egne krydderier

Især hvis du i forvejen har en stor krydderisamling, er det billigere at lave dine egne krydderiblandinger. Samtidig får du så også lov at bestemme, hvad præcist den indeholder, og du slipper for at betale dyrt for fyld-smage som salt og sukker.

Samtidig indeholder nogle krydderiblandinger nogle gange uønskede ingredienser, og det slipper du helt for at skulle tage stilling til, når du laver dine egne.

Og så er det faktisk et hyggeligt projekt at stå der og være krydderiblander.

Prøv min opskrift på cajun krydderi, næste gang du skal bruge et lækkert blandingskrydderi. Af mine opskrifter gør det sig perfekt i den karameliserede kål med krydret oksekød og selvfølgelig cajun kyllingekødbollerne.

cajun krydderi hjemmelavet

Årets julegave-idé❤️

120 lækre, sunde og mættende opskrifter til alle dagens måltider + lidt ekstra lækkert til de særlige lejligheder.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

En kommentar til “Cajun krydderi – hjemmelavet krydderiblanding”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Det må jeg prøve at lave :-)
  Jeg køber normalt Urtekrams krydderier men på det sidste har jeg også lagt mærke til, at de stille og roligt forsvinder fra hylderne i den Kvickly hvor jeg normalt handler. Jeg ved ikke hvorfor.

  Svar