Bagte auberginer med yoghurtdressing og harissa

Denne opskrift på bagte auberginer smager forrygende godt, og det kommer endda fra en, der synes, at auberginen er en lidt svær grøntsag at bruge. Men her, hvor de er bagt møre i ovnen og herefter fyldt med yoghurtdressing med hvidløg og dryppet med harissa-chili, forvandles de virkelig til lækkert grøntsagstilbehør.

Bagte auberginer – skønt tilbehør

Fordi de bagte auberginer smager så godt og af virkelig meget, ville jeg servere dem til en lidt anonym proteinkilde som fx kyllingebryst eller hvid fisk.

Som sagt synes jeg, aubergine er svær at have med at gøre. Konsistensen er lidt sær og behandles den ikke ordentligt, bliver den bitter. Men mine forbehold blev i den grad gjort til skamme her, og jeg kan varmt anbefale dig at prøve opskriften.

Og selvom det virker af mange ting, man skal i spil, er den utrolig nem at lave, da den stort set passer sig selv hele tiden.

Portionen passer til 2-4 personer som tilbehør. Måske to voksne og to børn. For jo, børnene kan fint spises med (men hold evt. lidt igen med chilien).

Bagte auberginer med yoghurtdressing og harissa

Bagte auberginer med yoghurtdressing og harissa

Udskriv Pin
4
|
45 min

Ingredienser

Harissa

Yoghurtdressing

  • 70 g græsk yoghurt 10%
  • 1 fed hvidløg
  • salt og friskkværnet peber

Drys

  • frisk koriander
  • 1 spsk sesamfrø gerne ristede

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 200 grader.
  • Læg auberginer i et ovnfast fad og stik huller i dem med en skarp kniv.
  • Pensl dem derefter med olivenolie og drys med lidt salt.
  • Bag auberginer i ca. 40 minutter til de er helt møre.

Harissa

  • Smelt smørret og bland det sammen med harissa.

Yoghurtdressing

  • Riv hvidløget og bland det sammen med græsk yoghurt, smag til med salt og peber.
  • Skær et dybt snit i hver aubergine eller skær dem heltover på midten.
  • Server med yoghurt, harissa og drys med koriander og sesamfrø.

Fyldte auberginer med skønne, mellemøstlige smage

De fyldte auberginer får en dejlig blød midte af at blive bagt i ovnen og så får de et dejligt mellemøstligt islæt ved at blive fyldt med både yoghurtdressing med hvidløg og harissa-smør. Den friske koriander og de ristede sesamfrø giver lige prikken over i’et.

De bagte auberginer er som en bagt kartoffel – bare endnu lækrere. Og du kan spise skindet også.

Harissa-chilien kan du købe som pasta i større supermarkeder eller i etniske grønthandlere. Men du kan selvfølgelig også lave den selv. Jeg har en opskrift på det her: Harissa-chili

Bagte auberginer med yoghurtdressing og harissa

Årets julegave-idé❤️

120 lækre, sunde og mættende opskrifter til alle dagens måltider + lidt ekstra lækkert til de særlige lejligheder.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

0 kommentarer til “Bagte auberginer med yoghurtdressing og harissa”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?