Kylling i flødesauce med karameliserede løg

Med kylling i flødesauce med karameliserede løg på tallerkenen starter ugen altså godt. Denne opskrift er et godt eksempel på, hvordan du med relativ lille indsats kan få utrolig lækker mad på bordet. Selv i en travl hverdag.

Kylling i flødesauce – dejlig familiemad

Opskriften på kylling i flødesauce vil med garanti falde i smag hele vejen rundt om bordet. Er det i øvrigt ikke pudsigt, som børn tit godt kan lide stegte løg? Mine har faktisk også altid godt kunne lide rå løg, og Silas har præsteret at bede om en løgsalat. Ja, det var bare rå løg skåret op😅

Stegte eller karameliserede løg kan tit også give en virkelig lækker sødme til en ret som denne.

Kylling i flødesauce

Kylling i flødesauce med balsamico og karameliserede løg

5 fra 1 stemme
Udskriv Pin
4
|
30 min

Ingredienser

  • 600 g kyllingebryst
  • 2 tsk hvidløgspulver
  • 100 g løg
  • 1 spsk frisk timian
  • 3 spsk rød balsamico
  • 1 tsk chiliflager
  • 2,5 dl fløde
  • 1 dl bouillon fx grøntsagsbouillon eller kyllingebouillon
  • 20 g smør

Tilbehør

  • fx aspargesbroccoli

Sådan gør du

  • Opvarm en pande med lidt smør.
  • Drys kyllingen med salt, peber og hvidløgspulver.
  • Steg kyllingen et par minutter på hver side ved middel varme, til den er næsten gennemstegt.
  • Læg kyllingen til side et øjeblik.
  • Skru helt ned for varmen.
  • Tilsæt evt. lidt ekstra fedtstof til panden.
  • Halver løgene og skær dem i skiver.
  • Tilsæt løg og timian til panden og lad løgene blive bløde, ca. 5-10 minutter.
  • Tilsæt balsamico og lad det stege med i et par minutter, til løgene karamelliserer.
  • Hæld fløde, og bouillon på, skru lidt op for varmen og lad saucen koge op.
  • Tilsæt chiliflagerne.
  • Kom kyllingen tilbage i panden og lad den blive færdigtilberedt i saucen. Lad saucen tykne let og smag til.
  • Server fx med dampede aspargesbroccoli.

Hvad serverer man til kylling i flødesauce?

Fordi der er så meget smag i kyllingen og flødesovsen, har jeg hold tilbehøret helt enkelt. Her er det bare dampede eller letkogte aspargesbroccoli, men det kunne lige så fint have været almindelig broccoli, grønne bønner eller lign.

Sådan vælger jeg tit at gøre det. Hvis proteinkilden (som her) er lækker og der fx er sovs, holder jeg tilbehøret helt enkelt. Her er grøntsagernes funktion jo at svøbe den lækre sovs op. Vigtigt, forstås!

Men havde jeg fx brugt en helt enkel proteinkilde, som fx stegt kylling eller fisk, så ville jeg have gjort noget mere ud af tilbehøret, fx lavet en råkost eller måske en grøntsagsmos eller lign. Afhængigt af årstiden selvfølgelig.

Kylling i flødesauce

Flødesovs med løg – prøv den også til en god hakkebøf

Den gode flødesovs med løg smager altså også fortrinligt til en god hakkebøf. Løgene giver både god smag og god konsistens i sovsen.

I Paris fik jeg fornyligt serveret en frokostbøf med skalottesovs, og det smagte ærligt talt skidegodt.

Få hjælp og inspiration til sund livsstil

“Smukke billeder – tænderne løber voldsomt i vand og man får lyst til at afprøve dem alle”

Perfekt til Keto, Low Carb, LCHF og til dig der gerne vil spise sundt og lækkert!

Køb nu til 240,- (vejl. udsalgspris: 300,-): De bedste fra Madbanditten

2 kommentarer til “Kylling i flødesauce med karameliserede løg”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?