Keema gobhi

Kender du keema gobhi? Det er en skøn indisk opskrift med hakket blomkål og en masse krydderier. Her er den lavet med oksekød for et komplet måltid. Og alt lavet med blomkål og oksekød er jo et perfekt måltid til os, der spiser Low Carb eller Keto. Der er fuld smæk på krydderierne og en skøn måde at få spist mere blomkål.

Keema gobhi – indisk mad med masser af smag

Lad dig ikke skræmme af den lange ingrediensliste og mange krydderier. Måske er du endda typen, der blander dine egne krydderier og så har du måske dit eget hjemmeblandede Garam Masala-krydderi. I så fald er du et skridt foran.

Retten er faktisk en god hverdagsret, og den er lavet på en halv times tid og fint forenelig med de fleste dage i et almindeligt liv.

Keema gobi kan spises som her på en bund af spinat og med en dejlig raitadressing til at dryppe over. Og hvis du er supertjekket, laver du også de gode naanbrød til.

Portionsmæssigt lander denne lidt mellem to stole. Hvis den spises med tilbehør fx raita, spinat (og naan) er der nok til fire (to voksne, to børn). Uden er der til aftensmad for 2 og en frokost-rest dagen efter. Så hav lige det i tankerne.

Keema gobhi

Keema gobhi

Udskriv Pin
4
|
35 min

Ingredienser

  • 300 g blomkål i små buketter
  • 2 spsk olivenolie eller ghee
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 cm ingefær
  • 2 tomater
  • 1 tsk gurkemeje eller karry
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk garam masala fx det hjemmelavede
  • 400 g oksekød
  • salt og friskkværnet peber
  • chiliflager
  • 0,5 dl vand

Hele krydderier (kan erstattes af 2 spsk garam masala)

  • 4 stk. kardemommekapsler
  • 2 nelliker
  • 1 spsk korianderfrø
  • 5 peberkorn kan udelades

Raita

  • 2 spsk græsk yoghurt 10% eller yoghurt naturel 3,5%
  • 1/2 agurk
  • 4 tomater
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 spsk frisk koriander hakket
  • salt og friskkværnet peber

Tilbehør

Sådan gør du

  • Varm olivenolie eller ghee op i en gryde og kom blomkålsbuketter i. Lad det stege, til det bliver let brunt ca. 3-5 minutter.
  • Hæld det af gryden og sæt det til side.
  • Hak tomaterne.
  • Kom lidt mere olie i gryden og kom de hele krydderier ved (eller garam masala).
  • Lad det stege lidt og kom løgene ned og vend det med krydderierne.
  • Kom ingefær og hvidløg ved og lad det stege videre ved middelvarme, til løgene er brune.
  • Kom tomaterne ved og lad det stege lidt.
  • Kom dernæst de stødte krydderier i; gukemeje/karry, koriander, spidskommen og garam masala, chiliflager og salt. Lad det stege, til det har samlet sig og dufter skønt.
  • Kom hakket oksekød i gryden og brun det sammen med løg og krydderierne.
  • Kom vandet ved. Lad det simre i ca. 8-10 minutter.
  • Vend blomkålen ned i gryden og lad det simre uden låg, til vandet er næsten fordampet.
  • Server med hakket koriander, evt. chiliflager, raita, spinat og naanbrød.

Raita

  • Hak agurk og tomat i mundrette stykker.
  • Hak frisk koriander fint.
  • Vend agurk, tomat og frisk koriander med yoghurt, spidskommen salt og peber.

Noter

Portionsmæssigt lander denne lidt mellem to stole. Hvis den spises med tilbehør fx raita, spinat (og naan) er der nok til fire. Uden er der til aftensmad for 2 og en frokost-rest dagen efter. Så hav lige det i tankerne.

Keema Gobi i madpandekage

Men skulle du være så heldig at der rester, kan du også bruge dem i en wrap. Lav fx en æggewrap/madpandekage, som dem, jeg har lavet HER. Så har du en superlækker frokost, som endda kan tages med på arbejde. Keema gobhien kan fint spises kold også – eller også er det bare mig, der ikke er så sart – haha!

Keema gobhi

Den eneste Low Carb-kogebog, du behøver

Low Carb-Keto-LCHF. Kært barn har mange navne. Få styr på forskellene og få samtidig 120 af mine bedste opskrifter til alle dagens måltider. Perfekt til at lave ugens madplan og tage med i køkkenet

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

2 kommentarer til “Keema gobhi”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Kære Jane
    Jeg har lavet Keema gobhi og det er rigtig lækkert
    Jeg er bare i tvivl
    Skak spinat være rå eller dampet?
    Kh fra mig Sar

    Svar
    • Begge dele kan fint gå. Man kan både bruge det som bund under retten (rå) eller vende det ind i retten i de sidste minutter på panden, så det lige akkurat falder sammen :)

      Svar