Hvid fisk med oliven og pistacie

Vil du gerne spise mere fisk, men har du svært ved at finde på noget spændende at lave med det? Så er denne opskrift til dig. Her har du et stykke hvid fisk, det kan være torsk eller kulmule, som er penslet med en umami-rig marinade og drysset med hakkede pistacienødder. Under fisken ligger en lækker, lun olivensauce.

Jeg ved godt, at vi her har at gøre med ingredienser, som nogle stejler over. Der er ansjoser i marinaden og oliven er altid lidt svært. Men jeg siger dig, at du får god smag for din villighed her. Opskriften her er samtidig virkelig nem at lave og den er tilpas ‘særlig’ til at jeg godt ville servere den for gæster, hvis vi skulle have fisk. I halv størrelse kunne det være en fin forret.

Er det fuldstændig udelukket med ansjosmassen, kan den udelades, men den giver virkelig god smag.

Hvid fisk med oliven og pistacie

Hvid fisk med oliven og pistacie

Udskriv Pin
2
|
25 min

Ingredienser

  • 400 g hvid fisk fx torsk eller kulmule
  • 30 g pistacienødder
  • 3 ansjoser
  • 2 spsk olivenolie
  • 1/2 citron saften herfra
  • 80 g grønne oliven uden sten
  • 600 g aspargesbroccoli til servering

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 200 grader.
  • Læg fisken i et ovnfast fad med skindsiden nedad.
  • Kom ansjoser, olivenolie og citronsaft i en morter og eller et blenderglas og mos/blend det til en homogen masse.
  • Fordel massen ovenpå fisken.
  • Hak pistacienødderne og drys dem ovenpå fisken.
  • Sæt fadet i ovnen i ca. 15 minutter, til fisken er akkurat gennemstegt.
  • Blend oliven med olivenlagen, tilsæt det lidt ad gangen til du har en lind pure/sauce. Tilsæt evt. lidt vand også.
  • Opvarm olivensaucen i et par minutter. Den skal bare være lun.
  • Damp eller let kog broccoliasparges i få minutter og server til fisken.

Sund opskrift med fisk

Mange vil gerne spise mere fisk men projektet dør lidt på at fisk føles sværere eller mere fremmed at tilberede. Mange fortæller også, at de har familiemedlemmer, der ikke er begejstrede for fisk.

Når jeg laver Keto-madplanerne er et af de spørgsmål, jeg oftest svarer på, om ‘der er meget fisk i’. Mange (inkl. mig selv faktisk) har simpelthen ikke lært at spise fisk. Sært egentlig med tanke på hvor meget kyst, vi har i det her land.

Men min pointe her er at man ved at tilsætte lidt smagsgiver, som fx en god marinade eller en lækker sovs, virkelig kan løfte den anonyme fisk. Ofte bliver en ret med fisk derved mere spændende end en ret med kød.

Hvid fisk med oliven og pistacie

Den eneste Low Carb-kogebog, du behøver

Low Carb-Keto-LCHF. Kært barn har mange navne. Få styr på forskellene og få samtidig 120 af mine bedste opskrifter til alle dagens måltider. Perfekt til at lave ugens madplan og tage med i køkkenet

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

0 kommentarer til “Hvid fisk med oliven og pistacie”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?