Citrongræs-kylling med tomatris

Virkelig lækker opskrift med kylling. Det er i høj grad den lækre marinade med citrongræs, der løfter denne ret og tomatrisene, som jo i virkeligheden er blomkålsris med tomat, er virkelig dejlig til afveksling. Du vil gå glad og tilfreds fra bordet efter at have spist denne ret.

Kyllingelår i lækker marinade med citrongræs

Citrongræs-kyllingen smager fuldstændig forrygende. Virkelig lækker marinade. Jeg er ellers ikke så god til at bruge citrongræs i mine opskrifter, men når jeg gør, bliver jeg altid positivt overrasket.

Jeg har brugt kyllingelår, som jeg har marineret, men marinaden kunne gå lige fint til et kedeligt kyllingebryst og ville virkelig kunne løfte retten der.

Blomkålsris er jo en gammel kending herhjemme, men her er de pimpet lidt op med tomat, som er indkogt i risene sammen med bouillon. Det er altså virkelig noget andet end at sidde med de almindelige blomkålsris.

citrongræs-kylling med romat-ris

Citrongræs-kylling med tomatris

5 fra 1 stemme
Udskriv Pin
2
|
35 min

Ingredienser

  • 400 g kyllingelår

Citrongræs-marinade

  • 1/2 rød chili
  • 1 stængel citrongræs
  • 3 spsk fiskesovs
  • 3 spsk sojasauce eller glutenfri tamari
  • 2 fed hvidløg
  • 1 lime saften herfra
  • 1 spsk sødning fx Sukrin Gold
  • 1 spsk sesamolie

Tomat-ris

  • 50 g løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 dl hønsefond
  • 150 g cherrytomater på dåse eller friskhakkede tomater
  • 300 g blomkålsris
  • 3 spsk fiskesovs
  • smør eller smagsneutral kokosolie til stegning
  • Frisk koriander til servering
  • evt. friterede skalotteløg (kan fås i asiatiske supermarkeder) eller hakkede peanuts

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 200 grader.
  • Hak chili, citrongræs og hvidløg groft og kom det i et blenderglas med soja, fishsauce, sødning, sesamolie og limesaft og blend, til du har en rimelig homogen masse.
  • Kom kyllingelårene i en frysepose og hæld marinaden over, og fordel den godt på alle kyllingelårene.
  • Lad kyllingen marinere på køl i mindst 10 minutter, gerne længere.
  • Læg kyllingelårene i et ovnfast fad og sæt det i ovnen. Bag i ca. 25 minutter til kyllingen er gennemstegt og gylden.

Tomat-ris

  • Hak løg og hvidløg fint.
  • Opvarm en pande med lidt smør eller smagsneutral kokosolie på.
  • Sauter løg og hvidløg ved middel varme, til de er klare i farven.
  • Tilsæt blomkålsris og tomater og rør det godt sammen.
  • Tilsæt bouillonen lidt ad gangen og damp blomkålsrisene i nogle minutter, til de er møre.
  • Smag til med fiskesovs og evt. soja.
  • Server risene til kyllingen og drys gerne med frisk koriander og evt. stegte skalotteløg eller peanuts.

De oversete tomatris

Citrongræs-kyllingen løber hurtigt med opmærksomheden her men tomatrisene fortjener også at blive set. Især når vi går efteråret i møde er det dejligt med grønt tilbehør, der er lunt, og her giver de dampede blomkålsris med tomat virkelig noget ekstra.

Hvis jeg lavede opskriften her med kyllingebryst eller hvis jeg brugte marinaden til hvid fisk, ville jeg nok røre en skefuld smør eller to ind i risene, så retten ikke bliver for mager. Det hjælper godt på mætheden (og smagen) synes jeg.

citrongræs-kylling med tomat-ris

Den eneste Low Carb-kogebog, du behøver

Low Carb-Keto-LCHF. Kært barn har mange navne. Få styr på forskellene og få samtidig 120 af mine bedste opskrifter til alle dagens måltider. Perfekt til at lave ugens madplan og tage med i køkkenet

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

2 kommentarer til “Citrongræs-kylling med tomatris”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?