Hverdagsmad – inspiration og idéer

Hverdagsmad kan man aldrig få nok inspiration eller idéer til. Det fornemmer jeg, hver gang jeg deler noget helt vildt hverdagsagtigt. Ofte har jeg forinden tænkt, at der sgu da ikke er nogen, der gider se, at jeg har spist kogte æg igen, men det er der så alligevel. Dette indlæg er derfor et kig på, hvad jeg har spist. Altså god gammeldags hverdagsmad.

Kød/protein, grøntsager og fedt

Keto er jo ved at lide samme skæbne, som LCHF gjorde i sin tid, og som var årsagen til, at jeg selv distancerede mig fra det. Der går brød og kager og dessert i den. Jeg havde håbet, vi kunne holde de ting adskilt, så vi kunne bevare Keto, som noget, der er hamrende effektivt for vægttab – for alle.

Alting er jo kontekstafhængigt, og det er jo ikke, fordi det er fuldstændig umuligt at presse brød og kager ind i en ramme på 20-30 g kulhydrat om dagen. Det betyder bare, at man så bruger sine kulhydrater på nødder, chokolade og mælkeprodukter, og det giver bare ikke den samme appetitregulerende effekt som at bruge dem på grøntsager. Og da de færreste faktisk tæller deres kulhydrater men bare bruger ‘godkendte ingredienser’ (hvad det så end betyder), betyder det også, at kulhydratindtaget i de fleste tilfælde bliver betragteligt højere end de anbefalede 20-30 g.

Læs også: Hvorfor er der ingen vafler, pandekager, brød og kager i dine Keto-bøger?

Jeg holder mig til det, der virker bedst, og det er mad med fokus på kød, fisk, fjerkræ, æg, grøntsager og fedt.

Keto Udfordringen – en øjenåbner

Mange fik en kæmpe øjenåbner med Keto Udfordringen. Inkl. mig selv for at være ærlig.

Jeg fik virkelig udfordret hvor mange (eller rettere hvor få) kalorier, jeg faktisk kunne slippe afsted med at spise på en dag, når bare jeg sammensatte min kost rigtigt og gjorde det hver dag, dag ind og dag ud uden at fjumre for meget rundt.

De kilo, der røg, er heller ikke kommet retur, på trods af en lang ferie med lige rigeligt af det hele.

Men endnu sjovere var at læse jeres feedback. Som fx denne:

Jeg vil bare sige tusinde tak. Jeg har de sidste 8 uger været på keto udfordringen, og sikke en øjenåbner det har været.

Du har utallige gange  sagt det…. Taber du dig, er du i kalorieunderskud, mælkeprodukter kan spænde ben for vægttab, du spiser mere, end du går og tror osv osv, og hver gang jeg læser det, tænker jeg: jøsses hvem er det, der ikke fatter det????? Nå men det er så bla. mig.

Jeg har spist kålsalat hver dag, en slags protein, lidt mayo og masser af salt og vand. Og det har overhovedet ikke været kedeligt. Elsker bare maden. Jeg har været til fødselsdage og andet socialt, hvor jeg har spist så meget keto jeg kunne, men dog ikke 100 %.

Resultatet er  – 50 cm fordelt på kroppen og – 8 kg. Hurra hvor er det fedt.

Så tusinde tak for at blive ved med at sige det. Jeg hørte og forstod det denne gang. Tak.

Kød, grøntsager og fedt. Håber også jer nede bagi hørte det denne gang😅

Hverdagsmad – på min tallerken

Billederne, jeg deler her, er et udpluk fra min kamerarulle af mad, jeg har spist. Der følger ikke opskrifter med. Det er bare til inspiration og for at vise, hvad jeg spiser i mit hverdagsliv. Nogle er spist som en del af Keto Udfordringen. Andre er ikke.

Okay, men here goes.

Morgenmad til hverdag
Æg & grønt
Pulled pork
Pulled pork på rucola med forårsløg og chili
Pulled pork
Pulled pork på grøn bund
Laks med råkost
Laks og råkost
Rejer med kålsalat
Stegte rejer med kålsalat
Hverdagsmadsmorgenmad
Æg, parmaskinke og agurk (fancy, right?)
Hverdagsmad inspiration til sund mad i en travl hverdag
Kødsovs på kål med avokado og salsa
Hverdagsmad inspiration til sund mad i en travl hverdag
Hakkebøf med shawarmachili og råkost
Kylling i karry med blomkålsris
Hverdagsmad - inspiration til nem og sund hverdagsmad
Grillet kylling med råkost
Hverdagsmad inspiration til sund mad i en travl hverdag
Ærtevaffel med røget laks, parmaskinke og grønt
Hverdagsmad inspiration til sund mad i en travl hverdag
Kylling med blomkålsalat, blåbær & grønt
Kødsovs
Rest af kødsovs på kål med cornichoner og sød sennep
Hverdagsmad inspiration til sund mad i en travl hverdag
Æg, laks og grønt
Suppe
Suppe (kyllingebouillon) med kål og protein
Hverdagsmad inspiration til sund mad i en travl hverdag
Bøf med asparges
Hverdagsmad inspiration til sund mad i en travl hverdag
Pulled pork på råkost med chilimayo
Hverdagsmad inspiration til sund mad i en travl hverdag
Æg med knust bacon og grønt
Hverdagsmad inspiration til sund mad i en travl hverdag
Æg, kalkun og agurk
Bøf med stegt hvidkål
Sashi ribeyes og grønt på grillen – vi havde fint besøg :)

Hverdagsmad uden mælkeprodukter

De fleste af dem er mælkefrie, ser jeg lige. Det er ikke helt tilfældigt. Jeg danser altid frem og tilbage med de mælkeprodukter. Udfordringen er, at jeg tåler dem fint, men alligevel synes jeg, jeg har det bedst ved at de ikke fylder for meget.

Men jeg er ikke så god til 100%, så det bliver lidt en dans frem og tilbage. Det foregår som regel sådan for mig, at jeg lige tager mælkeprodukterne tilbage i en kort stund, og så konstaterer, at jeg faktisk har det bedre uden og lader dem så være igen. Og så danser vi sådan frem og tilbage.

Se også: Mælkefrie Keto-opskrifter

Mit spisemønster

Jeg ved ikke, om det er relevant at nævne her, men jeg spiser oftest tre måltider om dagen. Jeg kan spise alt til alle måltider og har ikke ting, jeg kun kan spise på nogle tidspunkter og ikke på andre.

Jeg opererer i hovedet mere med måltid 1,2,3 end med morgenmad-frokost-aftensmad.

Andre, der har det sådan? Jeg synes, det letter mange ting ikke at være bundet af, at noget bestemt kun kan spises til bestemte måltider.

Nem hverdagsmad – inspiration og idéer

Jeg håber, du kan bruge dette indlæg til noget. Mere end noget andet håber jeg, at du kan se, at Low Carb/Keto kan gøres nøjagtigt lige så nemt og besværligt, som du vælger at gøre det. Selv foretrækker jeg det nemme og enkle, og det er selvfølgelig en smagssag.

Jeg har heller ikke spor imod at spise det samme hver dag eller flere dage i træk. Det foretrækker jeg faktisk.

Få 7 dage gratis af MadbandittenPLUS

Få energiberegninger på alle opskrifter og egen favoritside og slip samtidig for forstyrrende annoncer.

Start gratis prøveperiode nu

 

9 kommentarer til “Hverdagsmad – inspiration og idéer”

Skriv en kommentar

 1. Hej Jane. Hvordan ved man hvor mange skriver kalkun eller hvor mange æg man skal have pr måltid.? ☺️
  Hilsen Janni

  Svar
 2. Jeg kunne godt tænke mig at spørge til fedt på tallerkenerne. Ikke en eneste lille dut mayonnaise at finde 😅 spiser du mere fedt til andre måltider? Eller fungerer det bare bedst for dig uden? Jeg ville opleve flere af disse måltider som tørre, hvis jeg ikke kunne tilsætte noget pesto eller tilsvarende. Samtidigt spiser jeg keto med henblik på vægttab, og er derfor interesseret i at høre om sammensætningen på tallerkenerne. Jeg er bange for, at hvis jeg skruer ned for fedtindtaget, så mister jeg motivationen for at holde den ketogene kost. Samtidigt synes jeg også at vægttabet går for langsomt (9 kg på et år)
  Jeg håbe, at du kan komme med et indspark 😅

  Svar
  • Hej Liv

   Når jeg ikke spiser mælkeprodukter, er fedtkilderne ofte lidt usynlige og kommer fra fx proteinkildens fedtindhold eller fra olivenolie.

   Samtidig er en del af måltiderne spist som en del af Keto Udfordringen og her er idéen at skrue ned for fedt på tallerkenen, for at øge forbrændingen af kropsfedt. Der er samtidig retningslinjer for salt- og mineralindtag, som sikrer at man kan gå virkelig langt ned i kalorieindtag uden enorm sult. Lidt sult er der men på ingen måde uudholdeligt. Til gengæld ryger der op mod et kg på vægten om ugen og det er sgu meget dejligt at gøre kort proces på den måde en gang imellem. Det er ikke en kulinarisk rejse. Det er kost med et formål. Måske kunne du have lyst til at give den et skud?

   Og så holder jeg virkelig meget af enkel mad og spiser sjældent mere avanceret end dette. Kød, grøntsager og fedt. That’s it.

   Svar
 3. Hej

  Super lækkert med disse indlæg især i forhold morgen og frokost. Bruger du nogensinde købt pulled pork i nemhedens tegn? Jeg har aldrig været vild med frokostmåltidet – men min krop siger at jeg behøver det. Derfor er jeg vild med nemme ting, som peberfrugtmadder eller chaffler med blomkål og skinke, hvor jeg kan lave til hele ugen på en gang… Pulled pork kunne komme på listen over nemme tiltag, skal bare lige have tjekket ingredienserne…

  Hilsen Sus

  Svar
  • Øhm nej, faktisk ikke. Jeg synes, det er så nemt lige at gnide i en krydderiblanding og så bare smide i crockpotten om formiddagen. Så står den der til aften. Men jeg synes, jeg har kigget på de færdige engang, men jeg er lidt i tvivl om det var her i DK eller i Frankrig, men som jeg husker det, var de faktisk ret anstændige i indhold.

   Svar