Kebabsalat med chilidressing og humus

Denne opskrift på kebabsalat med humus og chilidressing er et forsøg på at lave en lidt lækrere (og måske også lidt sundere) version af den kendte grillbarsfavorit: Kebabsalaten.

Kebabsalat – Keto på grillbar

Kebabsalaten er ofte mit (og andre Keto-folks) valg, når der skal spises på grillbar. Den består mest af kød, salat, dressing og humus. Nogle steder hører der pomfritter og pitabrød til, men det er jo nemt at vælge fra.

Jojo, det hele er tit lidt suspekt i det sådan kvalitetsmæssigt, men er man puritaner, spiser man formentlig slet ikke noget fra sådan et sted.

Laver man den derimod selv, styrer man selv både kødkvalitet og fedtkvalitet, og så har man pludselig et lækkert og sundt måltid. Og jeg siger dig, det smager godt.

Den gode smag sidder i det krydrede kød. Lad dig ikke skræmme af hverken mængden af krydderier eller af de nærmest ‘julede’ af slagsen. I forening med de andre spiller det bare megagodt.

Om kikærter og humus har plads i din kost gør jeg mig ikke til dommer over. Læs her, hvis du selv er i tvivl: Er det Keto?

Kebabsalat - lækker og smovset opskrift på en salat med krydret kebabkød

Kebabsalat med chilidressing og humus

Udskriv Pin
2 personer
|
30 min

Ingredienser

  • 300 g oksebøf fx ribeye

Marinade

  • 2 spsk græsk yoghurt
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • ½ tsk koriander
  • ½ tsk spidskommen
  • ¼ tsk fennikelfrø knust til pulver
  • ¼ tsk kanel
  • ¼ tsk kardemomme
  • ¼ tsk cayennepeber
  • 1/5 tsk stødt nellike
  • 1 tsk havsalt og friskkværnet peber

Salat

  • 200 g tomat
  • 200 g agurk
  • 1 rødløg i tynde skiver evt. de lækre syltede rødløg
  • 1 håndfuld oliven
  • 60 g feta eller salatost kan udelades
  • bredbladet persille

Chilidressing

  • 1 dl græsk yoghurt
  • evt. lidt mælk eller fløde
  • 1 tsk tahin
  • 2 tsk sriracha eller anden chilisauce
  • 1 fed hvidløg
  • citronsaft

Humus

  • salt og friskkværnet peber køb en eller lav din egen
  • 1 dåse kikærter gem vandet
  • 1 spsk tahin
  • 2 spsk olivenolie
  • kikærtevand eller alm. Vand
  • 1 tsk spidskommen
  • 2 fed hvidløg
  • citronsaft
  • ½ tsk cayennepeber
  • havsalt

Sådan gør du

  • Bland krydderier, græsk yoghurt og olie sammen til en marinade.
  • Skær kødet i helt tynde skiver og vend det i marinaden. Lad det mindst trække 30 minutter, gerne natten over.
  • Steg kødet i 1-2 minutter på en stor og brandvarm pande evt. i lidt ekstra olie/smør.

Chilidressing

  • Rør ingredienserne til dressingen sammen og smag til.

Humus

  • Kom kikærter, tahin, olie, lidt (kikærte)vand og krydderier i en foodprocessor og kør til du har en helt glat masse, juster med mere vand eller olie og smag til med citronsaft.

Salat

  • Skær grøntsagerne i mindre stykker og anret det hele i to skåle. Gem resten af humusen til en anden god gang.
  • Server, spis og vær glad :)

Noter

TIP: Prøv at dryppe lidt af den lækre shawarma-chiliolie over også. Øj øj!!

Kebabsalat - lækker og smovset opskrift på en salat med krydret kebabkød

De bedste fra Madbanditten – kan forudbestilles nu ♥

Min nye bog, De bedste fra Madbanditten, indeholder opskriften på at få langvarig succes med en Low Carb-livsstil, hvad enten du ønsker et vægttab med Keto eller bare en sundere livsstil uden sukker og kornprodukter.

Læs mere her og forudbestil dit eksemplar: De bedste fra Madbanditten

0 kommentarer til “Kebabsalat med chilidressing og humus”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?