Hakkebøf med bløde løg

Hakkebøf med bløde løg holder altså stadig, og nogle gange er de gode klassikere jo klassikere af en grund. Og det er, fordi det bare virker. En god velstegt hakkebøf toppet med bløde løg og lidt dejligt grønt tilbehør er altså dejlig aftensmad.

Hakkebøf med bløde løg, bønnesalat og bearnaisedip

Her har den klassiske hakkebøf med bløde løg fået selskab af noget ikke helt så klassisk tilbehør, nemlig en grøn bønnesalat og en omgang bearnaisedip. Et lille tip her er, at bearnaisedippen også kunne være en kold klat af den populære blomkålsbearnaise, hvis du skulle være så heldig at have en rest af den. Den smager nemlig helt forrygende godt koldt også.

Mine unger, nu teens, har et sært forhold til løg. Der er mange grøntsager, som de ikke ligefrem spiser med fornøjelse, men lige løg elsker de. Rå og stegte, de kører dem bare ind. Det er så skørt😅

Så føler du dig en dag idéløs i køkkenet, vil jeg gerne slå et slag for en god gammeldags hakkebøf med stegte løg.

Find inspiration i opskriften herunder.

Hakkebøf med bløde løg

Hakkebøf med bløde løg

Udskriv Pin
2
|
30 min

Ingredienser

  • 300 g hakket oksekød
  • 1 løg skåret i skiver
  • smør til stegning

Lun bønnesalat

  • 300 g grønne bønner
  • 1 rødløg
  • 1/2 tsk dijonsennep
  • 1 spsk mild olivenolie
  • evt. en smule sødning
  • salt og friskkværnet peber

Bearnaisedip

  • 1 spsk mayonnaise
  • 1 spsk cremefraiche eller mayo for mælkefri variant
  • 1 tsk tørret eller 1 spsk frisk estragon
  • 1 tsk bearnaiseessens
  • ¼ finthakket løg

Sådan gør du

  • Form kødet til to bøffer og krydr med salt og peber.
  • Smelt en klat smør på en pande og steg løgene ved lav varme, til de er blevet bløde. Læg løgene til side et øjeblik.
  • Skru helt op for varmen på panden og steg hakkebøfferne på panden. Tilsæt evt. lidt ekstra fedtstof til panden.

Bønnesalat

  • Overhæld bønnerne med kogende vand eller kog dem i et par minutter i en lille gryde. Hæld herefter vandet fra.
  • Skær rødløget i fine skiver.
  • Bland sennep med olie og smag til med salt, peber og evt. lidt sødning.
  • Rør sennepsdressingen sammen med de lune bønner og rødløget.

Bearnaisedip

  • Rør alle ingredienserne til dippen sammen og smag til.
  • Server hakkebøfferne med bløde løg, bønnesalaten og bearnaisedippen.

Hakkebøf med bløde løg

De bedste fra Madbanditten – kan forudbestilles nu ♥

Min nye bog, De bedste fra Madbanditten, indeholder opskriften på at få langvarig succes med en Low Carb-livsstil, hvad enten du ønsker et vægttab med Keto eller bare en sundere livsstil uden sukker og kornprodukter.

Læs mere her og forudbestil dit eksemplar: De bedste fra Madbanditten

2 kommentarer til “Hakkebøf med bløde løg”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej Jane.
    Har for nylig købt Keto på 4 uger og skal nu til at starte.
    Kan se at græsk yougurt er tilladt, men hvad med skyr? Lone

    Svar
    • Hej Lone
      Du skal ikke spise yoghurt eller skyr men du kan godt bruge en smule græsk yoghurt i din madlavning. Mælkeprodukt er ikke et måltid. Det er et lille add-on. Du skal spise som bogen foreskriver: Kød, grøntsager og fedt.

      Svar