Vitello Tonnato

Vitello Tonnato, den lækre opskrift på kalv med tunsovs, er virkelig en af mine favoritter. At den samtidig er et perfekt match for os, der spiser Low Carb/Keto, gør det bare endnu bedre.

Vitello Tonnato – Kalv i tunsovs

Jeg har faktisk en opskrift på Vitello Tonnato med i både min første Keto-bog og i min e-bog med mælkefrie Keto-opskrifter. Den tunsovs er simpelthen så lækker trods det lidt underlige indhold.

Har man først lavet de forskellige elementer, er vitello tonnato desuden lynhurtig at lave. I går vidste jeg, at jeg ville komme sent hjem om eftermiddagen og derfor havde jeg forinden lavet tunsovsen og en langtidsstegt roastbeef (ja ja, jeg ved godt, det skal være kalv men nu blev det lige sådan), som ventede i køleskabet.

Da jeg kom hjem, skulle jeg bare lige lynkoge noget broccoli og lave lidt gnavegrønt og så var der vitello tonnato på bordet. Nemt og virkelig lækkert! I dag skal jeg have resterne til frokost.

Og tunsovsen smager jo fremragende til broccoli også.

Vitello Tonnato - opskrift

Vitello Tonnato

Udskriv Pin
4
|
20 min

Ingredienser

  • 600 g kalveculotte allerhelst lavet dagen før
  • smør til stegning
  • salt og friskkværnet peber

Tunsauce

  • 1 dåse tun i vand
  • 120 g mayonnaise
  • 1 spsk kapers
  • 5 anjosfileter
  • 2 spsk citronsaft
  • salt og friskkværnet peber

Drys

  • lidt ekstra kapers
  • lidt finthakket persille
  • citronbåde

Sådan gør du

Kalveculotte

  • Start dagen før med at afpudse kalveculotten og snit fedtsiden. Gnid den godt med salt og peber.
  • Opvarm smør på panden og brun stegen heri.
  • Opvarm ovnen til 100 grader og kom kalveculotten i ovnen. Steg den i 40-60 minutter eller til den har en centertemperatur på 55 grader. Tag ud og lad afkøle (gerne til dagen efter)
  • Skær skiver af kalveculotte og anret dem på en tallerken. Beregn ca. 150 g kød pr. person

Tunsauce

  • Blend alle ingredienserne til tunsaucen i blender eller foodprocessor til du har en ensartet dressing.
  • Fordel tunssaucen ud over kalveculotten og drys lidt ekstra kapers over ved servering.
  • Server med citronskiver og evt. lidt finthakket persille til drys.
Vitello Tonnato - opskrift
Vitello Tonnato - opskrift

De bedste fra Madbanditten – kan forudbestilles nu ♥

Min nye bog, De bedste fra Madbanditten, indeholder opskriften på at få langvarig succes med en Low Carb-livsstil, hvad enten du ønsker et vægttab med Keto eller bare en sundere livsstil uden sukker og kornprodukter.

Læs mere her og forudbestil dit eksemplar: De bedste fra Madbanditten

0 kommentarer til “Vitello Tonnato”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej Jane tænker du at Keto retter kan laves i instant pot og med trykkoger og måske du Ka mig vil udvikle en kogebog til Keto i instant pot med sou vide og broiler og trykkoger 😊 Så er jeg på venteliste til at kæbe den

    Vh
    Bent

    Den der tunsoice og klavekød 😋😋

    Svar
    • Hej Bent
      Jeg ejer desværre ingen af delene men jeg er helt sikker på at de begge fint kan bruges i Keto :)

      Svar
    • Jeg tror, den oprindeligt er lavet med en blanding af mayo og cremefraiche, jeg valgte bare ren mayo her for at holde den mælkefri. Men mon ikke det modsatte også kunne gøre det? En god cremefraiche 38%…?

      Svar