Gravad laks med rævesovs

Gravad laks smager jo så dejligt og ved du, at du kan lave det selv? Det kræver, at du starter et par dage, før den skal spises, så tænk lige det ind, hvis du vil have den på påskebordet.

Gravad laks med rævesovs – sukkerfri version

Ak ja, både gravad laks og især rævesovsen indeholder sukker. Det gør min dog ikke, for jeg har lavet begge dele i sukkerfri version.

Men jeg vil også være så ærlig med dig at indrømme, at det ikke er sååå vigtigt for mig. Sukkerindholdet i laksen er ikke andet end få gram og rævesovsen er så stærk i smagen at et lille dryp rækker langt. For mig falder det under bagatelgrænsen, når vi taler påskefrokost fx, men det er jo et personligt valg.

Men nu er vi jo en (så godt som) sukkerfri blog her, så opskriften herunder er uden sukker.

At lave gravad laks selv er super nemt ift. arbejdstid. Husk dog også, at laksen skal have været frosset i minimum 24 timer inden.

Gravad laks med rævesovs - sukkerfri opskrift

Gravad laks med rævesovs

Udskriv Pin
6 personer
|
3 d

Ingredienser

  • 1 lakseside min var på ca. 700 g
  • 3 spsk salt
  • 3 spsk sødning fx Sukrin Gold (eller sukker, hvis du er ok med det)
  • 1 tsk fennikelfrø
  • 3 enebær
  • 3 spsk tørret dild
  • 1 bundt frisk dild husk at skylle det meget grundigt, så der ikke er jordbakterier

Rævesovs

  • 3 spsk dijonsennep
  • 2 spsk sødning fx Sukrin Gold
  • 1 dl olie helst smagsneutral som fx en mild rapsolie
  • 1 bundt dild
  • 2-3 spsk eddike
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Frys laksen i mindst 24 timer. Og tø den op i køleskabet.
  • Skær evt. fedtkanter eller andet fra. Overvej at skære skindet af.  Nogle gange er det lidt nemmere, når den skal spises.
  • Knus fennikelfrø og enebær i en morter. Hvis du bruger flagesalt så knus det med.
  • Læg laksen i et fad med skindsiden nedad og fordel krydderierne over hele laksen. Fordel både tørret og frisk dild ovenpå også.
  • Pak hele fadet godt ind i film og stil laksen på køl i ca. 2 dage. Laksen skifter farve undervejs, smider en del væske og bliver mere fast.

Rævesovs

  • Pisk alle ingredienserne til rævesaucen sammen og smag til. Opbevar på glas i køleskab, hvor den holder en lille uge. Saucen er noget tyndere end den normale, men det er prisen for at undvære sukker og tilsætningsstoffer.

Noter

Jeg bruger fennikelfrø i min og dem kan du udelade, hvis du ikke er så vild med anissmagen.
Gravad laks med rævesovs - sukkerfri opskrift

Få hjælp og inspiration til sund livsstil

“Smukke billeder – tænderne løber voldsomt i vand og man får lyst til at afprøve dem alle”

Perfekt til Keto, Low Carb, LCHF og til dig der gerne vil spise sundt og lækkert!

Køb nu til 240,- (vejl. udsalgspris: 300,-): De bedste fra Madbanditten

0 kommentarer til “Gravad laks med rævesovs”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?