Kinesisk svinekød (char siu)

Denne opskrift på kinesisk svinekød i lækker BBQ-marinade smager afsindigt godt. Eller det smager ‘brutalt’, som en af de to teenagere ved bordet udbrød. At dømme efter mængden, der blev spist, er ‘brutalt’ positivt ment her.

Kinesisk svinekød à la BBQ (Char siu)

Marinaden tager æren for den gode smag her, og er du supertjekket, starter du også dagen før, og lader kødet ligge i marinaden længe.

Svinekød er lidt svært, synes jeg og det er ikke det, jeg spiser mest af. Men marineret på denne måde à la en god kinesisk (eller koreansk – hvad ved jeg, jeg har aldrig været nogle af stederne?) BBQ, smager det bare afsindigt godt. Normalt ville det indebære en del sukker. Her indebærer det et kompromis i sødemiddel. Man kan ikke få fuld plade på det hele.

Fordi kødet var så heftigt i smag, spiste vi bare letkogte broccoli til. Blomkålsris ville også have været et godt bud men køleskabet bød på broccoli.

Afhængigt af hvor fedt dit kød er, skal du regne med, at det smider en del væske og fedt. Det er derfor lidt svært med mængderne. Men har du rester, kan du jo bare bruge dem til morgenmad eller frokost.

Kinesisk svinekød i BBQ marinade (Char siu) - lækker sukkerfri opskrift

Kinesisk svinekød à la BBQ (char siu)

5 fra 1 stemme
Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
40 min

Ingredienser

 • 800 g svinekød med høj fedtprocent fx revelsben eller nakkefilet

Marinade

Tilbehør & drys

 • 600 g broccoli
 • 70 g forårsløg snittet
 • 1 rød chili snittet
 • sesamfrø til drys

Sådan gør du

Marinade (gerne dagen eller et par timer før)

 • Skær kødet i tern. Bruger du revelsben, skal du skære benene fra og kassere dem.
 • Rør marinaden sammen i en stor skål.
 • Put kødstykkerne heri og vend det hele godt sammen. Lad kødet marinere i nogle timer eller gerne til næste dag.

På dagen

 • Opvarm ovnen til 180 grader varmluft.
 • Fordel kødstykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir og steg kødet i ca. 25 minutter for nakkefilet og 35 minutter for revelsben, til det har taget farve.
 • Sæt gerne ovnen over på grill til sidst og giv kødet et par minutter, så det bliver småsprødt.
 • Fordel kødet (lad væsken blive tilbage) på et fad og drys med hakket forårsløg og chili og evt. lidt sesamfrø.
 • Server med letkogt broccoli eller blomkålsris.
Kinesisk svinekød i BBQ marinade (Char siu) - lækker sukkerfri opskrift

Få 7 dage gratis af MadbandittenPLUS

Få energiberegninger på alle opskrifter og egen favoritside og slip samtidig for forstyrrende annoncer.

Start gratis prøveperiode nu

 

14 kommentarer til “Kinesisk svinekød (char siu)”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. 5 stars
  Min mand var utrolig skeptisk, men han var VILD med dagens ret i paladset.
  Han fik ris og broccoli til, og jeg nøjedes med broccoli.

  En ny livret er kommet til! 😋

  Svar
 2. Afprøvede opskriften i weekenden – blev så lækkert! Men…jeg gav det kun 30min og synes det var lidt for tæt på tørstegt :( og det var endda en flot marmoretet nakkefilet.. Så til andre, vil jeg opfordre til at man tjekker kødet løbende.
  Næste gang vil jeg nøjes med 20-25 min og afslutte med grill.
  Marinaden var så lækker!

  Serverede det som en del af en slags pokébowl, med en masse snittede grøntsager og en god chilimayo-dressing ??

  Svar
  • Jeg tror, du har ret. Første gang lavede jeg den med revelsben og det passede meget godt men da jeg brugte nakkefilet, som er magrere, måtte jeg også sætte tiden ned. Må hellere lige opdatere opskriften :)

   Svar
 3. Glæder mig helt vildt til aftensmaden senere i dag! Et kg nakkefilet i tern har ligget i marinade siden i går. Er sikker på, det kommer til at smage brutalt ??

  Endnu et kg er klar til at blive lagt i marinaden i aften. For i morgen kommer min store teenager hjem og hun skal selvfølgelig også smage. Er spændt på hvilket udtryk, hun kan byde ind med ?️?

  Svar
  • Det var faktisk min første tanke, at jeg ville gøre det men da jeg surfede rundt efter inspiration, var der ikke en eneste opskrift, der foreslog det.

   Generelt synes jeg at synes, at alt plejer at blive bedre af langtidsstegning.

   Svar
  • Det er jo sådan Char Siu er. Fedtet giver smag og sprødhed. Men marinaden er superlækker og kan bruges til alt slags kød. Jeg har brugt en lignende til kylling, som jo også er helt mager, i årevis.

   Svar