Fladbrød med halloumi og yoghurtdressing

I denne opskrift på fladbrød med halloumi, aubergine og yoghurtdressing har jeg brugt den populært fathead pizzadej og så har jeg toppet det med krydret halloumi og aubergine og dryppet en lækker yoghurtdressing med urter over.

Fladbrød med halloumi, aubergine og yoghurtdressing

Det er den samme dej, jeg bruger til den tyrkiske pizza, til pølsehorn og til pizzasnegle. Og nu altså også til fladbrød.

Den krydrede halloumi og aubergine er virkelig dejlig topping, men vil du hellere have kød på, kan både kylling eller oksekød være virkelig lækkert også.

Hvis du ikke kender halloumi, er du gået glip af noget. Det er en cypriotisk fast ost, lavet på fåre- og gedemælk, som man kan stege eller opvarme, men som beholder sin struktur og sin faste konsistens. Som feta er den navnebeskyttet, men du kan finde kopier under navnet ‘grill-ost’, som er lavet med komælk. Den ægte er dog den bedste, synes jeg.

Fladbrød med halloumi og yoghurtdressing

Fladbrød med halloumi og yoghurtdressing

Udskriv Pin
2
|
30 min

Ingredienser

Fladbrød

  • 150 g revet mozzarella
  • 50 g flødeost naturel
  • 1 æg
  • 1 dl Pofiber
  • 0,5 tsk salt

Topping

  • 1 aubergine
  • 200 g halloumi
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk løgpulver
  • 2 tsk spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • 0,5 tsk paprika
  • 0,5 tsk salt
  • 2 spsk olivenolie

Yoghurtdressing med urter

  • 1 dl græsk yoghurt
  • hakkede, blandede krydderurter fx mynte, persille og oregano
  • 1 fed hvidløg revet
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 tsk olivenolie

Diverse

  • 2 håndfulde rucola
  • 0,5 rødløg i tern eller tynde skiver

Sådan gør du

Fladbrød

  • Opvarm ovnen til 200 grader.
  • Smelt flødeost og mozzarella i en gryde.
  • Tag gryden af varmen og rør resten af ingredienserne i.
  • Form dejen til 2 eller 4 fladbrød på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Bag i ca. 7-10 minutter, til brødene er gyldne.

Topping

  • Skær aubergine og halloumi i tern eller skiver.
  • Bland krydderierne sammen med olien i en bøtte eller frysepose og vend aubergine og halloumi i.
  •  Lad det gerne marinere i 30 minutter.
  • Fordel det i et ovnfast fad og sæt fadet i ovnen i ca. 20 minutter til aubergine og ost har fået farve. Rør gerne rundt undervejs.

Yoghurtdressing med urter

  • Hak krydderurterne og rør dem i græsk yoghurt sammen med hvidløg og olie, smag til med salt og peber.
  •  Fordel fyldet på fladbrødene og drys med lidt rucola.
Fladbrød med halloumi og yoghurtdressing

De bedste fra Madbanditten – kan forudbestilles nu ♥

Min nye bog, De bedste fra Madbanditten, indeholder opskriften på at få langvarig succes med en Low Carb-livsstil, hvad enten du ønsker et vægttab med Keto eller bare en sundere livsstil uden sukker og kornprodukter.

Læs mere her og forudbestil dit eksemplar: De bedste fra Madbanditten

0 kommentarer til “Fladbrød med halloumi og yoghurtdressing”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?