Blinis med laks, cremefraiche og rødløg

Blinis med laks, cremefraiche og rødløg er en virkelig nem og lækker forret eller appetizer til en hyggelig aften. I denne opskrift har jeg brugt en lidt alternativ blinis, nemlig en lavet af knoldselleri.

Blinis med laks, cremefraiche og rødløg

Jeg har altid elsket denne smagskombination. Den fede og salte røgede laks sammen med den fede cremefraiche og de let sød-bitre rødløg. En lillesmule dild på toppen og lidt friskkværnet peber og det rammer alle bliss points hos mig.

Der er masser af muligheder for at lave Low Carb blinis, og du kan selv vælge hvor Low Carb, du ønsker dem. Du kan lave denne opskrift, som nok er den mest kulhydratfattige eller du kan lave vaffel-blinis, som også er gode og meget kulhydratfattige.

Eller du kan lave en med grøntsager.

Jeg synes, den fungerer fint med knoldselleri eller pastinak. Det giver en god konsistens, synes jeg. Du kan også bruge blomkål men de bliver mere porøse, synes jeg. Personligt er jeg ikke og har aldrig været skræmt af rodfrugter, men jeg ved godt, de kan vække stærke følelser hos Low Carbere og derfor er det jo fint at der findes andre alternativer også.

Vi serverede dem for gæster i går og spiste 2 stk hver. Her til morgen spiste jeg tre til morgenmad. Det var altså en fin start – haha :)

Blinis med laks, cremfraiche og rødløg. Opskrift på lækker og nem forret.

Grøntsagsblinis med laks, cremefraiche og rødløg

Udskriv Pin
12 stk
|
45 min

Ingredienser

Blinis

  • 600 g knoldselleri eller pastinak
  • 1 løg finthakket
  • 2 æg
  • 2 spsk Pofiber kan udelades
  • salt og friskkværnet peber

Topping

  • 200 g røget laks
  • 100-150 g cremefraiche 38%
  • 1 lille rødløg finthakket
  • lidt friskklippet dild
  • friskkværnet peber

Sådan gør du

Blinis

  • Opvarm ovnen på 200 grader.
  • Skær skrællen af knoldselleri og riv resten groft på rivejern.
  • Hæld det i en skål og vend det sammen med løg, æg, Pofiber, salt og peber.
  • Fordel 'dejen' på en bageplade beklædt med bagepapir i små runde klatter. Saml dem med fingrene, så de bliver så ensartede i størrelse som muligt.
  • Bag dem i ovnen i ca. 10 minutter. Brug en spatel til at vende dem og bag dem yderligere 8-10 minutter på den anden side.
  • Tag ud og lad afkøle.

Servering

  • Ved servering anretter du blinis på et fad med røget laks, 1 tsk fed cremefraiche, lidt hakket rødløg, dild og friskkværnet peber.

Noter

TIP – eller ANTI-tip: Jeg lavede først mine blinis i vaffeljernet. Jeg brugte pandekagejernet i mit Tefal Snack Collection. Det fungerede ikke særligt godt, så jeg efterstegte dem derfor i ovnen, hvilket både var hurtigere og bedre. Så skulle du blive fristet til at finde jernet frem, kan du spare tiden.
Blinis med laks, cremfraiche og rødløg. Opskrift på lækker og nem forret.

De bedste fra Madbanditten – kan forudbestilles nu ♥

Min nye bog, De bedste fra Madbanditten, indeholder opskriften på at få langvarig succes med en Low Carb-livsstil, hvad enten du ønsker et vægttab med Keto eller bare en sundere livsstil uden sukker og kornprodukter.

Læs mere her og forudbestil dit eksemplar: De bedste fra Madbanditten

0 kommentarer til “Blinis med laks, cremefraiche og rødløg”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?