Madtærte med blomkålsbund

Det særlige ved denne opskrift på tærte er, at den er lavet med blomkålsbund. Jeg har længe været nysgerrig på, om blomkålspizzabunden kunne gå som tærtebund i en madtærte, og det satte jeg mig for at undersøge her.

Tærte med blomkålsbund

Jeg synes ellers, at man kan lave ret anstændige tærtebunde på Low Carb/Keto (se fx denne tærtebund), hvor jeg faktisk ikke tror, at ‘almindelige mennesker’ ville studse over forskellen, men her havde jeg lyst til at prøve noget andet.

Og det er vitterligt noget andet. Det er jo blomkål – haha! Men det smager superfint.

Bunden er dog lidt drilsk at have med at gøre, for den vil gerne hænge fast i formen. Jeg tror, det går nemmere med en form med glatte kanter og ikke rillede som min.

Jeg fyldte min blomkålstærte med bacon og rødløg, men det er jo kun fantasien, der sætter grænserne her.

Tærte med blomkålsbund - opskrifter på lækkert Keto-madtærte

Madtærte med blomkålsbund

Udskriv Pin
Madtærte med bund af blomkål er en spændende måde at spise tærte på.
4
|
40 min

Ingredienser

Blomkålstærtebund

 • 400 g blomkål
 • 75 g revet ost fx parmesan
 • 2 spsk pofiber
 • 2 æg
 • ½ tsk salt

Fyld

 • 4 æg
 • ½ dl cremefraiche 18-38%
 • 50 g revet ost
 • 100 g bacon gerne det i et helt stykke
 • 200 g frisk babyspinat
 • 1 rødløg
 • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

 • Opvarm ovnen til 225 grader.
 • Riv blomkålen fint på foodprocessoren.
 • Overhæld det med kogende vand og lad det trække i et minuts tid. Hæld vandet fra igennem en si. Pres det godt fra.
 • Kom blomkålen i et rent viskestykke og knug så meget væske ud som du kan, til blomkålen er næsten tør.
 • Bland blomkålen med de resterende ingredienser og fordel massen i en smurt tærteform (23 cm)
 • Forbag bunden i ca. 10-15 minutter, til den er gylden.
 • Sænk derefter temperaturen til 200 grader.
 • Skær baconen i tern og steg den sprød på en pande. Læg til side et øjeblik.
 • Kom spinaten på den varme pande med baconfedt og lad det akkurat falde sammen.
 • Skær løgene i både.
 • Pisk æggene sammen med cremefraiche, salt, peber og revet ost.
 • Fordel fyldet på tærtebunden og hæld æggemassen over.
 • Bag i ca. 20 minutter til æggemassen er stivnet.
 • Server fx med en god salat.

Tærte med blomkålsbund - opskrifter på lækkert Keto-madtærte Tærte med blomkålsbund - opskrifter på lækkert Keto-madtærte

De bedste fra Madbanditten – kan forudbestilles nu ♥

Min nye bog, De bedste fra Madbanditten, indeholder opskriften på at få langvarig succes med en Low Carb-livsstil, hvad enten du ønsker et vægttab med Keto eller bare en sundere livsstil uden sukker og kornprodukter.

Læs mere her og forudbestil dit eksemplar: De bedste fra Madbanditten

7 kommentarer til “Madtærte med blomkålsbund”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Øj, den lyder lækker og ret nem :-)
  Jeg var lige ved at købe et blomkål i søndags da jeg handlede men så havde jeg ikke lige nogen idé til anvendelsen så jeg lod det ligge.
  Jeg må i Kvickly igen :-)

  Svar
  • Jeg fik lavet tærten i aftes. Nøj, hvor smagte den godt :-)
   Der venter endnu et stykke til frokost inden ret længe og så blev der også lagt to stykker i fryseren.
   Den skal jeg helt sikkert lave igen :-)

   Svar
 2. Hej Jane

  Jeg skriver lige her – ved ikke om det er et passende sted :-) Jeg har været på dit ketoforløb de sidste 4 uger og tabt 8 kg og har fået rigtig mange andre gode ting med i købet – så dejligt! Jeg er dog på antidepressiver og den sidste uges tid begyndt at bliver svimmel på en måde som jeg plejer at få det hvis jeg glemmer at tage en pille. Ved du noget om samspillet mellem antidepressiver og keto, eller er det noget jeg skal høre lægen om?

  Mange hilsner
  Marianne

  Svar
  • Hej Marianne
   Er du opmærksom på saltindtaget? Jeg bliver supersvimmel, hvis jeg spiser for lidt salt. I hvert fald er det både gratis og ufarligt at teste. Rør 0,5-1 tsk salt ud i et glad vand og drik det og se om svimmelheden forsvinder inden for 15-20 min.

   Og ellers ja, så synes jeg bestemt du skal høre lægen ad. Jeg har faktisk også engang for tusinde år siden været på den type medicin og jeg husker tydeligt svimmelheden ved udtrapningen. Puh, det var drøjt!

   Og dejligt at du har været glad for kurset ❤️

   Svar
   • Ja, jeg synes faktisk det går ok med saltindtaget, men jeg kan jo tilføje ekstra og se om det giver noget. Jeg prøver også lige at høre lægen.

    Mh
    Marianne

    Svar
    • Hej Jane
     Jeg kontaktede min læge fordi jeg et par dage oplevede den svimmelhed som beskrevet ovenfor (den har heldigvis ikke være her et par dage nu). Hun ville tage en blodprøve for at tjekke mit natrium- og caliumniveau. Tallene viste sig at være fine. Hun tog dog også en urinprøve for at måle ketoner, og den viste et svar på +4. Hun skrev at jeg derfor skulle gå tilbage til at spise “normal kost”. Det gør mig selvfølgelig urolig at min læge siger det. Er det noget du har oplevet tidligere? Jeg er jo gald for at være på keto …

     Mh
     Marianne

     Svar
     • Hej igen
      Ketonstoffer i urin/blod er jo hele pointen i at spise Keto. Ketonstofferne er kroppens/hjernens alternative energikilde i fravær af kulhydraterne. Jeg tror, du vil have glæde af at genlæse materialet om ketose inde på medlemssiden (der ligger en intro-tekst i navigationsmenuen) og også gerne gå tilbage til uge 2 (ons + tors), hvor det også handlede om ketose og bl.a. det at måle i hhv. urin og blod.

      Læger opfatter ketonstoffer i urinen som et faresignal, fordi det kan det være hos især type 1 diabetikere, som ikke har nogen insulinproduktion og derfor kan risikerer at have tårnhøjt blodsukker samtidig med høje ketonstoffer (dog væsentligt højere end dine). Det er en tilstand, der hedder ketoacidose (og ikke ketose) og den kan ikke forekomme i den raske krop.

      Så svimmelheden synes jeg godt du må tage alvorligt. Men ketonstofferne i urinen behøver ikke bekymre dig.