Pork Belly

Pork belly (svineslag) marineret i lækker koreansk-inspirerert marinade og tilberedt i ovn giver simpelthen det lækreste kød. Fedtet og lækker BBQ-oplevelse. Husk godt med servietter ;-)

Pork belly med forårsløg og blomkålsris

Marinaden her giver virkelig stor smag til retten og kødet bliver supermørt og lækker.

Desværre er det lidt svært at opdrive svineslaget, især hvis man gerne vil have det økologisk, og lykkes det dig ikke, kan du bruge revelsben i stedet og skære benene af dem. Det fungerer lige så godt. De skal dog være godt tykke, da de svinder en del i tilberedningen.

Pork Belly - opskrift på marineret og langtidstilberedt svineslag

Pork Belly

Udskriv Pin
Koreansk-inspireret marinade og BBQ-stemning - mundvandsfremkaldende godt!
4
|
2 t

Ingredienser

  • 1 kg svineslag skåret i tern eller alternativt revelsben hvor benene er skåret fra
  • 1 fed hvidløg revet
  • 1 spsk ingefær revet
  • ½ dl sojasauce eller glutenfri tamari
  • 2 spsk mørk soya eller mere alm. soja/tamari
  • ¾ dl risvinseddike
  • 2 spsk sødning fx Sukrin Gold
  • 1 spsk sesamolie
  • 1 tsk salt
  • friskkværnet peber
  • ristede sesamfrø
  • forårsløg snittede
  • 1 portion blomkålsris eller letkogt broccoli

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 170 grader varmluft.
  • Bland alle ingredienserne sammen og kom det i en frysepose, kom kødet derned og bland det godt sammen. Lad kødet marinere i ca. 1 time.
  • Fordel kødet i et ovnfast fad og kom det i ovnen i ca. 45 minutter, til kødet er mørt, rør gerne rundt undervejs.
  • Drys med sesamfrø og forårsløg inden servering og server fx med blomkålsris eller letkogt broccoli.

Pork Belly - opskrift på marineret og langtidstilberedt svineslag

Den eneste Low Carb-kogebog, du behøver

Low Carb-Keto-LCHF. Kært barn har mange navne. Få styr på forskellene og få samtidig 120 af mine bedste opskrifter til alle dagens måltider. Perfekt til at lave ugens madplan og tage med i køkkenet

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

4 kommentarer til “Pork Belly”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




    • Den mørke er lidt tykkere i konsistensen og lidt kraftigere i smagen. Men du kan fint bruge den almindelige :)

      Svar