Grøn karry med kylling

Grøn karry med kylling er jo en favorit fra thai-køkkenet. Den er ganske stærk, men du kan justere smagen, så den passer til dine smagsløg.

Grøn karry med kylling

Vi har rejst meget i Thailand og det pudsige er, at den grønne karry faktisk ikke er den, jeg har spist mest af derude. I stedet har jeg især spist panang curry og rød karry og ind imellem også massaman curry.

Men jeg gik lige fotoarkivet igennem og fandt da også denne, som jeg spiste på øen Koh Jum for nogle år siden. Den var så stærk, at jeg næsten ikke kunne komme igennem den.

Gud, hvor jeg dog savner at holde ferie på den måde.

Low Carb i Thailand - kan det overhovedet lade sig gøre. Se her hvad du spiser, hvis du vil spise low carb i Thailand

Grøn karry med smæk på smagen

Jeg tror man siger, at den røde karry er den stærkeste, men jeg oplever altså, at den grønne virkelig får både næse og øjne til at løbe. Måske er det et tilfælde.

Min opskrift her blev også pænt stærk. Jeg bruger thailandsk karrypasta (købt enten i Thailand og hjembragt eller i et thai supermarked), og der er altså smæk på smagen.

Men der er jo ikke noget i vejen for, at man lige kan mærke, at man lever ?

Når man lige ser bort fra den løbende næse, var det dejlig, nem og varmende hverdagsmad.

Grøn karry med kylling - lækker opskrift på grøn karry

Grøn karry med kylling

Udskriv Pin
En favorit fra thai-køkkenet. Den er ganske stærk, men du kan justere smagen, så den passer til dine smagsløg.
2
|
30 min

Ingredienser

  • 300 g kyllingebryst
  • 1 fed hvidløg finthakket
  • 2 spsk grøn karrypasta
  • 1 dåse/400 ml kokosmælk
  • 2 dl kyllingebouillon meget gerne hjemmelavet
  • 1 citrongræs halveret
  • 5 limeblade
  • 200 g aubergine i tern eller skiver
  • 100 g grønne bønner
  • 100 g bambusskud
  • 100 g champignon i kvarte
  • fish sauce
  • evt. en smule sødning
  • kokosolie til stegning
  • 1 lime
  • 1 portion blomkålsris
  • thai basilikum eller koriander til servering

Sådan gør du

  • Skær kyllingen i tern og sæt til side.
  • Varm kokosolie op i en gryde og sauter hvidløget heri.
  • Tilsæt grøn karry pasta og svits i et minuts tid, til det begynder at dufte.
  • Hæld kokosmælk og bouillon på og kom citrongræs og limeblade i.
  • Tilsæt aubergine, champignon og kylling og lad det koge op. Skru herefter ned og lad retten simre i ca. 10-15 minutter ved middel/lav temperatur.
  • Tilsæt bønner og bambusskud og lad det simre med i et par minutter inden servering.
  • Smag til med fish sauce, evt. sødning og limesaft.
  • Server med blomkålsris og thai-basilikum eller koriander.

Grøn karry med kylling - lækker opskrift på grøn karry

Trænger du til en frisk start?

Få masser af inspiration til sunde, nemme og velsmagende retter med min nye bog.

Perfekt til dig, der spiser Keto, Low Carb eller som bare gerne vil undgå sukker og mel.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

0 kommentarer til “Grøn karry med kylling”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?