Harissa (hjemmelavet chilipasta)

Harissa er en stærk, nordafrikansk chilipasta, som er en fantastisk smagsgiver i mange forskellige slags retter. Jeg bruger den både i marinader og i gryderetter. Og nu kan du lave din egen.

Harissa – hjemmelavet og fuld af smag

Okay indrømmet, jeg køber som regel bare harissa, og jeg har altid et glas stående i køleskabet. Når jeg bruger det i opskrifter, som fx den lækre harissa-kylling eller den krydrede oksegryde, er der altid nogle, der spørger hvor man køber det, eller som ikke kan finde det. Og derfor skal vi da have en plan B: Nemlig en opskrift på hjemmelavet harissa.

Ofte foreslår jeg i øvrigt Sambal Oelek som et fint alternativ. Den virker til at være nemmere at finde.

Men har du mod på at kaste dig ud i et lille gør-det-selv-projekt, kan du altså lave din egen chilipasta derhjemme også.

Harissa - opskrift på hjemmelavet harissa

Harissa (hjemmelavet chilipasta)

Udskriv Pin
Stærk, nordafrikansk chilipasta, som er en fantastisk smagsgiver i marinader og gryderetter.
1 glas
|
10 min

Ingredienser

  • 2 tsk spidskommen
  • 1 stor tsk koriander
  • ½ tsk kommen kan udelades
  • 2 fed hvidløg
  • ½ tsk røget paprika
  • 5 friske røde chili jeg brugte bare de almindelige fra supermarkedet
  • 1 spsk eddike eller citronsaft
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk koncentreret tomatpuré
  • 1 tsk salt

Sådan gør du

  • Skær chilierne i mindre stykker og fjern evt. kerner og lameller, hvis du ikke vil have det så stærkt.
  • Blend alle ingredienserne sammen med en stavblender eller kom det i foodprocessoren,
  • Smag til.
  • Sørg for at overfladen er dækket af olie og opbevar i et lukket glas i køleskab. Så øger du holdbarheden.

De bedste fra Madbanditten – kan forudbestilles nu ♥

Min nye bog, De bedste fra Madbanditten, indeholder opskriften på at få langvarig succes med en Low Carb-livsstil, hvad enten du ønsker et vægttab med Keto eller bare en sundere livsstil uden sukker og kornprodukter.

Læs mere her og forudbestil dit eksemplar: De bedste fra Madbanditten

2 kommentarer til “Harissa (hjemmelavet chilipasta)”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




    • Hvis overfladen er dækket af olie, ret længe. Men du er ikke i tvivl, når den ikke kan holde sig længere. Da vil den have mug på overfladen.

      Svar