Mozzarellakugler

Mozzarellakugler er en form for Keto junkfood. Snasket og fedtet men stadig med få kulhydrater. Og disse små næsten-sprøde kugler med ost i midten smager altså pragtfuldt!

Mozzarellakugler – snasket Keto Junkfood

Kan du komme på et tidspunkt, hvor du bare har lyst til et eller andet snasket og har tænkt, hvad pokker det kan være, hvis du skal lykkes med at holde kulhydratindtaget lavt?

Disse mozzarellakugler kan blive din redning!

Men hør lige. Jeg har det altså lidt sådan, at junk er junk. Ligesom kage også er kage, uanset ingredienserne. Det er i den sunde hverdagskost, man skal hente sine sundhedsfordele. Engang imellem, når man ønsker at spise et eller andet junket, og man ikke vil gå på kompromis med sin kulhydratfattige kost, så kommer denne slags opskrifter ind i billedet.

Jeg er lidt gammeldags på den måde :)

Men hop nu ned til opskriften på mozzarellakugler under billedet.

Mozzarellakugler - opskrift på Keto junkfood

Mozzarellakugler

Udskriv Pin
20 styk
|
20 min

Ingredienser

  • 2 kugler frisk mozzarella
  • 1-2 æg sammenpisket
  • flæskesvær de tørre, puffede - fx Kims flæskesvær, knust til rasp
  • 1 tsk løgpulver
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk salt
  • friskkværnet peber
  • olie til fritering fx smagsneutral kokosolie

Sådan gør du

  • Bræk mozzarellaen i mindre stykker.
  • Lav 'rasp' af flæskesvær ved at blende dem i foodprocessor eller ved at knuse dem på anden vis.
  • Bland rasp sammen med krydderierne.
  • Vend mozzarellastykkerne i ægget og derefter i rasp.
  • Varm olien op i en lille gryde eller fritøse, til den er ca. 175 grader varm.
  • Friter kuglerne til de er gyldne af et par omgange. Kom ikke for mange i på en gang, så falder temperaturen for meget.
  • Server fx med tomatsauce eller chilimayo.

Mozzarellakugler - opskrift på Keto junkfood

Trænger du til en frisk start?

Få masser af inspiration til sunde, nemme og velsmagende retter med min nye bog.

Perfekt til dig, der spiser Keto, Low Carb eller som bare gerne vil undgå sukker og mel.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

14 kommentarer til “Mozzarellakugler”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




    • Godt du spørger – jeg har lige rettet det i opskriften, for det er nemlig vigtigt at det er de ‘puffede’ flæskesvær, altså dem der er uden fedtkant. De bliver meget nemmere til rasp.

      Svar
  1. Nøjjj de ser lækre ud – de skal prøves?
    Hvad er det for en tomatsauce??? Har kigget lidt på hjemmesiden men har ikke fundet den endnu…

    Svar
    • Jeg bruger bare en helt almindelig købetomatsovs. Hvis jeg har viiiiirkelig god tid kan jeg sagtens finde på at lave min egen men helt ærligt, er der ikke stor forskel..

      Svar
  2. Du bliver bare ved med at komme med lækre opskrifter . Jeg tror at vi får mere lækkert mad end før vi sprang på keto , Disse vil jeg prøve med chili ?? og i aften vil jeg nyde en kokosmacron til kaffen også fra dig . Så tusind tak ??

    Svar
    • Ja det er dejligt med al den lækre mad, ikke? Helt modsat hvad der normalt sker, når man lægger kosten om :)

      Svar
    • Uh det ved jeg ikke rigtigt. Jeg havde ikke tænkt at de skulle spises som måltid. Men som hovedmåltid ville jeg nok dele den i 2-3 portioner og spise en grøn salat til :)

      Svar
  3. Hej Jane
    Hvordan kunne du mon vide, at det var lige nøjagtigt sådan en gang snask, jeg trængte til i dag? ?

    Skal der være så meget olie i gryden, at kuglerne kan svømme uden at ramme bunden? Eller kan man nøjes med en cm eller to og så vende dem undervejs? Så sætter ‘raspen’ sig måske fast i bunden ?

    Jeg overvejer at prøve at snige en jalapenos ind i en sprække i osten. Er det noget, du har erfaring med?

    God weekend ❤️

    Svar
    • Du kan sagtens vende dem undervejs. Og megalækker idé med jalapeno! Det vil jo kun gøre dem lækrere!❤️❤️

      Svar