Malaysisk gryderet med kylling og peanutbuttersovs

Malaysisk gryderet med kylling og lækker sovs med lækker smag smag af peanutbutter og kokosmælk. Retten er krydret men ikke stærk, så alle i familien kan spise med.

Malaysisk gryderet med kylling og peanutbuttersovs

Denne malaysiske gryde er inspireret af Satay-spydene, der serveres med den lækre peanutbutterdip. Det er mine børns favorit, når vi har rejst i Asien.

Her er den lavet som gryderet med en dejlig sauce med kokosmælk og peanutbutter.

Jeg har brugt kyllingelår, men du kan fint bytte dem ud til brystfilet eller inderfileter.

Nap opskriften på denne lækre malaysiske gryderet herunder.

Malaysisk gryderet med kylling og peanubuttersovs

Malaysisk gryderet med kylling og peanutbuttersovs

Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
30 min

Ingredienser

Sådan gør du

  • Brun kyllingelårene godt af i lidt kokosolie i en gryde og læg til side.
  • Kom lidt ekstra kokosolie i gryden og sauter løg og hvidløg, til de er klare i farven.
  • Tilsæt revet ingefær og steg i et øjeblik.
  • Tilsæt krydderierne og svits dem af, til de begynder at dufte.
  • Hæld bouillon, kokosmælk, fishsauce, soja/tamari og peanutbutter på og kog op.
  • Læg kyllingelårene tilbage i sovsen.
  • Skru ned for blusset og lad retten simre i ca. 20-25 minutter, til kyllingen er gennemstegt.
  • Smag til med limesaft, salt, peber og sødning.
  • Server med blomkålsris og letdampet broccoli.
Malaysisk gryderet med kylling og peanutbuttersauce - skøn, krydret gryderet

Få 7 dage gratis af MadbandittenPLUS

Få energiberegninger på alle opskrifter og egen favoritside og slip samtidig for forstyrrende annoncer.

Start gratis prøveperiode nu

 

8 kommentarer til “Malaysisk gryderet med kylling og peanutbuttersovs”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Tak for endnu en lækker opskrift! ??? Hvor mange kolhydrater og kalorier er per portion? Den smagte så godt, ligesom alle dine opskrifter!!

    Svar
  2. Kære Jane. Tidligere ved jeg, at du var meget begejstret for Santa Maria Creamy Kokosmælk, ligesom jeg var, men jeg synes, at den er svær at finde til salg nogen steder, og tilfældigt er jeg nu stødt på “Kokobio” økologisk kokosmælk, sælges online af et dansk firma. Den findes godt nok foreløbig kun i 1 liters kartoner, men jeg er faktisk blevet meget glad for den. Den er måske ikke såååå “creamy” men man kan ligesom røre den sammen, så den bliver ret ensartet i konsistensen. Jeg hælder den på et patentglas, og har den stående i køleskabet, og får den brugt på 4-5 dage typisk. Måske du allerede kender den, og hvis ikke, så er tippet hermed givet videre ;-) Håber, at det er en ok kommentar, da vi jo nok er mange, som bruger en hel del kokosmælk jævnligt. Bedste hilsener

    Svar
    • Årh hvor fint. Jeg er helt begejstret for Änglamarks kokosmælk, som også laves i små kartoner. Den har den fineste smag og konsistens, synes jeg. Og så Irmas den økologiske i dåse, når jeg skal bruge meget kokoscreme. Den er virkelig vild også ❤️

      Svar
  3. Hej Jane
    Først en stor tak for alle dine lækre opskrifter ?
    Jeg har lige givet mig i kast med denne sag, men har vist fejlet et eller andet sted! Smagen fejler bestemt ikke noget, men er det ikke meningen at sovsen skal tykne bare en lille smule?? Min er tynd som vand ??

    Vh, Charlotte

    Svar
      • Ok… Men tynd som vand eller ej, så er det bestemt ikke sidste gang jeg laver den opskrift. Det smagte fantastisk…Tak?❤️

        Svar
        • Hej Charlotte og Jane

          Jeg har lavet den i aften, og hos mig er den også helt tynd ?
          Tror jeg vil nøjes med det tykke af kokosmælken næste gang, så der ikke kommer så meget vand. Måske det hjælper ?‍♀️

          Svar