Malaysisk gryderet med kylling og lækker sovs med lækker smag smag af peanutbutter og kokosmælk. Retten er krydret men ikke stærk, så alle i familien kan spise med.
Malaysisk gryderet med kylling og peanutbuttersovs
Denne malaysiske gryde er inspireret af Satay-spydene, der serveres med den lækre peanutbutterdip. Det er mine børns favorit, når vi har rejst i Asien.
Her er den lavet som gryderet med en dejlig sauce med kokosmælk og peanutbutter.
Jeg har brugt kyllingelår, men du kan fint bytte dem ud til brystfilet eller inderfileter.
Nap opskriften på denne lækre malaysiske gryderet herunder.
MALAYSISK GRYDERET MED KYLLING OG PEANUTBUTTERSAUCE
4 PERSONER
- 8 kyllingelår ca. 1 kg
- 1 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, revet
- 1 spsk ingefær, revet
- 1 tsk chiliflager
- 1 tsk stødt koriander
- 2 tsk spidskommen
- 1 tsk gurkemeje
- 2 spsk fish sauce
- 1 spsk sojasauce eller glutenfri Tamari
- evt. en smule sødning
- 2 spsk peanutbutter smooth (den fra Urtekram er to die for!)
- 1 dåse kokosmælk (400 ml)
- 2 dl bouillon, fx kyllingebouillon
- saften fra 1-2 lime
- kokosolie til stegning
- salt og friskkværnet peber
TILBEHØR
- blomkålsris
- letdampet broccoli
SÅDAN
2. Kom lidt ekstra kokosolie i gryden og sauter løg og hvidløg, til de er klare i farven.
3. Tilsæt revet ingefær og steg i et øjeblik.
4. Tilsæt krydderierne og svits dem af, til de begynder at dufte.
5. Hæld bouillon, kokosmælk, fishsauce, soja/tamari og peanutbutter på og kog op.
6. Læg kyllingelårene tilbage i sovsen.
7. Skru ned for blusset og lad retten simre i ca. 20-25 minutter, til kyllingen er gennemstegt.
8. Smag til med limesaft, salt, peber og sødning.
9. Server med blomkålsris og letdampet broccoli.
Kære Jane. Tidligere ved jeg, at du var meget begejstret for Santa Maria Creamy Kokosmælk, ligesom jeg var, men jeg synes, at den er svær at finde til salg nogen steder, og tilfældigt er jeg nu stødt på “Kokobio” økologisk kokosmælk, sælges online af et dansk firma. Den findes godt nok foreløbig kun i 1 liters kartoner, men jeg er faktisk blevet meget glad for den. Den er måske ikke såååå “creamy” men man kan ligesom røre den sammen, så den bliver ret ensartet i konsistensen. Jeg hælder den på et patentglas, og har den stående i køleskabet, og får den brugt på 4-5 dage typisk. Måske du allerede kender den, og hvis ikke, så er tippet hermed givet videre 😉 Håber, at det er en ok kommentar, da vi jo nok er mange, som bruger en hel del kokosmælk jævnligt. Bedste hilsener
Årh hvor fint. Jeg er helt begejstret for Änglamarks kokosmælk, som også laves i små kartoner. Den har den fineste smag og konsistens, synes jeg. Og så Irmas den økologiske i dåse, når jeg skal bruge meget kokoscreme. Den er virkelig vild også ❤️
Hej Jane
Først en stor tak for alle dine lækre opskrifter 😋
Jeg har lige givet mig i kast med denne sag, men har vist fejlet et eller andet sted! Smagen fejler bestemt ikke noget, men er det ikke meningen at sovsen skal tykne bare en lille smule?? Min er tynd som vand 🤣🤔
Vh, Charlotte
Det er svært at sige. Min var ikke vand men heller ikke opbagt-sovs-tyk men sådan et sted der imellem..
Ok… Men tynd som vand eller ej, så er det bestemt ikke sidste gang jeg laver den opskrift. Det smagte fantastisk…Tak😁❤️