Madbanditten

LCHF - Madbanditten
  • Om mig
    • Lær mig at kende
    • Kontakt
    • Mission Statement
    • Om Madbanditten og reklamepolitik
    • Privatlivspolitik
    • Foredrag
      • Eventkalender
      • Hvad handler mine foredrag om?
  • Bøger
    • Keto på 4 uger
    • KETO – Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt
    • Sådan taber du dig (e-bog)
    • 5 hemmeligheder til vægttab med Keto (e-bog)
    • STRIKS LCHF – en praktisk guide (e-bog)
    • Low Carb Vegetar (e-bog)
    • MADGLAD – lær dit barn at elske rigtig mad
    • LCHF året rundt
    • LCHF – SPIS DIG MÆT & GLAD
    • LCHF – BRØD & KAGER
    • MÆT & SLANK – med LCHF
    • Madbandittens juleopskrifter (e-bog)
    • SHOP
    • International publications
  • Opskrifter
    • Keto opskrifter – Striks LCHF
    • Morgenmad
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Brød
    • Dejlige drikkevarer
    • Juice – greenies – smoothies
    • Kager
    • Desserter
    • Is-opskrifter
    • Lækkerier
    • Juleopskrifter
    • Nytårsmenu
  • Kickstart
  • KETO
    • Keto bøger
    • Kickstart
    • Keto vægttab: Resultater og billeder
    • Hvad er KETO?
    • Begynderguide til KETO
    • KETO vægttab
    • KETO Living
    • Forskellige typer KETO
    • Keto og kaffe
    • Keto og antiinflammatorisk kost
    • Keto uden mælkeprodukter
    • Keto og sødemidler
    • Keto og alkohol
    • Keto og frugt
    • KETO og kolesterol
    • Keto og sygdomme
    • Keto kostplan – kostplan til striks LCHF og ketose
    • Carnivore Diæten
    • Ketogen diæt til epilepsi
    • KETO produkter
    • KETO bøger og vægttabsforløb
    • KETO kildeliste
  • KETO madplan
  • Alt om Keto på 1 side
  • LCHF
    • Hvad er LCHF?
    • Forskellige typer LCHF
    • LCHF og overgangsbesvær
    • LCHF indkøbsliste
    • Gode LCHF-produkter
    • LCHF – fedt og kolesterol
    • Hvad er kolesterol?
    • Videnskabelige studier om LCHF
    • LCHF – generelle spørgsmål
    • Må jeg spise (….) på LCHF?
    • LCHF og fertilitet, graviditet og amning
    • Maveproblemer
      • Fordøjelse og maveproblemer
    • Videoføljeton
    • LCHF og træning
    • Udstyr
  • Vægttab
    • LCHF og vægttab
    • LCHF og ketose
    • Derfor taber du dig ikke…
    • STRIKS LCHF – ketogen LCHF
    • Gode tip til et varigt vægttab
  • Sukkerfri
    • Bliv sukkerfri!
    • 100% sukkerfri – en personlig historie
    • Hvad sker der, når vi spiser sukker?
    • Sødemidler
Hjem » Opskrifter » Dessert » Crème Brûlée

Crème Brûlée

26. december 2020 af Jane Faerber Skriv kommentar

Crème Brûlée - opskrift på den lækre franske dessert uden sukker

Crème brûlée er en af mine absolutte favoritdesserter fra det franske køkken og en, jeg har lavet et utal af gange. De sidste par år er den røget i glemmebogen, så her trækker vi den op igen – endda i en opskrift uden sukker.

Crème Brûlée uden sukker

På mange måder er Crème Brûlée jo den perfekte Low Carb-dessert. Den er fyldt med æggeblommer og piskefløde og det største problem er sukkerindholdet.

Denne opskrift på Crème Brûlée er sukkerfri. Der kan være flere grunde til at lave sin dessert sukkerfri og det vil jeg slet ikke gøre mig til dommer over.

Jeg vil dog sige, at jeg ikke serverer den sukkerfri variant her til mine gæster. Jeg laver den med helt almindeligt sukker og lever lykkeligt med det, men det er selvfølgelig et personligt valg.

Et kompromis, jeg tror, man fint kunne slippe afsted med er også at bruge alternativ sødning i selve cremen men karamellisere med ægte sukker på toppen.

Vil du lave Crème Brûlée uden sukker, kan du bruge opskriften herunder billedet.

Crème Brûlée - opskrift på den lækre franske dessert uden sukker

CRÈME BRÛLÉE – 4 PERSONER

  • 4 dl piskefløde
  • 4 æggeblommer
  • 50 g sødning, fx Sukrin Gold (reklamelink)
  • 1/2-1 vaniljestang
  • 1 knsp salt
  • Fx Sukrin Gold til karamellisering

SÅDAN

1. Opvarm ovnen til 110 grader almindelig ovn.

2. Pisk æggeblommer og sødning godt sammen.

3. Varm fløden op med salt, vaniljekorn og vaniljestang, til den når 90 grader.

4. Tag fløden af og hæld den lidt ad gangen i æggesnapsen. Pisk det godt sammen.

5. Hæld massen tilbage i gryden og varm op til 80 grader. Det er vigtigt, at det ikke bliver for varmt, for så gryner massen og skiller. Den må endelig ikke koge!!

6. Lad massen køle af i ca. 30 minutter til stuetemperatur.

7. Fjern skummet på toppen med en ske.

8. Hæld massen i 4 ovnfaste skåle.

9. Bag cremen i 40-60 minutter. Cremen skal være fast, når du tager den ud, men må gerne blævre lidt, når du skubber til den.

10. Stil skålene på køl til dagen efter eller mindst i et par timer.

11. Drys sukrin gold/sukker på hver og karamelliser med en gasbrænder. Sørg for at flytte brænderen hele tiden så det ikke brænder og bliver bittert. Gør det evt. over et par gange for at styre varmen bedre.

12. Server som de er eller fx med lidt bær eller andet.

Hvad brænder man sin Crème Brûlée med?

Du skal bruge en gasbrænder (reklamelink). Det kan virke lidt voldsomt at stå der med åben ild på festaftenen men samtidig er imponeringsfaktoren jo temmelig stor.

Jeg foreslår at den, der har drukket mindst alkohol, står for brændingen. Stay safe, du ved!

Crème Brûlée – holdbarhed og frysning

Du kan sagtens lave dine Crème Brûlée’er flere dage i forvejen og bare opbevare dem i køleskab. De kan også fryses.

På serveringsdagen tager du dem op – lader dem tø op, hvis de har været frosset – og før servering brænder du sukkeret på toppen.

Mere energi og vægttab uden sult?

Giv Keto et ærligt skud i 4 uger og mærk selv, hvor godt det føles at have en fedtforbrændende krop🔥

Start her: Keto på 4 uger

Måske vil du også læse

  • Jordbær med chokolade og kokosHvad kan man dele ud i stedet for flødeboller?
  • Farvel 2016 - en slags Året der gik i mit liv.Farvel 2016 – her er nogle af højdepunkterne fra mit år!
  • Godt nytår! - Madbandittens nytårstale 2015Madbandittens nytårstale 2015
  • Nytårsmenuen 2012

Skrevet i: Dessert, Nytår

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  • Følg mig på Facebook
  • Følg mig på Instagram
  • Følg mig på Twitter
  • Følg mig på Pinterest
Jane Faerber
OM MIG • KONTAKT • BØGER
Jeg hedder Jane, og det er mig, der blogger her på Madbanditten. Udover at blogge skriver jeg bøger og holder foredrag. Alt sammen om mad og sundhed og livet ind imellem.

TILMELD NYHEDSBREV OG MODTAG E-BOGEN FOR 0 KR

signup

KETO MADPLAN

keto

KICKSTART – ONLINE KURSUS

keto

BØGER OM KETO

keto

FØLG MED PÅ BLOGLOVIN

Follow

Emner på bloggen

© Madbanditten 2014 All rights reserved
logo
  • Om mig
    • Lær mig at kende
    • Kontakt
    • Mission Statement
    • Om Madbanditten og reklamepolitik
    • Privatlivspolitik
    • Foredrag
      • Eventkalender
      • Hvad handler mine foredrag om?
  • Bøger
    • Keto på 4 uger
    • KETO – Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt
    • Sådan taber du dig (e-bog)
    • 5 hemmeligheder til vægttab med Keto (e-bog)
    • STRIKS LCHF – en praktisk guide (e-bog)
    • Low Carb Vegetar (e-bog)
    • MADGLAD – lær dit barn at elske rigtig mad
    • LCHF året rundt
    • LCHF – SPIS DIG MÆT & GLAD
    • LCHF – BRØD & KAGER
    • MÆT & SLANK – med LCHF
    • Madbandittens juleopskrifter (e-bog)
    • SHOP
    • International publications
  • Opskrifter
    • Keto opskrifter – Striks LCHF
    • Morgenmad
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Brød
    • Dejlige drikkevarer
    • Juice – greenies – smoothies
    • Kager
    • Desserter
    • Is-opskrifter
    • Lækkerier
    • Juleopskrifter
    • Nytårsmenu
  • Kickstart
  • KETO
    • Keto bøger
    • Kickstart
    • Keto vægttab: Resultater og billeder
    • Hvad er KETO?
    • Begynderguide til KETO
    • KETO vægttab
    • KETO Living
    • Forskellige typer KETO
    • Keto og kaffe
    • Keto og antiinflammatorisk kost
    • Keto uden mælkeprodukter
    • Keto og sødemidler
    • Keto og alkohol
    • Keto og frugt
    • KETO og kolesterol
    • Keto og sygdomme
    • Keto kostplan – kostplan til striks LCHF og ketose
    • Carnivore Diæten
    • Ketogen diæt til epilepsi
    • KETO produkter
    • KETO bøger og vægttabsforløb
    • KETO kildeliste
  • KETO madplan
  • Alt om Keto på 1 side
  • LCHF
    • Hvad er LCHF?
    • Forskellige typer LCHF
    • LCHF og overgangsbesvær
    • LCHF indkøbsliste
    • Gode LCHF-produkter
    • LCHF – fedt og kolesterol
    • Hvad er kolesterol?
    • Videnskabelige studier om LCHF
    • LCHF – generelle spørgsmål
    • Må jeg spise (….) på LCHF?
    • LCHF og fertilitet, graviditet og amning
    • Maveproblemer
      • Fordøjelse og maveproblemer
    • Videoføljeton
    • LCHF og træning
    • Udstyr
  • Vægttab
    • LCHF og vægttab
    • LCHF og ketose
    • Derfor taber du dig ikke…
    • STRIKS LCHF – ketogen LCHF
    • Gode tip til et varigt vægttab
  • Sukkerfri
    • Bliv sukkerfri!
    • 100% sukkerfri – en personlig historie
    • Hvad sker der, når vi spiser sukker?
    • Sødemidler