Lakserillette med edamamepuré

Denne opskrift på lakserillette kan både bruges som en lækker forret eller en lækker, opgraderet frokost. Den er fyldt med smag og fedme, hvilket betyder, at ganske lidt virkelig tilfredsstiller meget.

Lakserillette med rygeost

I denne opskrift på lakserillette har jeg brugt rygeosten fra Meyers.  Den er meget federe og væsentligt mere rund og cremet end de andre på markedet, og det gør virkelig noget for smagen og konsistensen. Jeg købte den i Irma, hvis det kan hjælpe.

Men ellers kan de andre selvfølgelig også bruges.

Lækker forret med laks

Den let sødlige edamamepuré, som ligger under laksen, giver et virkelig dejligt modspil til den fede rillette.

Det ser festligt ud at anrette hele herligheden på fx et lille stykke vaffel/chaffel eller måske en lille blinis. Men jeg synes også godt, det kan undværes, så man bare anretter edamamemosen direkte på tallerkenen og lakserilletten ovenpå.

Det er lidt en smagssag.

Men lad os tage hul på denne lækre opskrift på lakserillette.

Flere lækre opskrifter på gæstemad, besøg nytårsopskrifterne her: Nytårsopskrifter

Lakserillette med edamamos - opskrift på dejlig forret eller frokost

Lakserillette med edamamepuré

Udskriv Pin
6
|
20 min

Ingredienser

  • 200 g varmrøget laks brækket i mindre stykker
  • 100 g koldrøget laks skåret i små tern
  • 2 spsk rygeost gerne den fra Meyers på 20%
  • 2 spsk cremefraiche 38%
  • 3 spsk mayonnaise
  • 1 spsk Dijonsennep
  • 2 spsk hakket dild
  • 100 g fennikel til pynt/knas ovenpå

Edamamepure

  • 300 g edamamebønner uden skal
  • 2 spsk cremefraiche 38%
  • 2 spsk olivenolie
  • citronsaft
  • salt og friskkværnet peber
  • vafler/chafler/blinis eller andet at servere på

Sådan gør du

  • Rør rygeost og cremefraiche godt sammen.
  • Tilsæt resten af ingredienserne og smag til.

Edamamepure

  • Optø edamamebønnerne og blend dem til en cremet mos med cremefraiche og olie og smag til med salt og peber og citronsaft.
  • Snit fennikel helt fint på et mandolinjern og læg det i isvand.
  • Anret edamamemosen på vaffel/chaffel/blinis eller direkte på tallerken og fordel lidt lakserillette og fennikel ovenpå. Drys med ekstra dild før servering.
Lakserillette - opskrift på rillette af laks - skøn forret eller frokost

Få hjælp og inspiration til sund livsstil

“Smukke billeder – tænderne løber voldsomt i vand og man får lyst til at afprøve dem alle”

Perfekt til Keto, Low Carb, LCHF og til dig der gerne vil spise sundt og lækkert!

Køb nu til 240,- (vejl. udsalgspris: 300,-): De bedste fra Madbanditten

2 kommentarer til “Lakserillette med edamamepuré”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




    • Hov nej kun ovenpå. Jeg kan godt se, det var nemt at misforstå, så jeg har lige opdateret det i opskriften. Tak :)

      Svar