Kære Dagbog… (afsnit 3)

Jeg forsøger her at holde kadencen og ikke lade der gå 5 måneder mellem opdateringer længere. Lad mig derfor byde velkommen til endnu en omgang Kære Dagbog. Denne gang byder jeg på en glad blanding af sniksnak og alvor.

Du kan også læse afsnit 1 og afsnit 2, hvis du vil have kronologien med.

Grinchen

Jeg er ikke den store juleperson. Det ved du godt, hvis du har læst med længe. Stod det til mig, kunne vi fint springe det over og hoppe direkte til nytårsaften, som jeg til gengæld elsker.

Min familie, som ELSKER jul, kalder mig Grinchen, men så slemt synes jeg nu ikke, det er. Jeg synes bare, det er sådan blaaah. Julemad siger mig ikke det store og det der gaveræs, synes jeg er helt skørt.

Men demokratiet bestemmer og jeg bøjer mig for flertallet.

Jeg glæder mig dog til juleferie og til forhåbentlig at holde lidt fri.

Juleferien i år bliver lidt speciel, for Søren fylder 50 år 1. juledag. Noget, han har virkelig meget krise over. Som om han ikke var hårdt nok ramt af Coronakrisen, den stakkels mand.

Hvis jeg er bare i tilnærmelsesvist så god form, som han er, når jeg bliver 50, vil jeg være meget taknemmelig.

Nye briller – brilletraume

Jeg har fået nye briller. De er meget rarere at have på end mine gamle briller. Til gengæld ligner jeg lidt Harry Potters mormor, og det skal jeg lige vænne mig til, kan jeg mærke.

Kære dagbog afsnit 3

Andre end mig, der har et kæmpe brilletraume fra dengang man var tvunget til at gå med store grimme briller i en alt for ung og sårbar alder? Suk…

Heldigvis har begge mine børn arvet Sørens supersyn, men jeg fedter rundt med linser og to forskellige slags briller.

At ens syn er dårligt er i forvejen en dårlig aftale, men at det forringes med alderen er simpelthen verdens dårligste aftale.

Dagen efter jeg havde fået min nye briller, fik jeg en kæmpe blodansamling i det ene øje. Så nu er jeg tvunget til at gå med briller i de 7-10 dage, det tager, før den er væk igen. Jeg ligner en vampyr altså! Suk…

Hola, cómo estás?

Ja, jeg er i gang med at lære spansk. Det er faktisk en stor fornøjelse at lære nyt, kan jeg mærke. Det har jeg savnet.

I første omgang foregår det ved, at jeg meget pligtopfyldende laver 15 minutters DuoLingo hver dag (27 dages streak as we speak), og så må vi se, hvor langt det bringer mig.

Det er en meget uakademisk måde at lære på, og det ligger meget fjernt fra den måde, jeg normalt lærer nyt. Men jeg er overrasket over hvor meget, der faktisk sidder fast.

Jeg taler jo fransk, og jeg kan mærke, at det giver mig en fordel her. Men hvad sker der for, at spanierne vender deres tegn på hovedet? Det ser jo vanvittigt ud! ¡Hola! ¿Qué tal? ?

Årsagen til dette projekt er dog endnu rarere. Vi overvejer at købe et hus i Sydeuropa og Sydspanien virker mest solsikker. Plus nogle andre tungtvejende grunde.

Om ikke andet er det en drøm, der er dejlig at fortabe sig i i den her tid. Det minder mig dagligt om både et liv med solskin og menneskelige temperaturer og en form for normal verden, hvor man igen kan rejse frit, som man lyster.

Frihed under pres

Det er en udfordrende tid at være Gretchen Rubin Rebel. Jeg føler virkelig, at vores frihedsbegreb er under angreb, og det  både bekymrer mig og frustrerer mig.

Jeg tænker tit, at livet må være så meget nemmere, hvis man var mere autoritetstro og opererede fint i fuld tillid til de mennesker, der træffer vigtige livsbeslutninger på vores vegne og uden at blive provokeret af at blive talt til, som om vi allesammen var 5 år. Hvis man var dygtigere til at adlyde. I am not that person. Jeg har aldrig været den person. Jeg ville ønske, jeg var. Det ville jeg virkelig. Det er superbøvlet ikke at være den person i øjeblikket.

Frihed er min ypperste værdi, som jeg også tidligere har skrevet om (om end min opfattelse af frihedsberøvelse har ændret sig noget siden da).

Jeg vil kæmpe for frihed til den dag, jeg dør. Alle slags frihed. Og alles frihed.

Jeg minder for en sikkerheds skyld om, at det at føle frustration og det at negligere et problem er to forskellige ting.

Mantra i øjeblikket: Det er bare en fase, det er bare en fase…

This too shall pass, hvis man er til den bibelske version.

Og ja, jeg taler både om Corona og om at leve side om side med teenagere, der har trang til at være 5 år ældre end de reelt er.

Det er bare en fase. Det er bare en fase…

Det er bare en fase. Ikke?

Tid – Hvordan gør jeg bedst nytte med den tid, jeg har til rådighed?

Arbejdsmæssigt er jeg meget optaget af at bruge min tid der, hvor den bringer mest værdi.

Jeg ved godt, at det kan være svært at se på den anden side af skærmen, men Madbanditten har jo forlængst vokset mig over hovedet, og det samme har efterspørgslen efter min viden, mit input, mit perspektiv osv.

Så når jeg skal vælge til og fra hvem jeg bruger min tid på at hjælpe, så går tiden til dem, der gerne vil mig og det, jeg har at tilbyde.

At diskutere med en eller anden random person på Facebook, som tordner frem ud af ingenting for at fortælle mig at jeg tager fejl, fordi alle ved, at fuldkorn er vejen til evig frelse og vejen til helvede er brolagt med kød er ikke min tid værd.

Not my circus, not my monkeys, husker du måske…

Kost & træning

Intet nyt under solen her. Jeg har det rigtig fint med en lidt liberal Low Carb kost i øjeblikket. De behandlingsprotokoller, jeg har været igennem for SIBO, har været en kæmpe game changer for mig. Jeg føler for første gang i 10 år, at mine maveproblemer er væk. Ikke holdt nede. Væk.

Min tolerance er stor og jeg kan spise ting, jeg ikke har kunne spise i et årti, uden at blive straffet for det med ekstrem udspilethed eller tusinde toiletbesøg. Det betyder ikke nødvendigvis, at jeg spiser meget anderledes, men det er bare så dejligt at kunne vælge frit og ikke føle, at valget er taget for mig på forhånd. Det er i sandhed en anden verden.

Min træning er, som den plejer: 3 x styrketræning pr. uge. Masser af hverdagsmotion.

Jeg laver stort set ingen decideret cardio og overvejer, om jeg ikke skal lægge lidt intervaltræning ind på assault biken i kælderen. Altså det tager jo vitterligt kun 5 minutter, men jeg har da godt nok mange undskyldninger for at springe det over…

Hormontest – opdatering

Jeg skylder en opdatering på hormontesten. Test nr. 2 kom nemlig tilbage med et næsten lige så højt kortisolniveau som den første test.

Jeg har dog ingen symptomer på stress. Og som kloge Tine siger: Vi behandler ikke laboratoriesvar. Vi behandler kliniske symptomer.

Meeen… jeg er dog stadig interesseret i, om jeg kan få det ned og vi har nogle forslag til hvad vi kan prøve af. Men det er en lang og indviklet forklaring, og det kræver sit eget indlæg, synes jeg.

Men det var denne omgang Kære Dagbog. Er der noget specifikt, du synes, det kunne være dejligt at jeg tog op, er du velkommen til at tippe mig i kommentarfeltet herunder.

Få 7 dage gratis af MadbandittenPLUS

Få energiberegninger på alle opskrifter og egen favoritside og slip samtidig for forstyrrende annoncer.

Start gratis prøveperiode nu

 

9 kommentarer til “Kære Dagbog… (afsnit 3)”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Kære Jane
  Held og lykke i 2021. Jeg er modsat dig, en juleperson (hygge med familien og traditioner) og ikke en nytårsperson (nytår var SoMe før SoMe blev opfundet, jeg kan ikke gå tidligt i seng, det er bulder og brag -og se mig), men forskellighed er godt.

  Svar
 2. Hej Jane
  Har lige bestilt Sådan taber ud dig – e-bogen.
  Ligger den også på ens konto hos dig hvis man har været på kickstart?
  Spørger fordi jeg er notorisk dårlig til at gemme mails systematisk:-)

  Svar
  • Det er da virkelig også et godt spørgsmål. Mon ikke den gør det? det vil jeg næsten tro.

   Men ellers er den jo mere til download, så du selv gemmer den et sted, hvor du husker den/læser den. Og skulle det ske at du ikke kan finde den, skriver du bare til support og så gensender vi den ❤️

   Svar
 3. Kære Jane:-) Det er simpelthen så hyggeligt at følge med i dit liv, nu hvor jeg både har dine bøger, de fleste e-bøger og flittigt bruger din hjemmeside, så er det bare dejligt og skønt med lidt mere viden om personen bag det hele. Jeg så lige den cykel du har i din kælder, den er godt nok cool, vil du ikke linke til den og give et par ord om kvaliteten, særligt i forhold til prisen om om du mener at den er prisen værd? Håber der venter dig en skøn juletid på trods;-) KH Mette

  Svar
  • Hej Mette
   Hvor dejligt at du synes, det er hyggeligt at læse med.

   Cyklen er en assault bike/airdyne bike og den er det mest effektive redskab til max udbytte pr. minut. Til gengæld er den meget dyr. Vi er meget glade for den, men den er jo kun effektiv, hvis den bliver brugt (host host).

   Du kan se hele vores Gym her: Home Gym Nederst i indlægget linker jeg til en cykel, der er ret meget lig vores. Vores specifikke model er jeg ikke sikker på fås længere :)

   Svar
 4. Hvor er kloge Tine fra? Jeg savner nemlig, at der fokuseres på symptomer i stedet for kliniske laboratorieprøver i min behandling (som både er en kombi af lavt stofskifte, pco m.m.).
  Mvh Camilla

  Svar
  • Hej Camilla
   Hun er fra Roots Clinic. Jeg kan på det VARMESTE anbefale hende. Hun er sindssygt kompetent (og skidesød) ❤️

   Svar
 5. Dejligt med dagbog updates.
  Jeg syntes det er så sejt, at du har kastet dig over spansk, det har jeg overvejet længe, så du inspirer lige.
  Har altid troet at du ville finde et lille lækkert sted i Sydfrankrig, Spanien er nu heller ikke et dårligt valg. Min anden halvdel har boet i Barcelona og ville også gerne bo der permanent. Det syntes jeg dog ikke spiller, når man har børn. Heller ikke selvom de er store og er fløjet fra reden. Tænk hvis jeg ikke skulle se dem hver uge ufff nej.
  Brillerne klær dig så godt, du ser skide godt ud.
  Jakken du har på kunne jeg godt tænke mig. Hvem har lavet den og hvor er den købt?
  Dejlig jul til dig og familien, på trods ?

  Svar
  • Ja det er også et lidt sært valg med det spanske, når nu mit hjerte banker sådan for Frankrig, men det skyldes faktisk dels at vi har planer om mest at opholde os der i vinterhalvåret og der er bare flere solskinstimer og mere varme end i frankrig. Plus vi har nogle venner, der har planer om at bosætte sig i samme område, så det talte lidt også. Men intet er sikkert endnu, så nu må vi se. Men uanset er det virkelig fedt at lære nyt. Det kan jeg mærke, jeg har savnet.

   Jakken er denne: https://oddmolly.com/da/jackets-coats/stella-shirt-jacket Jeg er vildt glad for den men den er mest til mellemsæson (forår/efterår). Den er for kold til vinter – i hvert fald for en frossenpind som mig :))

   Svar