Bulgogi

Bulgogi er en koreansk kødret bestående af marineret oksekød, der er grillet og serveret med grønt og ris. Her er den selvfølgelig i en Keto-venlig version med færre kulhydrater.

Bulgogi med oksekød og grønt

Bulgogi smager bedst, hvis du bruger oksekød med en vis fedtmarmorering, Jeg brugte et par gode ribeyes.

Marinaden, som jo er årsagen til den gode smag, er lavet i en sukkerfri version sammenlignet med den, du ville få serveret på en koreansk BBQ-restaurant. Samtidig har jeg serveret blomkålsris til i stedet for almindelige ris og på den måde lander vi pænt lavt i kulhydrat.

Kimchi, den fermenterede koreanske kål, kan du enten lave selv, hvis du trænger til et lille hyggeprojekt og jeg har også set, at du kan købe det i glas i flere af Coops butikker.

Lav din egen Kimchi her: Kimchi opskrift

Bulgogi - Opskrift på den lækre koreanske ret med oksekød

BULGOGI – 2 PERSONER

  • 300 g oksekød (gerne ribeye, eller anden mør steak)
  • 3 spsk sojasauce eller glutenfri Tamari (reklamelink)
  • 2 fed hvidløg, revet
  • 1 spsk frisk ingefær, revet
  • 1 spsk sesamolie (reklamelimk)
  • 1 tsk riseddike
  • 1 spsk sødning, fx Sukrin Gold (reklamelink)
  • 1 tsk miso (reklamelink)
  • 1 tsk sød paprika
  • 1 tsk cayennepeber
  • kokosolie til stegning (reklamelink)

TILBEHØR

[/ingredienser]

SÅDAN

Trænger du til en frisk start?

Få masser af inspiration til sunde, nemme og velsmagende retter med min nye bog.

Perfekt til dig, der spiser Keto, Low Carb eller som bare gerne vil undgå sukker og mel.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

6 kommentarer til “Bulgogi”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Bulgogien faldt i vores smag, som i den spiser vi gerne igen og Igen.
    Jeg lavede den med stickey ris, mest fordi de skulle prøves og det var super lækkert og en mega nem ret.
    Tak søde Jane og god weekend ?

    Svar
  2. Ih hvor ser det lækkert ud! Elsker det koreanske køkken, men dyrker det alt for lidt. Det er også lidt overset herhjemme generelt synes jeg.

    Svar
  3. Alle ingredienser i huset, så aftensmaden er hjemme.
    Min anden halvdel kastede sig for nogen tid siden ud i kimchiens verden.
    Vi spiste kimchi i ugevis. Jeg syntes nu at den de har hos Rigtigmad er super lækker og der er portionen i størrelsesorden, så man ikke bliver træt af det før glasset er tomt.

    Svar
    • Jeg tror faktisk det er den samme Kimchi, som rigtigmad har, som også sælges hos Coop. Det er et rigtig fint produkt hvis man ikke lige gider lave det selv.

      Håber bulgogien falder i smag❤️

      Svar