Svampemayonnaise

Svampemayonnaise eller faktisk Karl Johan mayo er en skøn dip, der passer til både kød og grøntsager. Du kan også bruge den som snasket dressing i en burger og bruger du den fx i den lækre Portobelloburger, får du virkelig god smag for alle pengene.

Svampemayonnaise

Det første problem vi løber ind i, når vi skal lave svampemayo er, at vi skal have gang i noget mayonnaise og det involverer altid lidt kompromiser. Selv foretrækker jeg olivenolie over rapsolie og solsikkeolie, vindruekerneolie og alle de andre spiser jeg slet ikke.

Problemet er, at olivenolie er ret gennemtrængende i mayo og det er ikke alle, der er lige vilde med det. Når jeg køber færdig mayo, køber jeg med rapsolie, fordi længe leve dovenskaben.

Avokadoolie, som er mild i smagen, er en mulighed. Det giver en lidt grøn mayo dog.

Det andet problem er fremgangsmåden.

Jeg har ellers kæmpe optur over min egen idiotsikre opskrift på mayo, som hos mig virker i 10 ud af 10 tilfælde, men som åbenbart ikke er helt så idiotsikker, som jeg gik og troede. I hvert fald har opskriften affødt en masse vrede kommentarer á la DEN HER OPSKIRT VRIKER IKKE!!!!!! angiveligt fra gæster, der kommer fra Google. Mine læsere plejer ikke at skrive til mig på den måde.

Og jeg ved ikke, om det er arrigsskaben, der sætter sig på stavecentret, men du forstår sikkert godt meningen.

I opskriften her nedenfor har jeg lavet mayoen på helt traditionel vis. Vil du bruge købemayo, springer du bare den del over.

Svampemayonnaise - lækker dip til kød og grøntsager

Svampemayonnaise - lækker dip til kød og grøntsager

Svampemayonnaise

Udskriv Pin
1 Glas
|
10 min

Ingredienser

 • 3 dl olie
 • 1 æggeblomme
 • 2 tsk dijon sennep
 • 2 tsk eddike
 • 30 g tørrede karl johan svampe
 • salt

Sådan gør du

 • Børst eventuelle urenheder væk fra svampene.
 • Knus svampene til pulver fx i en kaffekværn eller med en stavblender.
 • Rør sennep, eddike og lidt salt sammen med æggeblommen i en skål, evt. med en elpisker.
 • Tilsæt olien i en tynd stråle, imens du pisker, sørg for at olien er helt inkorporeret, før du tilsætter mere. Fortsæt til al olien er brugt og du har en tyk mayonnaise.
 • Smag til og juster evt. med mere sennep, eddike, salt og peber.
 • Vend svampene i mayonnaisen.
 • Hæld på glas og opbevar i køleskab.

Den eneste Low Carb-kogebog, du behøver

Low Carb-Keto-LCHF. Kært barn har mange navne. Få styr på forskellene og få samtidig 120 af mine bedste opskrifter til alle dagens måltider. Perfekt til at lave ugens madplan og tage med i køkkenet

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

7 kommentarer til “Svampemayonnaise”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Protobello burgerne blev en vild succes her i huset. Vi smovsede og gør det gerne igen med denne mayo genialt.
  Jane du havde en opskrift for et stykke tid siden med tørret løg, men jeg kan hverken huske elle finde den igen. Nu har jeg købt to forskellige slags tørret løg hos Nemlig og så kan jeg ikke finde opskriften.
  Kan du hjælpe ??

  Svar
 2. Hej Jane

  Kan man bruge avocadoolie til mayonnaisen i stedet for olivenolie eller er den også gennemtrængende i smagen?

  Kh Anne

  Svar