Lammeskank med blomkålsmos

Lammeskank kræver lidt tid og tålmodighed i tilberedningen, men som tak får du til gengæld det lækreste og møreste og mest velsmagende kød. Server lammeskanken med blomkålsmos for et gudommeligt måltid i vinterhalvåret.

Lammeskank med blomkålsmos

Det er ikke fordi selve arbejdstiden er lang i denne opskrift på lammeskank, for når først den lige er klargjort, skal den have lov at simre i fred i et par timer. Det eneste, du skal huske, er at starte et par timer før forventet spisetid.

Lammeskank er så lækkert, at jeg ikke ville tøve et øjeblik med at servere det til gæster. Jeg har serveret den med blomkålsmos. Er du ok med lidt ekstra kulhydrater, er knoldsellerimos også virkelig lækkert til.

Er du lidt tilbageholdende med lam, kan du overveje en lækker svineskank i stedet. Det smager også fuldstændig fortræffeligt.

Lammeskank med blomkålsmos

Føj til favoritter Udskriv Pin
Det lækreste og møreste kød, som absolut er ventetiden værd.
4
|
2 t 30 min

Ingredienser

  • 2 kg lammeskank beregn 1 stk (ca. 450 g) pr. person afhængigt af størrelse
  • 50 g løg finthakket
  • 2 fed hvidløg finthakket
  • 120 g bladselleri finthakket
  • 200 g gulerødder finthakket
  • 0,5 l oksebouillon fx din hjemmelavede
  • 400 ml tomatpassata eller hakkede tomater
  • 2,5 dl rødvin
  • sødning kan udelades
  • smør til stegning
  • frisk timian
  • frisk rosmarin
  • salt og friskkværnet peber
  • 800 g blomkål til blomkålsmos, find din favorit her

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 175 grader.
  • Brun lammeskankene godt af i olie, i en stor gryde. Gerne over to gange.
  • Læg dem til side et øjeblik.
  • Tilsæt smør til olien og sauter løg og hvidløg, til de er klare i farven.
  • Tilsæt gulerod og selleri og sauter videre i et minuts tid.
  • Kom skankene tilbage i gryden og hæld resten af ingredienserne på.
  • Læg låg på gryden.
  • Sæt gryden i ovnen i ca. 2 timer indtil kødet er mørt. Eller lad den stå og simre på komfuret.
  • Smag til med salt og peber og evt. lidt sødning og server med blomkålsmos og fx lidt grønne bønner.
Lammeskank - opskrift på braiseret lammeskank med smørmørt kød

Få 7 dage gratis af MadbandittenPLUS

Få energiberegninger på alle opskrifter og egen favoritside og slip samtidig for forstyrrende annoncer.

Start gratis prøveperiode nu

 

2 kommentarer til “Lammeskank med blomkålsmos”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Kære Jane
    I opskriften oven for skriver du at man skal opvarme ovnen?
    Bruges der ikke kun gryde til opskriften?
    God dag:-)
    VH Agnete

    Svar