Grøntsagsbrød

Dette grøntsagsbrød er, som navnet antyder, et brød fyldt med grøntsager. Brødet kan laves med de fleste grøntsager og det er en fin og nem måde lige at få tømt lidt ud i grøntskuffen. Jeg synes, det bliver bedst, hvis man bruger en smule rodfrugter i og det giver samtidig en virkelig lækker smag. Men hvis det er vigtigt med kulhydraterne, kan man erstatte halvdelen af dem med kål. Men på den anden side: Hvis det er så vigtigt med kulhydraterne, er det altså nemmere, hvis man bare spiser grøntsager, kød og fedt og dropper alt det bagværk.

Grøntsagsbrød er ikke ‘brød’

Jeg er helt generelt ikke supervild med brøderstatninger. Det handler ikke om kulhydrater men mere om at jeg synes, de smager dårligt. Eller uinteressant i hvert fald. Dem, jeg bedst kan lide, er derfor ofte dem, der er længst væk fra et ‘normalt brød’. Alle de mange grøntsagsfladbrød eller grøntsagspandekager, -vafler osv. gider jeg godt spise. Min hjerne tænker ikke brød, når jeg spiser dem men bare… tilbehør.

Hvis du har undret dig over, hvorfor der ikke er nogle brød og bagværk i mine Keto-bøger, kan du læse min uddybning her: Hvorfor er der ingen pandekager, vafler og brød i Keto-bøgerne

Jeg lavede dette med gulerod og persillerødder og især persillerødderne gav jo en fantastisk smag. Jeg har en lignende opskrift i en af mine LCHF-bøger, hvor jeg har brugt spidskål og knoldselleri. Pointen er, at dette grøntsagsbrød kan laves med alt muligt.

Konsistensen er lidt blød og svampet men smagen er krydret og god. Især elsker jeg smagen af fennikelfrøene.

Grøntsagsbrød - brød bagt med grøntsager - få kulhydrater - god smag

Grøntsagsbrød

Udskriv Pin
1 brød
|
1 t 30 min

Ingredienser

Eksempel på 500 g grøntsager

 • 150 g gulerod
 • 150 g persillerod
 • 100 g spidskål
 • 100 g knoldselleri

Grøntsagsbrød

 • 500 g grøntsager fx spidskål, gulerod, knoldselleri, persillerod etc.
 • 4 æg
 • 1 dl Pofiber reklamelink
 • 1 dl hørfrø
 • 1 dl græskarkerner
 • 1 dl solsikkekerner
 • 2 spsk loppefrøskaller reklamelink
 • 2 tsk salt
 • 1 tsk fennikelfrø snit/hak dem fint for bedst smag
 • lidt ekstra blandede kerner til drys

Sådan gør du

 • Skær alle grøntsagerne i mindre stykker og blend/hak dem i foodprocessor.
 • Hæld æggene i og blend igen, til du har en våd dej.
 • Hæld blandingen over i en skål og rør resten af ingredienserne i. Lad dejen hvile lidt imens fibrene suger væsken til sig.
 • Opvarm ovnen til 170 grader.
 • Hæld dejen i en lille brødform beklædt med bagepapir og drys med kerner på toppen.
 • Bag i den forvarmede ovn i 1 time og 10-20 minutter. Tag brødet ud og lad afkøle på en rist.

Noter

Opbevar brødet i køleskab eller fryser. Jeg skærer mit i skiver og fryser det med madpakkepapir imellem. Så kan jeg tage 1-2 skive op efter behov
Grøntsagsbrød - brød bagt med grøntsager - få kulhydrater - god smag

.

Få hjælp og inspiration til sund livsstil

“Smukke billeder – tænderne løber voldsomt i vand og man får lyst til at afprøve dem alle”

Perfekt til Keto, Low Carb, LCHF og til dig der gerne vil spise sundt og lækkert!

Køb nu til 240,- (vejl. udsalgspris: 300,-): De bedste fra Madbanditten

11 kommentarer til “Grøntsagsbrød”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Kan man mon bruge chiafrø i stedet for en af de tre kerner, der i opskriften? Jeg har en halv bøtte stående, som jeg mangler et formål med ;-)

  Svar
 2. Jeg har lige bagt det med rødkål og selleri – det gav en flot farve. Jeg brugte stødt spidskommen og lidt karry (inspireret af en af dine opskrifter i Keto-bogen).
  Det blev SÅ lækkert.

  Svar
 3. hej hvor meget brød om dagen,har bagt grøntsagsbrødet. er det 100 gr. om dagen?har haft godt resyltat med de gode ting du skriver om

  Svar
 4. Hej Jane
  Du har inspireret mig de sidste 6 år, hvor jeg har levet med at spise lchf, det sidste halve år er jeg kommet til at slække lidt på mine egne krav til min kost, altså lidt for mange kulhydrater og lidt for meget mad.
  Mit spørgsmål er så om dit kickstart program, også er for mig der bare lige skal have et spark for at komme på ret køl igen og altså ikke for at tabe så mange kilo, 3-4 kilo ville dog være rart

  Svar
  • Hej Helle

   Ja, det synes jeg da godt, det kunne være. Det, kurset kan give dig, er jo for det første nogle nye perspektiver på både LCHF/Keto, krop, vægttab, mindset osv. og for det andet en øget sandsynlighed for vedholdenhed, da du starter hver dag med at læse/lytte til kursusmaterialet. Derved er takten sat for din dag og du er mindet om dit projekt.

   Hvor mange kilo du skal tabe synes jeg ikke er så afgørende :)

   Svar
 5. Hej Jane

  Har du oplevet eller dine kursister, at de fryser efter
  De har spist.
  Det er en ny opdagelse jeg har gjort ,efter tab på 21 kg siden januar.
  Der går ca 30 min før jeg får “varmen ” igen
  Hilsen Anita

  Svar
  • Hej Anita

   Jeg ved ikke lige, om jeg har oplevet det som sådan en reaktion på spisning, det plejer vist mest at være omvendt. Men at man fryser mere efter et vægttab er helt almindeligt. En del af ‘polstringen’ er jo forsvundet. Om det er forbigående ved jeg faktisk ikke…

   Og megaflot med 21 kg siden januar! Wow!

   Svar
  • Hi Anita,
   Håber at det er ok, at jeg lige giver mit besyv med. Jeg oplever selv det samme; altså at begynde at fryse efter jeg har spist. Det er især udtalt, hvis jeg har været ude at gå eller dyrket yoga, for så derefter at spise. Jeg har fået bekræftet, at det nok skyldes det simple faktum, at for at fordøje øger kropen blodflowet til tarmen. Det kan hos nogen give fornemmelsen af at fryse. (Jeg er også sådan en der let få blå negle osv.) For mig kan det hjælpe at lave lidt let bevægelse efter et måltid. Altså bare at gå lidt omkring, så bliver det ikke så udtalt. Mvh Alex.

   Svar