Portobelloburger

Portobelloburger er jo Keto-verdenens svar på en god efterårsburger. De gode, store portobellosvampe spiller rollen som burgerbolle og indeni kan man fylde alt det lækre, man normalt vil fylde i en burger. I mit tilfælde er det en god bøf med ost, bacon og lidt syltede rødløg.

Portobelloburger – lækreste burger uden brød

Portobellosvampe fås i flere størrelser og dette er et eksempel på at onlineshopping af dagligvare kan besværliggøre tingene. Jeg har fx flere gange været ude for at få en pakke med portobellosvampe på størrelse med store champignoner og det kommer der altså ikke meget burger ud af.

Så første skridt mod at lave portobelloburger er altså at finde svampe, der er store nok. Husk at der går to svampe til én burger.

De råsyltede rødløg havde jeg i køleskabet og det er jo så nemt så. Men ellers tager de virkelig ikke mange øjeblikke at lave.

Portobelloburger - opskrift på Keto burger med svampebolle

Portobelloburger - opskrift på Keto burger med svampebolle

Portobelloburger

Udskriv Pin
Portobellosvampen er en glimrende erstatning i denne Keto-burger.
2
|
30 min

Ingredienser

  • 4 store portobellosvampe
  • 300 g hakket oksekød
  • 2 tsk worcestershiresauce kan udelades
  • 50 g ost fx cheddar
  • 4 skiver bacon
  • syltede rødløg
  • lidt salat
  • mayo evt. en rørt mayo som fx chilimayo eller bearnaisemayo
  • smør til stegning
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Bland oksekødet med worcestershiresauce, salt og peber og form det til to bøffer.
  • Steg baconen sprød og læg den til side et øjeblik.
  • Opvarm smør på panden og steg bøfferne i et par minutter på den ene side, vend dem og kom osten ovenpå.
  • Lad bøfferne stege færdigt.
  • Opvarm svampene på en pande eller i ovnen til de begynder at blive møre.
  • Saml burgeren med salat, bacon, bøffer, rødløg og mayo.

Trænger du til en frisk start?

Få masser af inspiration til sunde, nemme og velsmagende retter med min nye bog.

Perfekt til dig, der spiser Keto, Low Carb eller som bare gerne vil undgå sukker og mel.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

4 kommentarer til “Portobelloburger”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Ang insulin:
    Nedenstående henholdsvis sendt til og modtaget fra frida.dk

    man. 14. dec. 2020 08.59 skrev Food-Foedevaredatabase :
    Hej Mette
    Tak for dit spørgsål.

    Inulin måles som en kostfiber og er indehold i vores tal for kostfibre.
    Kostfibre er kulhydrat der ikke er tilgængelig for den menneskelige organisme, og er ikke indeholdt i vores tal for tilgængelig kulhydrat.

    Kostfibre der udnyttes af bakterier i tarmen omsættes delvist til kortere fedtsyrer som er tilgængelige for mennesker.
    Mvh,
    Anders.

    http://www.dtu.dk/-/media/DTU_Generelt/Andet/mail-signature-logo.png

    Anders Poulsen

    Forskningsgruppen for Ernæring, Bæredygtighed og Sundhedsfremme
    Danmarks Tekniske Universitet
    Fødevareinstituttet
    Kemitorvet
    Building 201, Room 016
    2800 Kgs. Lyngby

    Mobil +45 93959091
    [email protected]
    frida.fooddata.dk

    From: M H
    Sent: 8. december 2020 21:37
    To: Food-Foedevaredatabase
    Subject: Jordskokker/inulin/kulhydrat

    God aften
    Jeg håber, at I kan hjælpe mig med følgende –

    Jordskokker angives at indeholde 15.1 g tilgængeligt kulhydrat og 2.6 g fibre.

    Jordskokker indeholder kulhydratet inulin, som ikke skulle påvirke blodsukkerniveauet, da det ikke optages førend det når tyktarmen hvor det forbruges som “bakteriemad”, hvis jeg har forstået det ret).

    Mit spørgsmål er:

    Hvor stor en andel af de 15.1 g kulhydrat udgøres af inulin? Eller er det kostfibrene, som udgøres af inulin? Eller ???
    Venlig hilsen
    Mette H

    Svar
  2. Kære Jane.
    Tænk engang, jeg har aldrig forsøgt mig med den ellers så populære LCHF-svampe-bolle som alternativ til den gængse brødbolleburger. Jeg vil nemlig som udgangspunkt hellere undvære end spise erstatninger for dit og dat. Men hér synes jeg egentlig ikke det virker som en erstatning, men mere som en lækker måde at afveksle sin burger på. Sådan har jeg det også med din kyllingepizza, så måske jeg egentlig er lidt dobbeltmoralsk og på sin vis følger med på erstatningsholdet.

    Nå, men faktisk ville jeg høre dig omkring jordskokker. Jeg tænker måske du ikke har den store erfaring med den, netop på baggrund af den indeholdende inulin som kan bidrage til mavegener. Men spørgsmålet går nu alligevel netop på dén dér inulin. Fordi som jeg har forstået det, optages jordskokker ikke i væsentlig grad netop pga denne inulin. Og i så fald, betyder det så, at man kan se gennem fingre med jordskokkens kulhydratindhold, altså at det på en måde er gratis? Eller har jeg misforstået det helt?

    Svar
    • Ha, det er så sjovt. Jeg har heller ikke prøvet portobelloen som burger før nu – så skørt for jeg har kendt til idéen i årevis. Jeg tror ligesom dig, at det fungerer så glimrende uden noget og jeg har ikke savnet nogen bolle. I går bestilte vi fx burgere fra Jagger og jeg spiser altid bare mine uden brød men i går ville jeg prøve med en glutenfri bolle. Jeg endte dog med at pille den fra og bare spise kødet for magen til kedelig oplevelse. Det er jo helt meningsløst og ligegyldigt altså.

      Og godt spørgsmål med inulin. Jeg har ikke sat mig så godt ind i det for ja, desværre slår jordskokker min mave ihjel. Jeg tænker umiddelbart at inulin fungerer som resistent stivelse, altså passerer ufordøjet igennem tarmsystemet. Men mit gæt ville også være, at ikke alle kulhydraterne kommer fra inulin og jordskokker derfor måske er bedre end sit rygte men ikke ‘gratis’. Men det er bare et gæt… :)

      Svar