Hjerter i flødesovs

Hjerter i flødesovs er jo en klassisk dansk ret, men desværre er mange af klassikerne med indmad røget i baggrunden. Og det er synd, for indmad er supernæringsrigt. Jeg anerkender, at jeg selv er fuldstændig på udebane her, men det har længe været mit ønske at få mere indmad ind i min kost. Derfor får du her en opskrift på hjerter i flødesovs.

Hjerter i flødesovs med blomkålsmos

Måske kan du huske, at jeg har skrevet om det, men jeg var utroligt kræsen som barn. Jeg ville helst kun spise kød, rå grøntsager og rugbrød med pålæg.

Well… de to år, jeg boede i Frankrig, lærte jeg, at alt mad smager godt, hvis det er veltilberedt og der er brugt godt med smør og fløde, og det har jeg jo på mange måder taget med mig videre.

Men mit kræsne barn findes stadig indeni og stikker sit irriterende ansigt frem en gang imellem. Og der er stadig ting, jeg har det stramt med at spise (østers, jeg kigger på dig her!! – og blæksprutter, åh suk!) og desværre er indmad også på den liste. Hjerter i flødesovs er derfor også lidt en udfordring for mig.

Jeg ved ikke, hvorfor jeg har det sådan.

Nuvel, intet er permanent og ønsker man at ændre noget, er man nødt til at øve sig.

Jeg har derfor øvet mig i at lave hjerter i flødesovs, som jeg syntes smagte dejligt. Jeg lavede denne med kyllingehjerter og ikke med svinehjerter eller kalv. Dels gjorde det tilberedningen lidt hurtigere og dels forestillede jeg mig, at smagen var mindre kraftig.

Man kan få kyllingehjerter i de fleste supermarkeder – ofte er de på frost.

Og så serverede jeg selvfølgelig med blomkålsmos for en dejlig kulhydratfattig variant.

Hjerter i flødesovs med blomkålsmos - Opskrift

Flere tips til indmad

Vil du have flere tip til at komme i gang med indmad på en stille og rolig måde, kan jeg anbefale dig at starte med at blande en smule lever i din kødsovs.

Det er virkelig at næringsoptimere kødsovsen og man smager det vitterligt ikke. Jeg har serveret det hundredevis af gange for både mand og børn uden nogen har bemærket det. Prøv opskriften her: Kødsovs med skjult lever

At spise en god gammeldags leverpostej er også et godt tip. Så lad ikke leverposten falde ud, bare fordi du måske er stoppet med at spise brød. Leverposten smager glimrende uden noget og du kan også fylde det i en halv peberfrugt fx. Lav din egen, hvis du er supertjekket. Se hvordan her: Hjemmelavet leverpostej

Hjerter i flødesovs

Udskriv Pin
2
|
30 min

Ingredienser

 • 300 g kyllingehjerter
 • 1 løg finthakket
 • 300 g svampe rengjort og skåret i kvarte
 • 1,5 dl fløde
 • 1,5 dl bouillon
 • 1 tsk dijonsennep
 • evt. et par dråber kulør
 • evt. lidt sødning
 • smør til stegning
 • salt og friskkværnet peber
 • lidt frisk persille til drys

Tilbehør

 • 1 portion blomkålsmos

Sådan gør du

 • Fjern det hvide på hjerterne, skyl dem og dup dem tørre.
 • Smelt en klat smør i en gryde.
 • Steg hjerterne til de er blevet gyldne, krydr med salt og peber og læg dem til side et øjeblik.
 • Sauter løgene, til de er blevet klare i farven.
 • Skru op for varmen og brun svampene af.
 • Kom hjerterne tilbage i gryden og tilsæt bouillon, sennep og fløde.
 • Lad retten småsimre i ca. 30 minutter.
 • Smag til med salt, peber og evt. lidt sødning. Giv den evt. et par dråber kulør, hvis den er for bleg i farven.
 • Server med
  blomkålsmos og hakket persille.

Den eneste Low Carb/Keto-kogebog, du behøver!

Få fornyet inspiration og opskrifter til dit Low Carb/Keto-liv.

Perfekt til Keto, Low Carb, LCHF og til dig der gerne vil spise sundt og lækkert!

Læs mere her: De bedste fra Madbanditten

4 kommentarer til “Hjerter i flødesovs”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Altså, blækprutter synes jeg heller ikke lyder særlig lækkert ? derimod er blækSprutte udemærket ?.

  Jeg spiser heller ikke indmad. Tror jeg blev afskrækket som barn, da jeg fik serveret lever vendt i hvedemel og så på en stegepande ? men måske tiden er til at prøve igen ?

  Svar
  • HAHAAA… åh gud!? Godt spottet!

   Jeg går også og lurer på lever. Indtil videre er jeg kun nået til at blende det i kødsovs, men stegt lever må simpelthen være næste forsøg. Jeg har endda en pakke i fryseren allerede :)

   Svar
   • Hej Jane. Jeg kan varmt anbefale dig at marinere kalvelever – endelig ikke svinelever – i olie med hvidløg og rosmarin i nogle timer – gerne længere – og så tørstege det i olie/smør på en meget varm pande, serveret med dine lækre rosenkål med aiole dressing, tomatsalat og persille/citronsmør til kødet, det vil jeg mene at de fleste vil kunne lide… ?

    Svar