Kyllingepizza med artiskokcreme og pancetta

Kyllingepizzaen har jo vundet hjerter over hele linjen og med rette. Det er jo en skøn måde at lave en megamættende, proteinrig, næsten helt kulhydratfri pizzabund. Denne opskrift er lidt anderledes. Jeg ved ikke om ‘pizza’ egentlig overhovedet er rette ord for den. Den mangler nemlig både tomatsovs og ost men er i stedet smurt med en lækker artikskokcreme og toppet med grøntsager og pancetta.

Jeg savnede ikke osten på pizzaen her, men du kan selvfølgelig godt putte det på, hvis du synes. Ret skal være ret og jeg havde lidt flager af parmesanost over men jeg ved ikke om det tæller helt.

Jeg brugte tynde skiver pancetta men det kunne selvfølgelig være bacon også.

Prøv også den ‘almindelige’ kyllingepizza her: Opskrift på kyllingepizza

I Keto på 4 uger bruger vi også bunden i en lækker og megamættende pizzasandwich. Det kan varmt anbefales også, hvis du mangler frokostidéer.

Kyllingepizza med artiskokcreme og pancetta

Kyllingepizza med artiskokcreme og pancetta

Udskriv Pin
Pizza med proteinrig kyllingebund og spændende fyld.
2
|
30 min

Ingredienser

Kyllingepizzabund

  • 250 g kylling
  • 60 g ost revet
  • 1 æg
  • ½ tsk salt

Fyld

  • 2-3 spsk artiskokcreme
  • 50 g aubergine
  • 40 g oliven uden sten
  • 50 g panchetta eller bacon
  • parmesanflager
  • evt. lidt rødløg
  • rucola

Sådan gør du

Kyllingepizzabund

  • Opvarm ovnen til 200 grader.
  • Skær kyllingen i lidt mindre stykker og kom den i foodprocessoren sammen med osten. Kør til det er findelt.
  • Tilsæt æg og salt og kør til det er blandet godt.
  • Smør farsen ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Bag bunden i 10-15 minutter til den er let gylden.
  • Tag bunden ud af ovnen, lad den afkøle lidt og smør den med artiskokcreme.

Fyld

  • Skær auberginen i helt tynde skiver og fordel dem på bunden.
  • Skær panchettaen helt tyndt og fordel det ovenpå.
  • Drys med oliven og evt. lidt rødløg.
  • Bag pizzaen i ca. 10 minutter til panchettaen har taget lidt farve.
  • Drys med rucola og lidt revet parmesan.
  • Server gerne med en grøn salat til.

Trænger du til en frisk start?

Få masser af inspiration til sunde, nemme og velsmagende retter med min nye bog.

Perfekt til dig, der spiser Keto, Low Carb eller som bare gerne vil undgå sukker og mel.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

0 kommentarer til “Kyllingepizza med artiskokcreme og pancetta”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?