Mexicanske blomkål (à la mexicanske majskolber)

Disse mexicanske blomkål à la mexicanske majskolber smager simpelthen overraskende godt. Jeg ved ikke, om du nogensinde har smagt de mexicanske majskolber, som er krydrede og toppet med lækker dressing? Dette er mit forsøg på at lave en Keto-venlig blomkåls-version. Og det kan altså godt anbefales.

Kan blomkål egentlig smage rigtig godt, har jeg nogle gange lyst til at spørge, og så bliver jeg alligevel overrasket over, hvor anvendelig den grøntsag er. Den fungerer bare i så mange sammenhænge og ændrer karakter alt efter om den er rå, bagt, stegt, dampet, most etc.

Mexicanske blomkål – virkelig lækker opskrift

Jeg er jo en hund efter alt, der bare lugter lidt af TexMex. I love it! Jeg elsker chili, lime, koriander. Det er nok min favorit-kombi.  Og det kan altså få selv blomkål til at smage forrygende.

Denne opskrift er dejligt tilbehør og passer til al slags kød. Fx er den lækker til noget lime-chili-marineret kylling, men jeg ville heller ikke takke nej til den sammen med en marineret flanksteak, der kom rygende varm fra grillen.

Mexicansk blomkål - virkelig lækker opskrift med blomkål

Mexicansk blomkål - virkelig lækker opskrift med blomkål

Mexicanske blomkål (à la mexicanske majskolber)

Udskriv Pin
Virkelig lækkert tilbehør med blomkål.
4
|
30 min

Ingredienser

  • 1 blomkål delt i mindre buketter
  • 1 spsk hvidløgspulver
  • 1 spsk paprika
  • 1 tsk salt
  • ca. 2 spsk olivenolie

Dressing

  • 2 spsk mayonnaise
  • 2 spsk cremefraiche
  • 1-2 spsk limesaft
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 fed hvidløg
  • ½ tsk chipotle eller chilipulver
  • ½ tsk salt
  • friskkværnet peber

Topping

  • 100 g feta
  • frisk koriander
  • evt. mere limesaft

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 180 grader.
  • Bland paprika, hvidløgspulver og salt sammen med olien og vend blomkålen i det.
  • Fordel blomkålen i et ovnfast fad, og bag i ca. 20 minutter, til blomkålen er blevet lidt brun i kanterne.
  • Blend alle ingredienserne til dressingen sammen og smag til.
  • Dryp dressingen over blomkålen og smuldr fetaen ovenpå.
  • Server med frisk koriander og evt. mere limesaft.

Trænger du til en frisk start?

Få masser af inspiration til sunde, nemme og velsmagende retter med min nye bog.

Perfekt til dig, der spiser Keto, Low Carb eller som bare gerne vil undgå sukker og mel.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

En kommentar til “Mexicanske blomkål (à la mexicanske majskolber)”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Den vil forever være en favorit her hos os.
    Den går til alt slags kød og fisk, selv som kold salat i boxen til frokost.
    Næste gang (læs imorgen) laver jeg dobbelt portion. Mega lækker.

    Svar