Kimchi

Kimchi er fermenteret, koreansk kål med chili og det er en perfekt måde at få gode probiotiske bakterier ind via maden. Her på bloggen har vi jo tidligere både lavet sauerkraut, kraut med hvidkål og æble og en masse andre fermenterede sager men jeg kan faktisk bedst lide Kimchi.

Kimchi – gode probiotiske bakterier

Jeg må indrømme at fermentering er noget, jeg går til og fra. Jeg har haft svært ved at få etableret en rigtig vane omkring det. At noget kræver flere forsøg, betyder dog ikke, at man aldrig vil lykkes. Nogle gange skal man bare prøve flere gange. Det gælder ved rygstop, vægttab og etablering af andre gode vaner.

Så nu forsøger jeg mig med Kimchi, som jeg synes, jeg har lidt lettere ved at få brugt.

Jamen hvad spiser man den til, tænker du måske? Jeg tager bare en skefuld eller to på min tallerken en gang om dagen. Det betyder ikke det store, hvad der er på tallerkenen i forvejen. Er der en salat eller råkost, fungerer det godt på den. Ellers spiser jeg den bare med mit kød.

Jeg sprang dog over hvor gærdet var lavest og købte en færdig Kimchi-pasta i den kinesiske købmand. Er du supertjekket, laver du selvfølgelig din egen :)

Kimchi - opskrift på fermenteret kål - den krydrede koreanske kål

Kimchi

Udskriv Pin
1 glas
|
12 t 20 min

Ingredienser

  • 1 l vand
  • 50 g salt
  • 400 g kinakål
  • 100 g kinaradise
  • 4 forårsløg
  • 60 g kimchipasta købt i den kinesiske købmand
  • 10 g salt

Sådan gør du

  • Kog vandet og bland det sammen med salt.
  • Lad vandet køle ned til stuetemperatur.
  • Skyl kålen og læg den i saltvandet. Det er vigtigt at kålen er helt dækket af vand, skær den evt. over. Læg en tallerken eller andet over så det holder kålen under vandet.
  • Lad kålen trække i vandet i ca. 12 timer.
  • Skyl kålen grundigt efter 12 timer.
  • Halver kålen og fjern stokken og de yderste blade.
  • Snit kålen groft.
  • Skræl kinaradisen og skær den i tynde skiver.
  • Snit forårsløgene.
  • Bland salt og kimchipasta i en skål og tilsæt grøntsagerne.
  • Masser kålen (tag gerne handsker på) indtil den afgiver saft 5-10 minutter.
  • Kom kålen i et skoldet glas og pres kålen under væsken.
  • Fold de yderste blade og læg dem øverst og pres det hele under væsken.
  • Kom låg på og lad glasset stå på køkkenbordet.
  • Let låget hver dag så gassen bliver lukket ud.
  • Lad kålen fermentere i fire til syv dage på køkkenbordet.
  • Smag på den fra dag fire og vurder derfra om den skal fermentere længere. Kålen føles lidt boblende på tungen.
  • Når kålen er færdig opbevares den i køleskabet.

Få hjælp og inspiration til sund livsstil

“Smukke billeder – tænderne løber voldsomt i vand og man får lyst til at afprøve dem alle”

Perfekt til Keto, Low Carb, LCHF og til dig der gerne vil spise sundt og lækkert!

Køb nu til 240,- (vejl. udsalgspris: 300,-): De bedste fra Madbanditten

0 kommentarer til “Kimchi”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?